Apofylliet

Trefwoorden: Interdimensionaal bewustzijn
Element: Aarde, Wind
Chakra’s: Voorhoofd Chakra (6de), Kruin Chakra (7de)
Sterrenbeeld: Tweelingen, Weegschaal
Uiterlijk: Het is meestal kleurloos, wit of grijs. Apofylliet komt voor in kubus- of piramidevorm.
Herkomst: De meeste exemplaren in de handel zijn afkomstig uit India, met name de districten Poona en Nasik. Apofylliet wordt ook gevonden in Italië, Duitsland, Canada, IJsland, Groenland en Brazilië.                         

Werking Apofylliet

Alle apofyllieten bezitten de vibraties van hogere domeinen, van het devische rijk tot het engelenrijk. Je kunt ze gebruiken om je af te stemmen op deze realiteiten die naast onze alledaagse wereld bestaan.  Apofyllieten behoren tot de beste minerale middelen om de sluier weg te nemen. Wanneer de sluier eenmaal is weggenomen, zie je de hele wereld, innerlijk en uiterlijk, als iets wat leeft en intelligent bewustzijn bezit. Apofylliet stimuleert het derde oog en het kruinchakra, wat het hogere denken activeert en heldere vermogens stimuleert. Apofylliet is bijzonder goed in staat blokkades in je kruinchakra op te ruimen. Het opent voorzichtig dit energiecentrum boven op de schedel, dat je verbindt met de spirituele bron en je bewustzijn verruimt.

Apofylliet is een uitstekend hulpmiddel bij meditatie en oefeningen om aanwezig te zijn in het nu. Het verjaagt afleidende gedachten en ego-interpretaties van gebeurtenissen, zodat de hersenen beter resoneren met hogere spirituele gedachtevormen. Apofyllietkristallen zijn minitempeltjes gewijd aan het helen en verlichten van de aarde en haar kinderen. Meditatie met deze kristallen helpt je te zien hoe alle dingen met elkaar verbonden zijn in de schepping, evenals je eigen allerhoogste taak om evenwicht te brengen op aarde. Je kunt met apofylliet verbinding maken met interdimensionale wezens en engelenergieën. 

Heldere apofyllieten zijn uitstekende middelen om je af te stemmen op de hoogfrequente energieën van het engelenrijk en het interdimensionale domein. Deze kristallen kunnen fungeren als venster op allerlei andere werelden. Wanneer je interdimensionale reizen wilt maken, zul je graag met deze stenen werken. Meditatie is een van de belangrijkste manieren om te werken met helder apofylliet. Een of meer heldere apofyllieten in je omgeving kunnen zorgen voor een atmosfeer van zuiverheid en spirituele aanwezigheid in je huis of meditatie- of werkruimte.

Engelen voelen zich aangetrokken tot het licht en de hoge vibraties die worden uitgestraald door heldere apofyllieten. Je kunt deze stenen gebruiken om in contact te komen met je beschermengelen en spirituele gidsen, of om de hogere engelendomeinen te bezoeken. Verder zijn het krachtige hulpmiddelen om een profetische blik te ontwikkelen. De ideale chakraplaatsen voor helder apofylliet zijn het derde oog voor profetie en interdimensionaal reizen, de kruin voor verbinding met het engelen-domein, en het hart om het besef van Goddelijke Liefde te wekken.

Helder apofylliet is een prachtig instrument om je innerlijk zicht, helderziendheid en zien op afstand te ontwikkelen, en via buitenzintuiglijke waarneming contact te leggen met buitenaardse wezens of andere dimensies. Het is een uitstekend communicatiemiddel om verbinding te maken met spirituele gidsen en leiding te ontvangen op het bewustzijnsniveau van het hogere zelf of de ziel. De steen helpt je om het hoogste licht in een omgeving of situatie op te roepen en is heel geschikt voor in een healingruimte of op een altaar. Helder apofylliet is puur een meditatief gereedschap met een geringe helende werking op fysiek niveau. Wel voorziet het je aura en fysieke lichaam van hoogfrequente lichtenergie. De steen is vooral mentaal actief en helpt je spirituele lessen te begrijpen en spirituele informatie te verwerken. Het is een prima steen om te gebruiken bij een healing wanneer spiritueel inzicht noodzakelijk is om een fysieke onbalans te herstellen. Helder apofylliet biedt ook nieuw zicht wanneer je ontmoedigd bent in je spirituele groei en een extra dosis licht nodig hebt om moed en kracht uit te putten. 

Apofylliet werkt harmonisch met:

  • Azeztuliet, scoleciet, natroliet, fenakiet, herderiet en brookiet — stuk voor stuk ascensiestenen, die bevorderlijk zijn voor interdimensionaal reizen binnen en door de hogere domeinen.
  • Tibetaans tektiet om de kundalini-energieën snel te activeren
  • Seleniet om de weg naar bewust contact met je hogere zelf te openen.

Spiritueel

Helder apofylliet is een krachtige steen om innerlijke beelden, verbinding met hogere gidsen en engelen te activeren, om te werken met spirituele informatie en spiritueel zicht te vinden. Het helpt je in contact te komen en te communiceren met het hogere zelf en de ziel.

Emotioneel

Helder apofylliet kan de ‘donkere nacht van de ziel’ doen oplossen en zorgen dat je na desillusies of problemen terugkeert op je spirituele pad. Je ontwikkelt vertrouwen in het Goddelijke en kijkt vanuit een hoger perspectief naar de fysieke ervaring.

Affirmatie

 Ik open mijn hoofd en hart voor gewaarzijn van de hogere werelden.