Celestiet

Trefwoorden: Communicatie met engelen, Toegang tot hogere dimensies, Sereniteit
Element: Wind
Chakra’s: Voorhoofd Chakra (6de), Kruin Chakra (7de)
Sterrenbeeld: Tweelingen, Leeuw, Waterman
Uiterlijk: Het celestiet dat het vaakst in de handel wordt aangetroffen is het grijsblauwe soort uit Madagaskar, dat vaak een cluster- of geodevorm heeft

Meer spirituele wijsheid Celestiet – Kristal Challenge

Werking Celestiet

Celestiet geeft een milde, opbeurende energie, waardoor je je bewustzijn kunt verruimen en ermee naar hogere werelden kunt reiken. Het is een van de meest effectieve stenen om toegang te krijgen tot het engelenrijk en kan de communicatie tussen jezelf en je beschermengelen of engelengidsen vergemakkelijken. De steen stimuleert de chakra’s van het derde oog en de kruin, evenals de etherische chakra’s boven het hoofd. Het is zowel fysiek als energetisch een zachte steen. Terwijl je bewustzijn erdoor wordt opgetild, geeft celestiet je meer het gevoel dat je op een wolk zweeft dan dat je op een raket door de ruimte schiet.

Celestiet is een prachtige stenen bondgenoot om de spirituele zintuigen en je verbinding met de hemelse rijken en Goddelijke Leiding te stimuleren. Je kunt hem gebruiken om de overgang naar een meditatieve staat soepeler te laten verlopen, terwijl je tegelijkertijd helder blijft en gefocust op het proces. De steen helpt om je hogere zintuigen open te stellen voor door helderziendheid en intuïtie verkregen informatie, en hij stimuleert de chakra’s van de kruin en het derde oog. De frequentie van blauwgrijs celestiet vergemakkelijkt contact met de engelenrijken en de bron van Goddelijke Heling. De steen leert je de waarde van geduld en volmaakt vertrouwen in het Goddelijk Proces. Het helpt je te openen voor krachtige en diepgaande momenten van inzicht en goddelijke leiding.

Wanneer je het in je leven integreert, zul je je steeds meer bewust worden van de energieniveaus om je heen. Deze verhoogde intuïtie is geweldig voor je spirituele ontwikkeling, omdat het je zal helpen ontwaken voor de kracht van het universum. Het verlicht stress en spanning, en zal je helpen om op een zeer diep en oprecht niveau te leren “met de stroom mee te gaan” in plaats van constant te vechten tegen de stromingen van het universum. Celestiet zal je eraan herinneren dat je slechts één element bent in een veel grootser kosmisch plan. Soms zullen details van dat plan je ontgaan dat maakt niet uit want het  gaat erom dat je het proces vertrouwt. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan zeker als het universum je lijkt te dwarsbomen. Dit is frustrerend maar celestiet kan je helpen te begrijpen dat het meer een uitnodiging is naar een ander pad dat te zijner tijd maar al te duidelijk zal worden. Als je dit eenmaal door krijgt zul je kunnen profiteren van kansen, die zich praktisch aan je opdringen, om je doelen te bereiken.

Blauwgrijs celestiet activeert krachtig het derde oog en kan worden aangewend om innerlijke beelden of droomwerk te verbeteren. Het heeft een milde reinigende werking op het energieveld of de omgeving. Het is een goede steen om neer te zetten in kamers waar zich veel emotionele energie of negativiteit kan ophopen. Vaak wordt het gebruikt in healingruimtes om engelenenergie aan te trekken en te helpen de ruimte te zuiveren.

Spiritueel

Celestieten zijn waardevol om de chakra’s van het derde oog en de kruin te openen en te zuiveren. Het blauwgrijze soort werkt in op het derde oog, waardoor innerlijk zien en intuïtieve vermogens verbeteren. De steen is afgestemd op engelenenergie en helpt spirituele helpers of beschermers aan te trekken

Emotioneel

Blauwgrijs celestiet geeft het emotionele lichaam een kalm, gecenterd en opgebeurd gevoel. Je voelt je er veilig en beschermd door, en kunt de steen gebruiken om angst, wantrouwen of paranoia te overwinnen.

Affirmatie

Ik ben een liefdevol wezen in de volheid van sereniteit en innerlijke waarheid, altijd verbonden met mijn hogere zelf, en met engelen en spirituele gidsen