Chrysopraas

Trefwoorden: Groei, compassie, verbondenheid met de natuur, vergeving, altruïsme
Element: Water
Chakra’s: Zonnevlecht (3de), Hart (4de)
Sterrenbeeld: Weegschaal
Uiterlijk: Chrysopraas is een groen chalcedoon. De groene kleur ontstaat door nikkel.
Oorsprong: Polen,Australië, Brazilië, Madagaskar, Zuid-Afrika en Rusland.

Meer spirituele wijsheid Chrysopraas – Kristal Challenge

Werking Chrysopraas

Chrysopraas is een prachtige steen van de zuivere groen- straal en is als zodanig een steen van het hart. Uit de kleur spreken een sterke helende energie en verbondenheid met het rijk van de natuurwezens. Wanneer je deze steen bij je draagt of ermee mediteert, kan dat een diepe hartsverbondenheid met de geest van Moeder Aarde vergemakkelijken, en ook met deva’s en andere geestentiteiten van de aarde. Chrysopraas helpt je ook om te allen tijde bij je hart te blijven en geeft je de moed om moeilijke of bedreigende situaties standvastig en met compassie die wortelt in waarheid tegemoet te treden.

Deze stenen geven je kracht in je emotionele hart en ondersteunen met hun energie ook het fysieke hart. Chrysopraas activeert bovendien het zonnevlechtchakra, de zetel van de wil. Het vermengt je persoonlijke wil met de drang van het hart, zodat onze persoonlijke wensen worden verenigd met het hogere hartsverlangen van welzijn voor allen.  Het ontwaakte hart, aangedreven door de onverdeelde wil, vermag veel om het hart van anderen te doen ontwaken en om hartsverlangens te verwerkelijken.

De trillingsfrequentie van chrysopraas doet denken aan zonlicht dat in de lente door verse nieuwe blaadjes valt. De steen heeft een energie van groei en rijpende belofte in zich. Chrysopraas brengt hoop in zelfs de donkerste delen van je schaduwzelf. Het herinnert ons aan onze voortdurende verbondenheid met de bron van Alles Wat Is. De energie ervan verruimt het hartchakra en stelt je in staat de oneindige liefde en overvloed van de kosmos in ontvangst te nemen. Het helpt je je geboorterecht op voorspoed, vreugde en gezondheid te aanvaarden. Het helpt je ook te begrijpen dat je verbonden bent met de hele schepping, en om gevoelens van afgescheidenheid en isolement te helen.

Chrysopraas is een heel geschikte steen voor voorspoed en een krachtige magneet voor liefde. Het helpt je je hart voor te bereiden op een nieuwe relatie. Door de meedogende bril van chrysopraas kun je, terugkijkend op relaties die onaangenaam zijn geëindigd, die vanbinnen verlossen met een diep gevoelde vergeving, zowel voor de ander als voor jezelf. Zo stelt het je in staat verbittering en teleurstelling uit het verleden te overwinnen en om nieuwe relaties met het nieuwsgierige hart van de jeugd tegemoet te treden. Het kan helpen om patronen en gewoontes in relaties op het spoor te komen, en om die op te ruimen voordat ze blokkades creëren.

Chrysopraas werkt harmonisch met:

  • Ajoiet, amblygoniet
  • Kunziet en morganiet:  brengen de liefdevolle aspecten van het hart naar voren.
  • Fenakiet en azeztuliet: openen je innerlijk zicht, zodat je duidelijk de spirituele beelden van de hartenwijsheid kunt zien, en de verbon-denheid van het hart met het hart van de mensheid.
  • Lepidoliet en amblygoniet:  versterken de ontspannende en stressverlichtende eigenschappen van chrysopraas.
  • Danburiet: completeert de verbondenheid van het hart met het kruinchakra.
  • Spurriet: voegt een element van humor toe aan de mededogende inzichten die chrysopraas biedt.
  • Moldaviet: om het hartcha kra te versterken en om je het gevoel te geven dat je één bent met de versnelde dharmische flow van je innerlijke en uiterlijke leven.

Spiritueel

Chrysopraas helpt je je te verbinden met de overvloedige energie en liefde van het Goddelijke. Het stimuleert het hartchakra en vergroot je vermogen om liefde te voelen en uit te drukken. Chrysopraas kan je helpen je te verbinden met natuurwezens en met de schoonheid van de wereld van de natuur. De steen maakt het ons makkelijker om positieve, helende gedachten te koesteren jegens elkaar en jegens de aarde.

Emotioneel

Als steen die het hart heelt kan chrysopraas van nut zijn om allerlei vormen van emotionele onbalans door te werken. De steen leert ons dat alles wat geen liefde is geen liefde is. Hij helpt ons gehechtheid aan op angst gebaseerde emoties, overtuigingen en daden los te laten. Het is een uitstekende steen voor mensen die willen helen na misbruik, omdat ze de cyclus van misbruik voor toekomstige generaties ermee kunnen doorbreken. Ook draagt de steen eraan bij om inzicht te ontwikkelen in de karmische basis van emotionele patronen binnen relaties.

Affirmatie

Ik zie mezelf en anderen door de bril van het mededogen van het hart, en ik groei in de paden die het heil van allen dienen.