Home » Edelsteen Essences » Werking Edelsteen Essence

Werking Edelsteen Essence

Krachtige hulpmiddelen voor innerlijke verandering en transformatie
Edelsteen Essences kunnen je helpen bij veel uiteenlopende zaken; van hoe je denkt en je voelt op een bepaald moment, tot diepgewortelde levenspatronen en blokkades in je subtiele energiesystemen. Het gebruik van Edelsteen Essences kan een diepgaande invloed hebben op je innerlijke reis van persoonlijke en spirituele groei, en je helpen om je niveau van bewustzijn te verhogen.

Edelsteen-Essences

Wat zijn Edelsteen Essences?
De unieke en mooie energieën van edelstenen worden als het ware “gevangen” in de Essence. Essences zijn eenvoudige en natuurlijke hulpmiddelen waarvan iedereen kan profiteren. Wanneer je met een essence werkt, gebruik je de unieke en prachtige energieën van een bepaalde edelsteen, kristal of mineraal. Deze energieën zorgen voor een positieve balanserende kracht, die op een natuurlijke en zachte manier helpt om oude emoties, gedachten en houdingen los te laten die je niet langer dienen. Het zijn deze patronen die onbewust creëren wie je bent en hoe je reageert op de situaties en mensen in je leven.

Dr. Edward Bach wordt vaak beschouwd als de ‘grondlegger’ van de hedendaagse essences. In de jaren dertig schreef hij het volgende over zijn eigen bloemenremedies:

De werking van deze remedies is om onze vibraties te verhogen en onze kanalen te openen voor ons Spirituele Zelf. Ze voorzien ons met hetgeen we nodig hebben om hetgeen dat schade veroorzaakt uit ons te wassen. Net zoals prachtige muziek, of al wat ons inspireert, zal het onze aard verheffen en ons dichter bij onze Ziel brengen. Het zal ons vrede brengen en verlichting. Ze helen, niet door ziekte aan te vallen, maar door onze lichamen te voorzien met de prachtige trillingen van onze hogere natuur, in de aanwezigheid waarvan de ziekte smelt als sneeuw voor de zon.

Hoe werken essences?
Essences werken met je samen op energetisch niveau en op alle lagen van je wezen (fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel). Dus van het balanceren van emoties en denkpatronen, tot het openen van kanalen van spirituele wijsheid en het transformeren van oude blokkades in je lichaam, chakra’s en subtiele energiesystemen. Het gebruik van Essences brengt je zo dichter bij je ware zelf en zorgt voor verandering op een causaal niveau, waardoor je de krachtige mogelijkheid krijgt om harmonie en balans te brengen in je emoties, geest en ziel.

Wanneer je een Essence neemt, zult je soms merken dat deze direct effect heeft en dat je bijna onmiddellijk een verschuiving voelt. Op andere momenten kan het proces meer aanvoelen als een reis die zich over een langere periode ontvouwt doordat de oude patronen en lagen worden afgepeld zoals de lagen van een ui. De tijd die een Essence nodig heeft om te werken, kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van hoe gevoelig je voor Essences bent en hoe diep het patroon, de kwestie of de toestand is. Wanneer je een Essence gebruikt, kan het soms een heel kalm en gracieus proces zijn en op andere momenten voel je misschien echt diepgaande en intense veranderingen optreden. Dit kan soms een behoorlijk emotionele reis zijn maar dat is een goed teken want het toont aan dat je door de oude patronen, energieën en problemen heengaat die moeten worden opgeruimd. Hierdoor kun je ze uiteindelijk loslaten en je Zelf bevrijden.

Hoe Edelsteen Essences ons kunnen helpen
Elke Essence bevat de energie-afdruk of trillingsfrequentie van de edelsteen, kristal of mineraal waaruit het is gemaakt. Deze prachtige energieën zorgen voor een positieve balanserende kracht, die op een natuurlijke, zachte manier helpt om het energetische patroon van oude gedachten, houdingen, emotionele problemen en energieën die je niet langer dienen, los te laten. 

Essences helpen om zachtjes de oude lagen van verborgen emoties en denkpatronen te voelen en los te laten. Deze patronen, waar we ons vaak niet bewust van zijn, creëren wie je bent en hoe je reageert op situaties en mensen in je leven. Het loslaten ervan is een zeer belangrijk proces omdat het je het vermogen geeft om echte en blijvende verandering in je leven te creëren. Daarnaast helpen essences ook met het verhogen van je bewustzijn. Beiden zijn nodig om je Ziel te kunnen omarmen. Essences richten zich op de oorzaak in plaats van de symptomen die slechts een uiting zijn van het probleem. Door je gehele wezen met de gepaste trillingsfrequenties te behandelen, kunnen ze een proces aanmoedigen dat uiteindelijk tot diepgaande en blijvende verandering zal leiden. Lastige kwesties of problemen (in welke vorm ze zich ook uiten) zijn gewoon wegwijzers die ons wijzen op de behoefte aan meer balans, harmonie en integratie in onze eigen innerlijke wereld.