Blauwe Obsidiaan

Trefwoorden: Geestelijke bescherming, reinigen van negativiteit, Zuivering, communicatie, helderheid, zelfontdekking
Element: Wind
Chakra: Derde oog (6de), Keel Chakra (5de)
Sterrenbeeld: Waterman, Weegschaal
Uiterlijk: Blauwe obsidiaan is een zacht lichtblauw type obsidiaan, een vulkanisch gesteente dat rijk is aan silica, glasachtig van uiterlijk en in zijn natuurlijke vorm zeldzaam. 

Meer Spirituele Wijsheid Blauwe Obsidiaan – Kristal Challenge

Werking Blauwe Obsidiaan 

De frequentie van Blauwe Obsidiaan verbindt zich met de keel- en derde oogchakra’s. Het opent en reinigt deze chakra’s zodat men openstaat voor hogere begeleiding en dan in staat is om opgedane kennis helder en begripvol te communiceren. Doordat het het keelchakra stimuleert is men in staat om zijn gedachten en gevoelens helder en duidelijk uit te drukken. Bovendien helpt Blauwe Obsidiaan iemand om “naar binnen te gaan” om een ​​dieper begrip te krijgen van iemands innerlijke, ware zelf, waardoor je wordt geholpen met de communicatie met de ziel en om de leiding en het doel van de ziel voor dit leven te ontvangen. Het helpt iemand om het leven met kalmte en sereniteit te bekijken. Dit wordt ondersteund door de verkoelende en kalmerende energie van deze lichtblauw getinte Obsidiaan en het helpt bij emotionele zuivering.

Het heeft een zachtaardig en ondersteunend energie en zal ons daarom niet snel het gevoel geven dat we de controle niet meer hebben. Blauwe Obsidiaan is dan ook een geweldige steen om mee te werken als je je eigen spirituele vaardigheid begint te verkennen. Het is in staat om de geest van mentale rommel te verlossen en onze denkprocessen te vertragen zodat we stap voor stap helderheid kunnen krijgen . Hierdoor helpt het ons hoofd leeg te maken zodat we intuïtieve informatie kunnen ontvangen en deze bovendien heler en duidelijk kunnen communiceren. Blauwe obsidiaan kan worden gebruikt bij alle spirituele bezigheden zoals tarot lezen, automatisch schrift, astrale reizen enz. 

Het gebruik van deze steen tijdens meditatie kan je enorm helpen bij het bereiken van niveaus van transcendentie die voorheen niet voor jou beschikbaar waren. Dit is een ongelooflijk spirituele steen en een van de weinige die effecten kan hebben op waarzeggerij en psychische ontwikkeling voor een groter goed. Door blauwe obsidiaan dicht bij het hoofd te leggen terwijl je slaapt geeft je de steen de gelegenheid om op je psyche in te werken en het diepe werk te doen terwijl je slaapt.

Het is een beschermende maar ook aardende steen, ondanks dat het een blauwe stralingsenergie heeft. Dit komt omdat het nog steeds veel van de eigenschappen bezit die gewone zwarte obsidiaan heeft. Bij blauwe obsidiaan ligt het focuspunt wel hoger namelijk op het keelgebied en het derde oog waar het duidelijkheid en betekenis kan creëren. Het is erg belangrijk om deze zone in energetisch evenwicht te houden om positieve veranderingen te realiseren. Blauwe obsidiaan zal je dus  helpen om helderder en duidelijker te spreken en te denken. Je zult niet alleen beter zijn in het vragen wat je nodig hebt maar zult ook de kracht hebben om het daadwerkelijk te doen. Je energielichaam zal je hiertoe aanmoedigen. Als je al geruime tijd het zwijgen wordt opgelegd of onderdrukt wordt, hetzij op het werk of in een relatie, kan blauwe obsidiaan je helpen je stem voor eens en voor altijd te vinden.

Spiritueel

Ondersteunt astrale reizen en telepathie. Biedt spirituele bescherming onder andere tegen psychische aanvallen.

Emotioneel

Verbetert de communicatieve vaardigheden, biedt intuïtieve kennis tijdens het reizen en verbetert de creativiteit van iemand. Zorgt voor emotionele zuivering.

Affirmatie

Ik omarm de gezonde en liefdevolle relatie met mezelf. Het licht is in mijn leven en heeft mij helderheid gebracht.