Apatiet

Trefwoorden: Activering heldere vermogens, toegang tot kennis
Element: Wind
Chakra’s: Derde oog (6de)
Sterrenbeeld: Tweelingen, 
Herkomst: Rusland, Brazilië, Myanmar, Madagaskar, Sri Lanka, India, Mexico, Groenland, Canada en de Verenigde Staten.
Uiterlijk: De naam is ontleend aan het Griekse woord voor ‘misleiden’, omdat deze steen in zoveel kleuren en formaties voorkomt dat je hem gemakkelijk verwart met andere mineralen. Hij kan geel zijn, of blauw, groen, bruin, grijs of kleurloos.  

Werking Apatiet Blauw

Blauw apatiet heeft een zuiverende invloed op het aura- veld, vooral in het mentale lichaam – het vibratieniveau dat is gekoppeld aan heldere waarneming en paranormale vermogens. Hierdoor stimuleert het een visionaire staat en het is dan ook een goede steen om in je kussen te hebben voor lucide dromen en astraal reizen.

Blauw apatiet versterkt je ervaring van ‘verticaal zicht’, waarbij je verscheidene bewustzijnsniveaus harmonieus en gelijktijdig ziet werken. Het is een steen van inspiratie, die je ontvankelijker maakt voor ‘aha”momenten’. Dit zijn momenten van inzicht waarop het antwoord op reeds lang bestaande problemen of vragen zich kristalliseert. De vibratie van dit mineraal trekt de ‘blauwe wezens’ van de bovenaardse domeinen aan. Dit zijn buitenaardse wezens, gidsen of godachtige entiteiten zoals Krishna. Hierdoor zorgt het dat je in nauw contact met hen komt.

Blauw apatiet is een steen van het windelement. Het energetisch accent ligt op stimulering en zuivering van het derde oog, op innerlijk zicht en heldere vermogens. Het mineraal geeft toegang tot de energieniveaus van de Akasha- kronieken en je eigen zielspatronen. Daardoor is het een bijzonder krachtige steen om te gebruiken bij werk met andere of vorige levens. Vooral omdat het je kan helpen verbinding te maken met spirituele leiding bij de vraag hoe je informatie uit andere levens in dit leven het best kunt gebruiken.

Dankzij deze toegang tot informatie uit vorige levens kan apatiet je laten inzien welke karmische invloeden bijdragen aan je werkelijkheid zoals die nu is. De steen wijst je vooral op karmische oorzaken van een gebrek aan
fysiek evenwicht en medische klachten. Blauw apatiet stimuleert het denken en verbetert mentale helderheid in het algemeen. In droomtoestand helpt het je creatieve oplossingen te vinden voor ogenschijnlijk onoplosbare problemen. Zo geeft de steen je een positieve kijk en een hoopvolle houding.

Spiritueel

Behalve om andere levens en hun karmische patronen te verkennen, is blauw apatiet ook geschikt als droomsteen. Hij geeft je toegang tot je onderbewuste en stelt je in staat om problemen creatief op te lossen.

Emotioneel

Blauw apatiet heeft een sterk opbeurende energie. Het verruimt je kijk op situaties, zodat je niet vastloopt in emotionele reacties. Het is een prima steen als je hoogtevrees hebt of vanwege ervaringen uit vorige levens bang bent om te vallen.

Affirmatie

Ik open mijn innerlijke ogen en richt mijn blik op de domeinen van verborgen kennis.