Boji Steen

Trefwoorden: Balans, Yin- Yang energie, Aarding
Element: Aarde
Chakra’s: Alle
Sterrenbeeld: Stier, Leeuw, Schorpioen, Waterman
Uiterlijk: Boji-stenen zijn ronde, platte schijven en ze komen in paren, waarbij de ene steen een gladder oppervlak heeft (vrouwelijk) en de andere een sterk gestructureerd en geribbeld oppervlak (mannelijk).
Herkomst: Kansas in de Verenigde Staten                           

Werking Boji Steen

Deze stenen zijn ongeveer in dezelfde tijd ontstaan ​​als de aarde, wat betekent dat ze miljarden jaren oud zijn. Boji-stenen worden vaak als paar gebruikt. Vrouwelijke Boji-stenen zijn meestal glad, terwijl mannelijke stenen gekarteld en ongelijk zijn. De mannelijke steen wordt meestal in de linkerhand gehouden en de vrouwelijke steen  in de rechter. Maar je weet welke positie het beste voor jou is als je het zelf probeert. Door deze stenen vast te houden ervaar je een balancerend, helend en aardend effect op je lichaam en ziel. 

Van deze twee stenen wordt gezegd dat ze de energie van Yang en Yin bevorderen en in balans brengen. Daarom zijn ze geschikt voor mensen die het gevoel hebben dat hun Yin- en Yang-energie uit balans is of dat ze een tekort aan Yin of Yang energie hebben.  Als beide energietypes “niet goed functioneren”, kan een gepaarde set Boji-stenen je helpen om weer in balans te komen. Een set Boji-stenen kan echter ook afwisselend worden gebruikt om je door moeilijke situaties te loodsen en zorgt ervoor dat afhankelijk wat nodig is de Yin- of Yang-energie wordt gestimuleerd.

Ook bij een yo-yo effect tussen de vereiste energietypes, of als je over het algemeen een tekort hebt aan zowel Yin- als Yang-energie, dan kunnen Boji-stenen je helpen je energie te vergroten en zo je leven verrijken. Want als je niet genoeg Yin- en Yang-energie hebt, zul je je traag, apathisch en je niet bereid voelen om je persoonlijke creativiteit te gebruiken, deel te nemen aan sociale interacties of het oplossen van problemen. Dit laatste leidt ertoe dat problemen zich voor je opstapelen, omdat je niet de energie hebt om ze aan te pakken, wat er weer toe leidt dat je nog meer verlamd raakt door angst en nog minder in staat bent om veranderingen aan te brengen. Zo kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen en niet meer weten waar je moet beginnen om uit de spiraal te komen. Dan kan Boji steen je helpen. Want Boji-stenen kunnen je helpen energie te krijgen voor zowel intrapersoonlijke als interpersoonlijke projecten en om problemen op beide gebieden op te lossen. 

Deze stenen zijn ook nuttig als je het gevoel hebt dat je constant van het ene energetische uiterste naar het andere gaat. Het mooie van Boji-stenen is dat ze beide energieën kunnen helpen sterker te worden en de overgang tussen de een of de ander kunnen vergemakkelijken. Zelfs als je leven deze extreme schommelingen van de een naar de ander energie niet kent dan kunnen Boji-stenen nuttig voor je zijn. Boji Stones staan ​​ook bekend als sjamanistische en alchemistische talismannen die je zullen helpen tussen de werelden te werken. Ze zullen je paranormale visies en vermogens verbeteren en tegelijkertijd fysieke genezing en welzijn bevorderen. Ze zullen ook je verbinding met het spirituele rijk versterken. De stenen kunnen worden gebruikt om je energetische meridianen op één lijn te brengen, zodat je Reiki-werk en healing op afstand kunt doen. Ze kunnen ook sjamanistisch werk vergemakkelijken en je meditatieve staat verdiepen. 

Veel genezers gebruiken deze stenen omdat ze erg goed zijn met mensen die het gevoel hebben dat er iets hun energie blokkeert. Hun elektromagnetische energieveld ondersteunt de energiestroom in de meridiaankanalen en chakra-energiepunten in het lichaam. Er wordt gezegd dat ze zeer nuttig zijn bij het genezen van emotionele problemen. Het is ook bekend dat ze effectief zijn in het opruimen van gedrag en denkpatronen die niet meer nuttig zijn. Als je je op de een of andere manier niet geaard voelt en hulp nodig hebt bij het naar beneden halen van je energie, zorg er dan voor dat je deze steen altijd bij je draagt. Want deze stenen zullen je helpen je duizeligheid te kalmeren en onhandigheid te verminderen. Ze kalmeren je onrustige gedachten en het gevoel dat je niet in je eigen lichaam bent.

Afgezien van hun krachtige aardende werking en helende vermogens, zullen hun krachtige vibraties je naar binnen trekken en als je eenmaal met hen begint te werken, zul je je ook realiseren dat het heel moeilijk is om te stoppen. Gelukkig kunnen we erop vertrouwen dat de elektromagnetische eigenschappen van deze steen wonderen kunnen doen bij het vrijmaken van je innerlijke paden en het vinden van een beter evenwicht in je dagelijkse bezigheden.