Home » Edelsteen Essences » Gebruik van Edelsteen Essences

Gebruik van Edelsteen Essences

Essences zijn eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken

Edelsteen-Essences

Hoe gebruik ik een Essence?
Essences worden normaal gesproken op of onder de tong oraal ingenomen (4 druppels per keer). We raden je aan de essence enkele ogenblikken in de mond te mengen met het speeksel voordat je deze doorslikt. Het is meestal beter om je essence minstens tien minuten voor of nadat je iets hebt gegeten of gedronken in te nemen. Let er bij het innemen van de essence op dat de druppelaar de tong niet raakt. Dit kan de essence vervuilen. 

Hoe vaak neem ik mijn Essence?
Een normale dosering voor volwassenen is 4 druppels 3-4 x per dag.

Hoeveel Essences kan ik tegelijk gebruiken?
Je kunt tot 6 verschillende edelsteen essences samen nemen, afzonderlijk of in combinatie. Om een ​​combinatie te maken, meng je gelijke hoeveelheden van elke gekozen essence in een schoon flesje. Je kunt jouw gekozen essences ook door ons laten samenstellen tot een combinatie. We raden je aan geen andere essences in een combinatie van edelsteen essences te gebruiken behalve de Bach Remedies.

Hoeveel druppels zitten er in een flesje?
25ml ca. 600 druppels – 15ml ca. 360 druppels – 10ml ca. 240 druppels

Essences bij zwangerschap of het geven van borstvoeding raden we je aan om advies in te winnen bij een gekwalificeerde arts of therapeut voordat je een edelsteen essence gebruikt.

Essences voor kinderen
Onthoud bij het kiezen van een Essence voor kinderen dat je op zoek gaat naar een Essence(s) die hen zal helpen om hun energetisch niveau, maar ook hoe ze denken en zich voelen, in balans te brengen. Kinderen reageren vaak heel snel op energetische essences.

Kinderen van 0 – 7 jaar  gebruik van edelsteen essences wordt afgeraden

Kinderen van 8 – 12 jaar 
Je zou op deze leeftijd edelsteenessences kunnen introduceren. Begin stap voor stap misschien 4 druppels 2 x per dag – dit zal waarschijnlijk voldoende zijn voor de meeste kinderen. Tegen de 11, 12 jaar kun je tot 3 individuele essences in een combinatie mengen – maximale dosering 4 druppels 3 x per dag.

Kinderen ouder dan 12 -18 jaar
Je kunt de dosering langzaam opvoeren naar de normale dosering en combinaties voor volwassenen. Begin stap voor stap bijvoorbeeld 4 druppels 2 – 3  x per dag – dit zal waarschijnlijk voldoende zijn voor de meeste kinderen. Je kunt starten met 3 individuele essences in een combinatie te mengen – maximale dosering 4 druppels 2 – 3 x per dag.

Disclaimer: Essences zijn niet bedoeld om medische behandeling te vervangen maar ze kunnen wel worden gebruikt in combinatie met en als aanvulling op elke andere vorm van behandeling. Het advies is dit te vooraf te overleggen met de behandelaar.

Hoe bewaar ik mijn essences?
Het is het beste om essences op een koele donkere plaats te bewaren, uit de buurt van overmatige hitte zoals vuur en radiatoren. Niet in de buurt van tv’s, magnetrons, computerschermen, mobiele telefoons, hifi-luidsprekers of magneten opbergen.