Home » Edelsteen Essences » Ontstaan van Edelsteen Essences

Ontstaan van Edelsteen Essences

 

Edelsteen-Essences

Het gebruik van Edelsteen Essences is geworteld in een traditie die eenheid erkent als een fundamentele waarheid van het leven. Essences stimuleren een proces van innerlijke groei en transformatie dat je kan helpen ontwaken tot een nieuw begrip van jezelf. Je kunt hier meer over dat proces lezen Essenties voor persoonlijke en spirituele groei en een holistisch perspectief op jezelf.

Essences kunnen door iedereen worden gebruikt; van individuen die nieuw zijn in de wereld van Essences & Essence-therapie, tot gevorderde beoefenaars en therapeuten. Ze kunnen zeer succesvol worden gebruikt als een op zichzelf staande therapie, of ze kunnen worden gecombineerd met of gebruikt als aanvulling op elk ander type therapie. In dit opzicht worden Essences vaak gebruikt naast complementaire therapieën zoals Reiki, healing, kinesiologie, homeopathie, lichaamswerk en counseling, en vele andere.

 

Een korte geschiedenis van Essences
Door de eeuwen heen heeft de mensheid zich traditioneel tot de natuur gewend als we hulp nodig hadden. We lijken instinctief te weten dat we in de schoonheid en eenvoud van de natuur de herinnering kunnen vinden aan onze eigen blauwdruk voor harmonie, balans en heelheid. Het gebruik van natuurlijke trillingsfrequenties en energieën die tot essences zijn gemaakt, maakt deel uit van deze oude traditie. Dr. Edward Bach, bedenker van de Bach Bloesem Remedies, wordt vaak beschouwd als de vader van de bloesems en hij was zeker iemand met een visie en een belangrijke boodschap voor ons allemaal. Op een eenvoudige en directe manier, door middel van zowel zijn remedies als zijn boeken, gaf hij ons het inzicht dat we nodig hebben om balans en heelheid in ons leven te creëren. Deze waarheden zijn nu net zo toepasselijk als in de tijd van dr. Bach en ze vormen de basis voor het gebruik van alle vibratie-essences van vandaag.

Het pionierswerk van dr. Bach in de jaren ’30 heeft niet alleen bijgedragen aan het ontstaan ​​van zijn 38 remedies, maar ook aan het bloeiende en steeds groter wordende scala van andere vibrationele essences die we tegenwoordig over de hele wereld zien. Er zijn nu veel verschillende soorten Essences verkrijgbaar en van veel verschillende producenten, zowel groot als klein; van Bloemen Essences tot Edelsteen & Kristal Essences en heilige geometrische essences tot omgevingsessences, elk met hun eigen unieke doel en energetische patronen.