Amber

Trefwoorden: Licht, Warmte, Zonne-energie, Verheldering, Heling, Bescherming, Optimisme
Element: Aarde
Chakra’s: Sacraal Chakra (2de), Zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld: Waterman, Steenbok, Leeuw, Maagd, Kreeft
Uiterlijk: Amber is geen steen of mineraal maar de gefossiliseerde overblijfselen van geharde boomhars.
De kleuren zijn gevarieerd en vaak verkrijgbaar in verschillende tinten bruin, oranje en geel.
Oorsprong: Amber is in veel landen te vinden. Zoals in Duitsland, Colombia, Italië, Polen, Rusland, Dominicaanse Republiek en Groot-Brittannië.

Meer spirituele wijsheid Amber – Kristal Challenge

Werking Amber

Amber heeft opmerkelijke spirituele, emotionele en psychologische helende kwaliteiten.  Het moedigt je aan om actie te ondernemen door zijn vermogen om je open te stellen voor de geneugten van het leven en de welwillende energieën van het universum.  Amber straalt heldere, rustgevende energie uit die gezondheid en welzijn ondersteunt en voorziet je van een beschermend schild dat in staat is om giftigheid uit je leven en relaties te verwijderen. Het is een absorberende steen die negatieve en stagnerende energieën uit de aura trekt en deze omzet in heldere, positieve energie. 

Amber bezit oude energie met de wijsheid en de helende eigenschappen van de aarde. Het zal alle negatieve gemoedstoestanden ontladen, en het zal negatieve energieën die andere op jou richten, afweren en zorgen dat je alleen met sterke en positieve energieën werkt. Ambers oude wijsheid helpt om alles in perspectief te plaatsen en verlicht zo stress en angst. Het zal je helpen je angsten en zorgen weg te nemen en is dan ook een heilzame steen als je aan een depressie lijdt. Het stabiliseert je emoties en herinnert je er voortdurend aan waarom je leven het kostbaarste is. De energieën van Amber zullen je emoties leiden naar een meer optimistische kijk in het leven. Het zal ervoor zorgen dat je je meer concentreert op de geweldige dingen die je hebt gedaan en minder op de niet-zo-geweldige dingen. Het haalt negatieve energieën uit het emotionele lichaam en vervangt deze door optimisme, gedrevenheid en positiviteit. Het helpt de obstakels op onze weg te verwijderen en  moedigt ons aan om grenzen te stellen en te weten dat het veilig voor ons is om op liefdevolle en medelevende manieren krachtig te zijn. 

Amber geeft bescherming tegen elke vorm van psychische aanval. Veel te vaak vallen we ten prooi aan de krachtige energieën die we tegenkomen. Sterke emotionele resonantie van specifieke plaatsen/gebouwen of sterke energieën van kwaadwillende individuen kunnen buitengewoon overweldigend zijn. Wanneer we in contact komen met deze energieën dan kunnen ze ons omverwerpen omdat we deze zonder het te beseffen kunnen overnemen als onze eigen emoties en gedachten. Amber verlicht niet alleen symptomen van stress maar ook de fysieke bijproducten van die stress voordat ze zich als ziekte kunnen manifesteren. Amber zal je verbinden met je innerlijke wijsheid en zo je paranormale gave van helder gevoel versterken. Doordat het je intellect stimuleert zal je begrip van veel dingen verbeteren en dat helpt je weer met je besluitvorming en vooruitgang in het leven. 

Amber is een steen van manifestatie en zal ambitie inspireren. Het zorgt voor helderheid en voor frisse ideeën en een constante stroom van vindingrijkheid. Het zal elk gevoel van onzekerheid oplossen en je vullen met vastberadenheid en inspiratie. Het verwijdert alle obstakels en zal je angsten wegnemen. Amber geeft je het inzicht, de kracht en de moed die je nodig hebt om nieuwe richtingen op te gaan. Ook in relaties kan Amber nuttige zijn. Het zal je helpen meer geduld en begrip te ontwikkelen zodat je niet snel je geduld verliest of geïrriteert raakt in contact met de ander. We worden vaak slachtoffer van de misleide negatieve energieën van andere als ze gekwetst, verward of defensief zijn. Amber kan helpen om rust en perspectief te brengen in deze situaties. Het zal je uit emotionele onrust halen en de dingen ook vanuit het oogpunt van de ander laten zien zodat je kalmer en tolerantere kunt zijn.  Amber geeft meer wijsheid om dingen te accepteren die je overkomen en waar je geen controle over hebt zodat je met een vooruitziende blik met onverwachte gebeurtenissen kunt omgaan en daar gepast op kunt reageren.