Blue Lace Agaat

Trefwoorden: Communicatie, Helderheid, Vertrouwen
Element: Water
Chakra’s: Keel Chakra(5de)
Sterrenbeeld: Boogschutter, Vissen
Uiterlijk: Blue lace agaat heeft kleurbanden in fijne patronen van lichtblauw en wit
Herkomst: Het beste materiaal komt grotendeels uit Zuid-Afrika. Sommige exemplaren uit Roemenië en Zuid-Afrika hebben een buitenlaag van minuscule flonkerende geodekristallen.                                   

Werking Blue Lace Agaat

Blue lace-agaat is goed voor mensen die niet gemakkelijk zorgen dat ze gehoord worden, mensen die zich beter willen uitdrukken. De steen helpt je de woorden te vinden om je hoogste waarheid te delen met anderen en geeft je het nodige vertrouwen om daar in alle situaties openlijk voor uit te komen. Het mineraal bevordert de helderheid van denken en een onwrikbare intentie met betrekking tot de ideeën en doelen die het belangrijkst zijn. Het is een steen die loyaliteit en betrouwbaarheid versterkt. Veel mensen doen tegenwoordig hun best om bewust de werkelijkheid die ze wensen tot stand te brengen. Een van de middelen daartoe zijn gesproken affirmaties. Het idee dat onze wereld is zoals hij is ‘omdat we dat zeggen’, is even revolutionair als waar. Bij het werken met affirmaties is blue lace-agaat een uitstekend instrument. De steen versterkt het keelchakra en vergroot de kracht van wat door dit chakra heen gaat.

De frequentie van blue lace-agaat opent en zuivert het keelchakra, en bevordert de verbinding met je hogere leiding in je communicatie met anderen. Het is ‘de steen van de diplomaat’, omdat het je helpt je hart en je denken zo te uiten dat anderen horen wat je zegt. Blue lace-agaat bevordert de communicatie in situaties waar geen boze woorden mogen vallen en helder inzicht noodzakelijk is. Deze steen is gunstig als je bang bent voor het oordeel van anderen of twijfelt aan jezelf en daardoor moeite hebt om je te uiten. Blue lace-agaat opent voorzichtig het keelchakra en stimuleert het uiten van je gedachten, opvattingen en je waarheid. Het kan mensen helpen die bang zijn om te spreken in het openbaar of om hun ideeën en gedachten te delen met onbekenden. De steen helpt om rustig te kijken naar je eigen ideeën over het belang van jouw bijdrage aan de wereld en om de programmering uit je jeugd dat kinderen wel gezien, maar niet gehoord mogen worden te ontstijgen.

Blue lace-agaat is ook nuttig om het keelchakra in balans te brengen als je moeite hebt om te stoppen met praten of je mond opendoet zonder na te denken over de consequenties van je woorden in de wereld. Deze zachtmoedige bondgenoot helpt je de schoonheid van innerlijke stilte te vinden en zorgvuldiger de woorden en gedachten te kiezen die je wilt delen met anderen. Als je geen geheim kunt bewaren, leer je de gedachte van vertrouwelijkheid in communicatie te begrijpen en te eerbiedigen. Blue lace-agaat is ook uitermate geschikt als je moeite hebt met het onderscheid tussen waarheid en verdichtsel. Kinderen met een levendige fantasie die zelfverzonnen verhalen opdissen als de waarheid, leren beter begrijpen of een gebeurtenis echt is of fantasie. Blue lace-agaat biedt energetische ondersteuning wanneer je in je werk voortdurend moet communiceren. Het is een prima steen voor docenten en voor mensen die lezingen of workshops geven – eigenlijk voor iedereen die vaak in heldere en begrijpelijke taal moet spreken. 

Evenals andere agaten werkt blue lace-agaat langzaam en geleidelijk. Het is niet een steen die van de ene dag op de andere je dromen in vervulling doet gaan, maar hij helpt je doorzetten terwijl de transformatie gaande is en hij versterkt het resultaat van je inspanning.

Spiritueel

In spiritueel opzicht leert blue lace-agaat dat je woorden jouw werkelijkheid scheppen en een uiting kunnen zijn van je hoogste zelf. Het is een rustgevende steen die communicatie met gidsen tijdens meditatie bevordert, met name wanneer je specifieke informatie en adviezen zoekt. Je begrijpt dan hoe belangrijk het is om uiting te geven aan je eigen waarheid, kennis, inzicht en wijsheid. Blue lace-agaat is ook te gebruiken op het derde oog om een overactief denken te kalmeren en tot rust te brengen.

Emotioneel

Op emotioneel niveau kalmeert blue lace-agaat en heeft het een centerende werking. Het heeft een rustgevende invloed op een nerveus gestel en kalmeert overprikkelde kinderen. Blue lace-agaat helpt je om negatieve spraakpatronen en gewoonten op te sporen en om je innerlijke dialoog op een positiever en hoger plan te brengen. Verlegen mensen worden erdoor aangemoedigd hun ideeën te uiten en hun kennis en wijsheid te delen met anderen. Al te verbale figuren leren hun praatdrang af te zwakken en alleen datgene te zeggen wat werkelijk moet worden gezegd.

Affirmatie

Ik breng mijn ideeën helder, vol overtuiging en welsprekend over