Azuriet

Trefwoorden: Inzicht, zicht, intuïtie, intellect 
Element: Wind
Chakra’s: Derde oog (6de), Kruin Chakra (7de)
Sterrenbeeld: Boogschutter, Steenbok, Stier
Uiterlijk: Het ontleent zijn naam aan de diep azuurblauwe kleur. De steen wordt het meest gevonden in massieve vorm of trosvorm, maar groeit soms in lange, diep-blauwe prismatische kristallen, of in stalactitische zuil- of straalvormen. 
Herkomst:Australië, China, Chili, Rus-land en de Verenigde Staten                          

Werking Azuriet

Geen steen is een zuiverder belichaming van de blauw-straal dan azuriet. De volle donkerblauwe kleur bezit precies de frequentie van het derde-oogchakra en is daardoor een voor de hand liggend instrument om dat energiecentrum te activeren. Azuriet is een steen van het innerlijk zicht en kan worden gebruikt om dromen te verbeteren en heldere vermogens te ontwikkelen. Het stimuleert zowel het intellect als de intuïtie, en is een handig hulpmiddel voor mensen die nieuwe of uitdagende onderwerpen bestuderen. Voor iedereen die leert of studeert – ook aan de universiteit van het leven – is het aan te raden om een stuk azuriet op of aan het lichaam te dragen. Dit helpt je om nieuwe informatie en ideeën op te nemen en vast te houden. Azuriet bevordert ook de mentale souplesse die nodig is om grote denksprongen te maken en tot nieuwe inzichten te komen.

Met azuriet kun je het astrale en etherische lichaam krachtiger maken. Zo word je minder kwetsbaar voor geestelijke aanvallen of aanhechtingen. Je kunt er gaten in je aura mee dichten en zo de neiging om toe te geven aan vermoeidheid temperen. De steen stimuleert alle mentale centra en voedt in het ‘zelf’ een enthousiaste belangstelling voor alle aspecten van je leven en functioneren in de samenleving. Het is een uitstekend middel tegen verveling — het opent je innerlijk oog voor allerlei verbanden en mogelijkheden. Als je intellectueel actief bent, constateer je misschien dat je met azuriet gemakkelijker helder en geconcentreerd blijft tijdens het studeren. De steen kan ook helpen om nieuwe verbanden te leggen tussen schijnbaar niet-verwante kennisgebieden. Het is een steen van synthese, en als je nieuwe overeenkomsten en verbanden tussen verschillende ideeën ontdekt, leidt dit tot een hoger niveau van inzicht in het leven en de wereld.

Ongeacht hoe je azuriet gebruikt, het is een steen die de poort naar innerlijke ontdekking opent. Azuriet is een steen van inzicht en zicht. Het is een prima bondgenoot om het derde oog en het kruinchakra te openen en te reinigen, om intuïtieve en heldere vermogens te stimuleren en je innerlijk zicht af te stemmen op hogere leiding. Azuriet helpt je parallelle of vorige levens te verkennen en informatie of kennis daaruit terug te halen. Dat azuriet het innerlijk zicht stimuleert, is ook zinvol voor wie spiritueel zoekende is. Als zoekende moet je voortdurend je gedachten en motieven bewaken om jezelf mentaal, psychisch en spiritueel te verbeteren. Als mens is je ego vaak de motor achter je motieven en daden. Azuriet laat je zien waarop je motieven werkelijk berusten. De ware spirituele zoeker stelt intuïtie en innerlijke beelden in dienst van alle wezens, en gebruikt ze niet voor persoonlijk gewin of bevrediging van het ego. Azuriet kan het kaartenhuis van het ego laten omvallen en de waarheid onthullen achter de illusie die je ego je zo graag voorhoudt. Ook bij wat anderen je voorschotelen laat azuriet je ‘tussen de regels lezen’. Het is een prima hulpmiddel om te komen tot inzicht zonder oordeel, omdat het je de ware motieven van jezelf en anderen beter doet begrijpen.

Azuriet is een goede bondgenoot wanneer je een bedrijf start of een partnerschap aangaat, omdat het de waarheid boven tafel brengt. Azuriet is een klassieke bondgenoot voor helderzienden, mediums, channelers of mensen die op een andere manier werken met intuïtie. Het versterkt je psi-krachten en helpt je objectief en zorgvuldig te blijven. Je kunt dankzij deze steen geestelijke informatie beter interpreteren zonder je eigen oordeel of ervaringen daarmee te vermengen. Het mineraal stimuleert het denken en heeft een gunstig effect op leerprocessen, het geheugen, schrijven, het geven van lezingen of andere taken waarbij een gestructureerde presentatie of geïntegreerde informatie van belang is. Een uitstekende steen om mee te nemen in onderhandelingen of situaties waarin je op de proef wordt gesteld!

Azuriet werkt harmonisch samen met:

  • Malachiet, cupriet, covelliet, chrysocolla en turkoois. Versterken en complementeren de effecten van azuriet, zonder ze te veranderen.
  • Regenboogmaansteen kan een emotionele rust brengen wanneer azuriet het hoofd activeert.
  • Zonnesteen, rood aventurijn en carneool geven kracht, moed en het vermogen om te blijven werken aan de inzichten die je mede dankzij azuriet hebt verworven.
  • Azeztuliet, fenakiet, brookiet, natroliet, scoleciet en moldaviet kunnen de energieën van azuriet spiritueler maken.  

SPIRITUEEL Azuriet opent het derde oog en het kruinchakra, bevordert heldere vermogens, geeft toe-gang tot herinneringen aan vorige levens en geeft een sterker gevoel van verbondenheid met het Goddelijke. De steen zorgt dat je in een situatie beter aanvoelt wat de waarheid is en dat je je minder snel laat misleiden. Je krijgt inzicht in andermans motieven en handelt in overeenstemming met de geestwereld. De steen verbetert de nauwkeurigheid van de interpretaties van mensen met heldere vermogens en andere intuïtieve counselors.

EMOTIONEEL Onwaarheid komt voort uit angst. Wanneer je vaak de waarheid geweld aandoet of ande-ren bedriegt, kan azuriet je laten zien waarop je angsten berusten. Het mineraal geeft je de moed om deze patro-nen te veranderen en eerlijker te zijn tegenover jezelf en anderen.

AFFIRMATIE Ik open mijn geest voor nieuwe beelden, zowel innerlijk als van buitenaf, terwijl ik mijn bewustzijn verruim