Chrysocolla

Trefwoorden: Communicatie, Expressie van het heilige, Godinnenenergie, Zachtheid en kracht
Element: Water
Chakra’s: Keel (5de), hart (4de), stuit (1st)
Sterrenbeeld: Leeuw, maagd
Herkomst: Chili en in Zaïre, Rusland en de Verenigde Staten
Uiterlijk: Chrysocolla is een water bevattend kopersilicaat meestal is de kleur groen, blauw of blauwgroen, hoewel onzuiverheden de steen tot bruin of zwart kunnen verdonkeren. Chrysocolla wordt vaak aangetroffen in geoxideerde koperafzettingen, soms samen met malachiet en azuriet. Sommige chrysocollastenen bevatten ook cupriet, en deze combinatiestenen hebben hun eigen unieke energiemengsel.  

Werking Chrysocolla

Chrysocolla, steen van de Godin, is een steen van zelfvertrouwen en vrouwelijke energie. De steen straalt zachtheid en kracht uit, en leert dat ware macht het best door zachtheid kan worden uitgedrukt. 

Chrysocolla heeft betrekking op de stroom van energie en communicatie. De steen werkt krachtig in op de opening en reiniging van het keelchakra. Het vergemakkelijkt het uitdrukking geven aan de diepste waarheid van ons hart en de diepste kennis van ons denken. Zo kun je je innerlijke wijsheid helder communiceren. Het kan je zelfs helpen erachter te komen waaruit die wijsheid nu eigenlijk bestaat. Het formuleren en uitspreken van je ideeën kan namelijk onthullen wat je ware aangeboren wijsheid inhoudt. Chrysocolla geeft ons macht over onze woorden en laat ons zien hoe de woorden die we gebruiken onze werkelijkheid beïnvloeden. 

Daarbij roept Chrysocolla je er krachtig toe op er bewust bij stil te staan hoe je je energie in de wereld zet. Je kunt spreken en niets zeggen, of je stil houden en daar een heleboel mee mededelen. Chrysocolla leert je de waarde zowel van geluid als van stilte. De kalmerende, vertroostende energieën ervan vergemakkelijken flow in je leven en energie. Het kan helpen om onstuimige energieën, boze woorden of van angst getuigend sarcasme te verdrijven, zodat onze meest waardevolle waarheid door onze woorden of ons stilzwijgen kan worden meegedeeld.

Chrysocolla is een ‘leersteen’ in die zin dat het je ertoe stimuleert je hoogste kennis te verwoorden, zodat anderen met onze ervaringen hun voordeel kunnen doen. Waarbij het er vooral om gaat dat je je waarheid spreekt vanuit je hart. Om dit te bereiken kan de steen je helpen een kanaal te openen tussen je hogere bewustzijn en je verbale uitingen, zodat je taal en communicatie getuigen van Goddelijke Inspiratie. Het is dan ook een nuttige steen voor wie niet goed vanuit zijn hart durft te spreken, of voor mensen die misschien niet in de gaten hebben dat hun woorden van ervaring een wijsheid bevatten die waardevol is voor anderen. Deze steen stimuleert ons allemaal om ons ware zelf mede te delen, zonder kunstmatigheid of maskers, zodat onze wijsheid kan worden overgebracht.

Naast het activeren van het keelchakra, brengt het het hartchakra in balans en verbindt het zowel het hart- als keelchakra met het stuitchakra voor meer levenskracht en lichamelijke vitaliteit. Chrysocolla is sterk afgestemd op de vibraties van de aarde en kan je empathische verbondenheid met het bewustzijn van de aarde verbeteren.

Chrysocolla werkt harmonisch samen met:

  • Larimar, aquamarijn en ajoiet: vibreren in hetzelfde algemene spectrum
  • Malachiet, azuriet, lapis lazuli en shattuckiet
  • Fenakiet: innerlijke kennis door chrysocolla overgebracht in beelden zien
  • Azeztuliet: verhoogt de vibraties voor channelen of andere vormen van communicatie met hogere spirituele werelden

Cupriet-chrysocolla: combineert krachtige energieën van levenskracht en vitaliteit met bewustmaking van de elementen van hoger bewustzijn en heldere communicatie van je innerlijke wijsheid. Vermengt de energieën van het mannelijke en het vrouwelijke, van het lichamelijke en het etherische, kracht en zachtheid. Helpt je vastberaden voort te gaan op je spirituele pad, waarbij je het vermogen behoudt om je nauwkeurig uit te drukken en om vriendelijk en meedogend te zijn.

De hoogste vorm van chrysocolla is gem silica (gekristalliseerde vorm, chrysocolla doortrokken met kwarts). Deze vorm heeft versterkte chrysocolla-energieën en is ook de beste steen om heilige geluiden voort te brengen en/of te ervaren. Daarom zeer geschikt voor mensen die chanten, zingen of mantra’s uitspreken.

Spiritueel

Chrysocolla heeft betrekking op alle aspecten van healing met geluid, of het nu met woorden of met geluidsfrequenties is. De energie ervan leert ons hoe geluid onze fysieke werkelijkheid beïnvloedt en hoe we die werkelijkheid kunnen veranderen door de manier waarop we met woorden omgaan aan te passen. De energie van chrysocolla vergemakkelijkt ware communicatie tussen alle wezens door de uitdrukking van hartenergie te bevorderen.

Emotioneel

Chrysocolla kan je helpen om de waarde van je ervaringen, kennis en bijdrage echt als iets van jou te beschouwen. Je voelt je er veiliger door wanneer je communiceert met anderen en minder angstig in sociale situaties of wanneer je spreekt in een situatie met een sterke emotionele lading. Het helpt je om in je communicatie met anderen patronen van sarcasme, kritiek en badinerende scherts te verlossen, en ook om de angst waaruit deze patronen voortkomen te overwinnen.

Affirmatie

Ik luister aandachtig naar de stem vanbinnen en laat die klinken met vrijheid, spontaniteit, hartstocht en eerbied.