Bergkristal – Kwarts

Trefwoorden: Programmeerbaar, versterking van je intentie, vergroting van omgevingsenergieën , zuivering, helen, geheugenverbetering.
Element: Storm
Chakra’s : Alle
Sterrenbeeld: Leeuw
Herkomst: uit alle werelddelen en waarschijnlijk zelfs in elk land gevonden
Uiterlijk: Bergkristal is er in diverse gradaties van helderheid, van kristalhelder tot mat. Kleine beetjes van andere mineralen kunnen helder kwarts een wat gele, oranje of roze tint geven

Meer spirituele wijsheid Bergkristal – Kristal Challenge

Werking Bergkristal

Helder kwarts wordt ook wel bergkristal genoemd. Heldere kwartskristallen zijn de meest voorkomende en meest veelzijdige instrumenten van het mineralenrijk. Het werkt in op alle niveaus van het energetische en fysieke lichaam, en resoneert met alle chakra’s. De meeste stenen bezitten relatief vaste eigenschappen, maar helder kwarts kan ‘geprogrammeerd’ worden door middel van gerichte intentie. Daarom is de steen een geschikt hulpmiddel om vrijwel elke doelstelling te bereiken.

Door het kristal in resonantie te brengen met een gedachten of een gevoel dat je versterkt wilt uitzenden zal het daarmee blijven resoneren. Bovendien zendt het die energie constant uit door bet elektromagnetisch veld van de aarde en de etherische domeinen. Het geprogrammeerde kristal  ‘onthoudt’ je wens en versterkt de kracht ervan. Hierdoor zullen er vaak talrijke innerlijke en uiterlijke gebeurtenissen synchroon gaan plaatsvinden om je wens te manifesteren.  

Daarnaast is Helder kwarts een steen van het licht; het brengt verhoogd spiritueel bewustzijn. Het zorgt voor een helder kanaal voor de hoger vibrerende frequenties van de geestwereld, die zo verzonden en vertaald kunnen worden naar de wereld van fysieke vormen. Hierdoor helpt het je om een krachtige, heldere verbinding te leggen met je hogere leiding en kan het telepathische communicatie versterken en helderziendheid stimuleren. Slapen met helder kwarts kan de levendigheid van dromen versterken. Daarnaast verdiept het vaak de beleving van meditatie. 

Helder kwarts maakt duidelijk hoe belangrijk het is om een voertuig voor het Goddelijke Licht te worden. Het brengt helderheid van denken en doelstelling in hoofd en hart, en helpt verwarring te overwinnen. 

Bergkristal werkt harmonisch samen met:

  • Alle edelstenen

Helder kwarts kan gebruikt worden om de energie van andere stenen te versterken en om de energie van groepen stenen te vermengen en te intensiveren. Daarom is het ook zeer geschikt om energie-instrumenten mee samen te stellen en te gebruiken voor ‘energierasters’.  Omdat helder kwarts zonder onderscheid alle energieën die het omringen of die erin doordringen versterkt, kan het ook grote hoeveelheden geestelijk afval verzamelen. Hierdoor is het nodig om het kristal regelmatig te ‘zuiveren’ of te ‘reinigen’.  

Spiritueel

Stimuleert helderheid op alle niveaus. Het maakt boodschappen van gidsen beter hoorbaar versterkt heldere vermogens. Bovendien stimuleert en opent het alle chakra’s en energiebanen in het lichaam. Hierdoor ontstaat een lichter en groter auraveld.

Emotioneel 

Is emotioneel neutraal, maar versterkt elke emotie waarmee het in resonantie treedt.