Aquamarijn

Trefwoorden: Verkoelend, kalmerend, helderder communiceren
Element: Water
Chakra’s: Keel (5de), hart (4de)
Sterrenbeeld: Ram, schorpioen, stier, tweelingen, waterman, weegschaal, vissen
Herkomst: Brazilië, Pakistan, Afghanistan, Australië, Afrika en de Verenigde Staten
Uiterlijk: Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene variëteit van beril 

Meer Spirituele Wijsheid Aquamarijn – Kristal Challenge

Werking Aquamarijn

Het zijn stenen van het element water. Ze brengen je in contact met je onderbewuste, de spirituele wereld en je diepste emoties. Bovendien zorgt aquamarijn voor een ontspannen, alerte staat van bewustzijn. Hierdoor ben je je volledig gewaar van je eigen weten, wijsheid en gevoelens, en kun je deze helder en met overtuiging verwoorden.

De steen verkoelt en verzacht het emotionele lichaam. Dit zorgt ervoor dat je duidelijk en zonder woede kunt spreken in moeilijke situaties. Daarom bevordert aquamarijn vriendelijke, oprechte, meevoelende communicatie. Dit is erg aantrekkelijk voor kinderen, al kunnen ze er erg praterig van worden. Dit kan natuurlijk ook een voordeel zijn als een kind verlegen is of zich niet gemakkelijk uitdrukt in woorden. 

Aquamarijn heeft een krachtig zuiverend effect op het emotionele lichaam en is een van de beste stenen om communicatieproblemen te verhelpen. Deze steen stimuleert namelijk de energiestroom en communicatie van het hart naar de keel. Dit helpt je om je diepst gevoelde waarheid te verwoorden. Daarom is het misschien wel de sterkste steen om het keelchakra schoon te maken en te activeren. Met dit mineraal kun je je spreekangst overwinnen. 

Zo geeft aquamarijn vrouwen de moed en de helderheid om hun innerlijk weten te uiten en verbetert hun intuïtieve vermogens. Bij mannen zorgt het ervoor dat ze gemakkelijker hun gevoelens uiten. 

Aquamarijn is de steen van loslaten. Je leert jezelf te bevrijden van gehechtheid aan oude patronen, relaties en manieren van leven.  Het mineraal helpt je bovendien om je gehechtheid aan fysieke zaken los te laten en ballast op te ruimen. Hierdoor is het ook zeer bruikbaar om te werken aan verdriet. Het helpt je namelijk gehechtheid aan het lichaam van een dierbare volledig los te laten, maar een positieve verbinding met het spirituele wezen van de ander te behouden.

Emotionele patronen die je moet verwerken worden door aquamarijn voorzichtig, maar resoluut naar boven gehaald. Hierdoor wordt duidelijk waar je vasthoudt aan emoties, communicatiepatronen of gedachten die je belemmeren om ‘mee te gaan met de stroom’.  Je ontdekt waar je ego maakt dat je te sterk reageert, de rol van slachtoffer of agressor aanneemt, passief-agressief gedrag vertoont, anderen manipuleert of jezelf kwelt. Daarnaast helpt aquamarijn je deze patronen te onderkennen bewust los te laten.

Aquamarijn brengt evenwicht bij overmatige woede of angst. Bovendien helpt het bij het opruimen van patronen die zijn veroorzaakt door emotioneel, fysiek of verbaal misbruik in het verleden. Daarom is het ook een uitstekende steen voor kinderen die een traumatische situatie hebben meegemaakt en zich hebben gedissocieerd van hun emotionele lichaam of hun emoties op een agressieve manier uiten.

Aquamarijn werkt harmonisch samen met:

  • Larimar, gem silica, chrysocolla, turkoois, blauw topaas en ajoiet: communicatie en verbinding met het Goddelijke Vrouwelijke.
  • Andere leden van de berilgroep, zoals heliodoor (activeert de keel en de zonnevlecht: krachtig spreken om je wil te realiseren), morganiet (liefde en compassie uiten) en smaragd (versterkt de verbinding tussen keel en hart, activeert de kracht van de waarheid en helpt je te slagen doordat je helder ziet en spreekt).
  • Moldaviet versterkt de energie van aquamarijn, terwijl aquamarijn de intensiteit van moldaviet afzwakt (snel, maar kalm de grote spirituele transformatie doormaken waartoe veel mensen in deze tijd geroepen zijn).

Spiritueel

Aquamarijn activeert het keelchakra, bevordert expressie van je eigen waarheid, kalmeert al te vurige energieën en stimuleert begrip tussen uiteenlopende standpunten. Daarnaast ruimt het stagnerende energie op en helpt je oude patronen los te laten.

Emotioneel

Aquamarijn stimuleert je om oude emotionele bagage en ego-rollen los te laten. Het brengt woede en hysterie tot bedaren, verjaagt wraakzuchtige gedachten en laat je zien waar je negatieve emotionele patronen in relaties in stand houdt. Het is nuttig bij de verwerking van verdriet.

Affirmatie

Ik belichaam de meegaande, verkoelende kracht van water, en ik breng waarheid kalm en zeker naar buiten.