Ametrien

Trefwoorden: Mentale en spirituele helderheid, besluitvaardigheid
Element: Wind, vuur
Chakra’s: Zonnevlecht (3de), kruin (7de)
Sterrenbeeld: Weegschaal
Herkomst: Brazilië en andere delen van Zuid-Amerika, maar de beste natuurlijke exemplaren komen de laatste jaren uit Uruguay en Bolivia
Uiterlijk: Ametrien is een combinatie van amethist en citrien in één steen. Het is een opvallende steen met twee kleuren: geel en goud

Werking Ametrien

Ametrien is een harmonieuze combinatie van de energieën van amethist en citrien. Daardoor brengt ametrien je spiritualiteit in harmonie met je intellect. Dit zorgt vaak voor een diepe flow van creativiteit, nieuwe ideeën en inzichten. Leg ametrien op een plek waar je mentaal werk doet want de steen helpt je hoofd om helder, creatief, energiek, alert en geconcentreerd te blijven.  Als je je mentaal verward en traag voelt of je niet kunt concentreren zal zijn energie je hersenprocessen versterken en je geestelijke inspanning ondersteunen. Ook als je wilt breken met destructieve gewoonten, is ametrien aan te raden.

De gecombineerde energie van ametrien ontwikkelt je vermogen om te handelen naar je spirituele leiding en om je angsten te overwinnen. De amethist energie van ametrien verbindt je met het spirituele rijk, waar je leiding krijgt van gidsen, engelen en je hogere zelf. De citrien energie stemt je wils-centrum (zonnevlecht) af op het derde oog en je kruinchakra. Daardoor helpt het je duidelijk en slagvaardig te handelen op basis van hogere leiding en in overeenstemming met de Goddelijke Wil. De stimulerende en zuiverende energie van citrien helpt blokkades of weerstand tegen actie of verandering op te ruimen. Hierdoor creëer je een meer spirituele realiteit.

Daarom is ametrien zeer geschikt als je besluiteloos bent of niet tot daden komt omdat je bang bent een ‘verkeerde’ beslissing te nemen. Het is ook behulpzaam als je zaken op de lange baan schuift of je niet kunt inzetten voor een bepaalde koers of doel. De steen helpt namelijk om  je angst voor succes te overwinnen en een patroon van zelfsabotage te doorbreken. Hierdoor ondersteunt het je de noodzakelijke veranderingen door te voeren. Wat uiteindelijk helpt om je leven meer af te stemmen op het Goddelijke, en hogere frequenties te aarden in elk aspect van je leven.

Ametrien werkt harmonisch met:

  • Alle andere leden van de kwartsfamilie. Door rozenkwarts erbij te nemen worden de energieën van het hartchakra geactiveerd, in harmonie met het mentale en spirituele.
  • Moldaviet: versterkt effect, manifestatie van de wil en spirituele ontwikkeling.
  • Sugiliet, goudlabradoriet, geel saffier, lila lepidoliet, fenakiet en azeztuliet: versterken effect van ametrien.

Spiritueel

Ametrien brengt je in contact met Goddelijke Leiding, zodat je daarnaar kunt handelen en je realiteit kunt veranderen. Het is een \’steen van de muzen’. Hij helpt je Goddelijk geïnspireerde ideeën en informatie te ontvangen en te manifesteren.

Emotioneel

Met ametrien kun je angst voor handelen of vorderingen overwinnen. Je leert te stoppen met zelfsabotage en uitstelgedrag. Het is een uitstekende steen als je je gemakkelijk door anderen laat ompraten. Daardoor helpt hij je een sterk gevoel van eigen kracht en mogelijkheden te ontwikkelen.

Affirmatie

Ik stem mijn gedachten en mijn wil af op het Goddelijk Patroon van mijn spirituele doel.