Amazoniet

Trefwoorden: Waarheid, communicatie, harmonie
Element: Water
Chakra’s: Hart (4de), keel (5de)
Sterrenbeeld: Maagd
Uiterlijk: Amazoniet is groen of blauwgroen van kleur en ontleent zijn naam aan de Amazone, een rivier in Brazilië

Meer spirituele wijsheid Amazoniet – Kristal Challenge

Werking Amazoniet

Amazoniet stimuleert de chakra’s van het hart en de keel. Het gaat over persoonlijke waarheid,  je hart uiten in communicatie met anderen. Amazoniet opent en zuivert het keelchakra wanneer je uit angst voor conflicten of confrontaties je gedachten en gevoelens voor je houdt. Het is dus een prima steen als je je erg druk maakt over de mening en het oordeel van anderen. Maar ook als je voortdurend anderen jouw meningen en oordelen opdringt. Het is een steen van de \’juiste relatie’. Zodat je in de relatie met anderen of met de wereld in het algemeen je persoonlijk evenwicht behoudt. 

Amazoniet is dus een steen van harmonie in jezelf en tussen mensen. Een steen die de waarheid spreekt en vrede sticht en je helpt je ware gedachten en gevoelens over te brengen. Amazoniet laat tevens je mededogen ontwaken door je hartchakra te stimuleren. Dit is behulpzaam als je je door zelfonderzoek bewust wordt van de strijdige aspecten van je persoonlijkheid, met hun eigen drijfveren en wensen.

Door te slapen of mediteren met amazoniet wordt alles je veel bewuster.  Hierdoor kun je luisteren naar alle aspecten van het zelf en deze integreren. Omdat het een steen van waarheid is, kun je vertrouwen hebben in de beelden, dromen en ingevingen. Amazoniet kan je zo de kracht geven om je dromen en verlangens te leren kennen en te uiten. Als je bijvoorbeeld niet weet wat je wilt of voelt, kan amazoniet duidelijkheid geven. En als je niet goed weet wat jij de wereld te bieden hebt, dan wijst de steen je op je gaven en kennis.

Amazoniet leert ons om de waarheid te spreken, te manifesteren en je daden op één lijn te brengen met je woorden. De steen laat je zien hoe je eigen woorden hebben bijgedragen tot je actuele situatie. Maar ook hoe je je woorden of communicatiestijl kunt afstemmen op een hogere, harmonieuzere realiteit. Amazoniet is erg geschikt wanneer je conflicten moet oplossen of je eigen waarheid doeltreffender voor het voetlicht moet brengen.

Amazoniet helpt je grenzen te stellen.  Doordat je leert je eigen waarheid te zien (weten wat je wel en niet wilt) leer je ook je grenzen kennen.  De steen helpt je angst voor conflicten te overwinnen. Daardoor kun je duidelijke grenzen stellen op het fysieke, energetische en emotionele vlak. Het kan gaan om innerlijke grenzen waarmee je zelfdiscipline ontwikkelt. Maar ook externe grenzen waarmee je je persoonlijke ruimte bepaalt.

Amazoniet werkt harmonisch met:

  • Aquamarijn, ajoiet, larimar, aqua-aurakwarts, chrysocolla en turkoois: om het keelchakra te activeren en de communicatie te verbeteren.
  • Moldaviet, fenakiet en/ of nuummiet: om het inzicht in de waarheid te verbeteren.
  • Azeztuliet: om een innerlijke reis naar parallelle werelden in gang zetten en de daar verworven informatie en inzichten accuraat over te brengen.

Spiritueel

Op spiritueel niveau gebruik je amazoniet om hogere waarheden en kennis te communiceren. Het is de steen der waarheid. Hij helpt je de waarheid voor jezelf en in anderen te zien. Je leert energiegrenzen beter onderkennen.

Emotioneel

Op emotioneel niveau helpt amazoniet de juiste grenzen te stellen, zowel in jezelf (discipline) als buiten jezelf. De steen helpt je angst voor confrontaties en oordelen te overwinnen. Hierdoor krijg je meer vrijheid om in overeenstemming met je hogere waarheid en integriteit te handelen. De steen moedigt je aan om in de juiste relatie je eigen waarheid te spreken en te leven voor het hoogste goed. Je zelfkennis neemt door deze steen toe en hij helpt je je kernwaarden en -opvattingen te benoemen.

Affirmatie

Ik spreek en leef mijn hoogste waarheid, en ik manifesteer die in de wereld.