Carneool

Trefwoorden: Moed, vitaliteit, seksualiteit, zelfvertrouwen, actie
Element: Vuur
Chakra’s: Stuit (1ste), heiligbeen (2de), zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld: Kreeft, leeuw, maagd, ram, steenbok
Herkomst: de mooiste carneolen zijn te vinden in India, hoewel de meeste stenen die in de handel verkrijgbaar zijn uit Brazilië en Uruguay komen
Uiterlijk: Carneool – of corneool of kornalijn – is een oranjekleurige variëteit van chalcedoon. De naam is afgeleid van de gelijkenis die de kleur vertoont met die van de plant kornoelje. De kleur van carneool kan uiteenlopen van lichtoranje tot donker roodoranje. Soms vertoont de steen kleur- banden in verschillende tinten. 

Meer spirituele wijsheid Carneool – Kristal Challenge

Werking Carneool

Carneool activeert de onderste 3 chakra’s en zorgt voor een toestroom van levenskracht, seksuele en creatieve energie, en assertieve wil. Het is dan ook een krachtig hulpmiddel voor als je wil werken aan je zelfvertrouwen, moed, passie en power.  Als je een belangrijke actie moet ondernemen dan geeft de steen je de moed om ‘de sprong te wagen’ en je te wijden aan een nieuw pad. Carneool kan mensen die almaar dingen voor zich uit schuiven of niet kunnen beslissen wat ze zullen gaan doen behulpzaam zijn.

Spiritueel ingestelde mensen werken vaak aan zichzelf vanaf het hartchakra naar boven toe, waarbij ze de gebieden van het lichamelijke leven die met de eerste drie chakra’s verband houden verwaarlozen. Hierdoor kan je ineffectief en passief in je leven worden. Zonder de vitaliteit van de fysieke energieën kun je noch van het leven genieten, noch daar veel zeggenschap over hebben. Carneool kan je vitale energieën van de onderste drie chakra’s wakker maken, wat je levenslustiger maakt en meer bereid risico’s te nemen. Tijdens meditatie kan de steen je verduidelijken hoe je ideeën kunt verwezenlijken. De steen moedigt je aan tot actie over te gaan in plaats van af te wachten tot je dromen in vervulling gaan.

Ook je seksualiteit kan baat hebben bij carneool omdat carneool, zoals zinkiet en oranje calciet, behoort tot de meest krachtige hulpmiddelen om de wellustige verlangens van het lichaam te versterken, tegelijk met de speelsheid van creatief bewustzijn. 

 Carneool herinnert ons aan de waarde van lichamelijke kracht en gezondheid. Want wanneer we het lichamelijke verwaarlozen, verwaarlozen we de tempel van onze geest en daarmee ook onze verbinding met het Goddelijke.

Carneool werkt harmonisch samen met:

  • Alle andere soorten kwarts, jaspis en chalcedoon
  • Rozenkwarts, Blue Lace-agaat, blauw kwarts en amethist: harmonieuze activering van alle zeven lichaamschakra’s
  • Rookkwarts: bij het stuitchakra voor extra aarding
  • Laserstaf van helder kwarts: hogere vibraties activeren om te verbinden met de zielster en etherische chakra’s
  • Moldaviet (hartchakra), fenakiet (derde oog) en danburiet of petaliet (kruin) – voor meer intense energieën 

Spiritueel

Carneool helpt je actie te ondernemen om je hoogste doelen en dromen te manifesteren.

Emotioneel

Carneool helpt je angst om actie te ondernemen of angst om het verkeerde te doen te overwinnen. Dankzij deze steen kun je beter verandering en transformatie in je leven verwelkomen.