Charoiet

Trefwoorden: Onthulling van je pad van dienstbaarheid, loutering van innerlijke negativiteit, bescherming, heling.
Element: Wind
Chakra’s: Dede oog (6de), kruin (7de), zielster (8st), zonnevlecht (5de), stuit (1st), aardster (onder de voeten)
Sterrenbeeld: Boogschutter, schorpioen
Herkomst: Siberië
Uiterlijk: Charoiet is een samengesteld mineraal de kleur loopt uiteen van lichtlila tot donkerpaars, en de steen heeft vanbinnen een rijke tekening. Soms komen ook zwarte of goudkleurige insluitsels voor. De naam is afgeleid van de rivier de Charo in Siberië.

Werking Charoiet

Charoiet kan het etherisch lichaam zuiveren en reinigen. Hierdoor kan disharmonie en negativiteit verdwijnen. Het kan je beschermen tegen aanvallen van geestelijke wezens en nare dromen tegengaan. Het verlossen van onbewuste angsten wordt erdoor vergemakkelijkt. Bovendien kan de steen dienen als katalysator voor de heling en omvorming van oude patronen van onbalans. Daarnaast brengt hij je in contact met herinneringen aan vorige levens en helpt je de lessen uit vroegere levenservaringen in je op te nemen. Bij negativiteit of angst die geïnternaliseerd is kan charoiet een krachtig hulpmiddel zijn om die op te lossen. De steen kan je helpen de energieën van je hart en kruin met elkaar te verbinden. Hierdoor krijg je diepere spirituele inzichten in een innerlijk klimaat van onvoorwaardelijke liefde.

Werken met charoiet kan tot gevolg hebben dat er meer synchroniciteit in je leven plaatsvindt. Als je je openstelt voor deze boodschappen kun je je door het leven bewegen alsof je wordt geleid door een gouden draad. De energie van charoiet activeert bovendien het latente innerlijke weten. Dit kan je de weg wijzen op je pad van dienstbaarheid aan de wereld. De energie van charoiet helpt je te verbinden met de leiding en de gebeurtenissen die je ware pad van dienstbaarheid duidelijk zullen maken. Nog belangrijker is dat het je ook helpt om dit pad van dienstbaarheid op het aardse vlak te manifesteren.

De calcietinsluitsels in de steen kunnen je behulpzaam zijn om eventueel verzet tegen noodzakelijke veranderingen op te geven. Het vermogen van calciet om obstakels uit de weg te ruimen werkt in charoiet zodanig dat dingen die je verhinderen in je kracht te gaan staan en je spirituele pad te gaan erdoor verdwijnen. De zwarte dendritische formaties in charoiet dragen eraan bij om hoogfrequente energie in de fysieke wereld te aarden. Op die manier blijf je met beide benen op de grond en gefocust terwijl je je op spiritueel niveau verder bekwaamt.  Charoiet moedigt je dus aan de verantwoordelijkheid te nemen je spirituele energie te aarden op de plek waar dat het meest nodig is: op aarde.

Een deel van het manifesteren van spirituele energie op aarde bestaat eruit dat je dieper in je eigen persoonlijke heling en innerlijke werk duikt. Door charoiet zul je beter kunnen zien aan welke kwesties je nog moet werken en hoe je dat het beste kunt doen. Charoiet is daarbij een duidelijke, strenge en krachtige leraar. Daardoor is het zeer behulpzaam voor mensen die serieus aan zichzelf werken en er klaar voor zijn om zich te verbinden met hun pad van dienstbaarheid. Want wanneer je afwijkt van het pad dat je moet gaan, je overgeeft aan negatief gedrag of zelf-sabotage, of wanneer je probeert onder je spirituele werk \’uit te komen’, zal de energie van charoiet je een energetische spiegel voorhouden. 

Bij healings helpt charoiet de healer objectiever te kijken naar de informatie die hij of zij ontvangt. Soms kunnen de energieën van een cliënt de energiepatronen, denkkaders en filters van de healer zelf triggeren. Charoiet helpt om de energieën van een cliënt en de kwesties die hij of zij aandraagt beter te doorgronden zonder eigen denkkaders over die informatie heen te schuiven.

Charoiet werkt harmonisch samen met:

  • Moldaviet, fenakiet, serafiniet, petaliet, amethist, kunziet en blauw apatiet.
  • Sugiliet, git, zwart toermalijn en rookkwarts: als bescherming tegen negatieve energieën.

Spiritueel

Charoiet stimuleert krachtig de chakra’s van het derde oog, de kruin en de zielster. Daarnaast activeert het de chakra’s van het derde oog, stuit en aardster. Het helpt je om je pad van dienstbaarheid te zien en om dat op aarde te manifesteren. Het stimuleert intuïtieve en heldere vermogens, ruimt negativiteit uit de weg en helpt je om een effectievere healer te zijn.

Emotioneel

Charoiet is van nut om je verzet tegen je eigen heilige pad te overwinnen. Door deze steen kun je beter je eigen kwesties van die van anderen scheiden. Hij helpt energetische grenzen te stellen en om door heldere vermogens verkregen informatie juist te interpreteren.

Affirmatie

Ik vraag of mijn hoogste pad van dienstbaarheid mij mag worden onthuld, en ik verwelkom het met heel mijn hart, in de wetenschap dat ik tegen alle kwaad ben beschermd.