Crimson Cupriet

Trefwoorden: Levenskracht, Moed, Vitaliteit, Fysieke energie, Heling, Goddelijke vrouwelijke
Element: Aarde
Chakra’s: Basis Chakra (1st), Sacraal Chakra (2de)
Sterrenbeeld: Waterman
Uiterlijk: Cupriet is een koperoxide-mineraal dat meestal rood, bruinrood, karmozijnrood of zwartachtig rood is. Het is ook bekend als rood koper of robijn koper, vanwege zijn opvallende rode kleur
Herkomst: Het is te vinden op verschillende locaties over de hele wereld, maar vooral in de Verenigde Staten, Namibië en Congo.

Meer spirituele wijsheid Crimson Cupriet – Kristal Challenge

Werking Crimson Cupriet

Cupriet is een steen van heling en koestering. Zijn energie zorgt ervoor dat je je vitaal, veilig en ondersteund voelt. Het opent en activeert je basischakra zodat je levensenergie vrij kan stromen. Wanneer dingen onbeheersbaar worden zal de steen je kalmeren en je zorgen wegnemen door de rustgevende en ontspannende energieën die het vrijgeeft. Het zal je eraan herinneren dat er ups en downs in het leven zijn en dat deze slechts tijdelijk zijn. Je kunt de leiding nemen over je leven en het zo zinvol mogelijk maken.  Cupriet zal je irrationele angsten verlichten, vooral angsten die verband houden met leven en dood zodat je jezelf niet de mogelijkheid ontneemt om een ​​geweldig leven te leiden. Het is een steen die sterk wordt geassocieerd met de energieën van de aarde. Door met Cupriet te werken leer je deze bron van het vrouwelijke kracht te eren en kun je een stille kracht, wijsheid en verbondenheid ervaren.

Als je op zoek bent naar leraren om je te helpen jezelf te vormen tot wie je bent als persoon zal Cupriet je laten zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Zijn energie zal je eraan herinneren dat niemand anders dan jijzelf je leven leidt. Je bepaald zelf met je eigen acties wat er met je gebeurt. Cupriet helpt je de beste beslissingen te nemen waarover je tevreden zult zijn. Het zal je leven vullen met energieën die aantrekken wat je nodig hebt om te overleven en te bloeien. Het zal je helpen zorgen los te laten over situaties of omstandigheden die je niet onder controle hebt zodat je vooruit kunt blijven gaan en op je best kunt presteren. Maar het zorgt er ook voor dat je jezelf niet te hard pusht of het soort workaholic wordt die vervreemdt van vrienden, familie en geliefden. Rome is niet in één dag gebouwd, zoals ze zeggen, en jij hebt evenveel tijd en ruimte nodig om te groeien.

De energieën van Cupriet zullen je emotionele steun en stabiliteit geven in tijden van emotionele onrust zodat je je emoties op een volwassen manier kunt beheersen. Bovendien vermindert het je ​​zorgen en angsten zodat je verlangen om altijd de touwtjes in handen te hebben wegvalt. Hierdoor kun je problemen identificeren en ze gemakkelijk en met vertrouwen oplossen. Cupriet laat je zien hoe je je persoonlijke kracht en emotionele wilskracht kunt benutten om socialer, zelfverzekerder en gelukkiger te worden. Het helpt je je gevoel van eigenwaarde te herwinnen en een gevoel van controle en voldoening te krijgen. Het is dan ook een nuttige steen als het gaat om het versterken van iemands karakter. Doordat het je een  boost in wilskracht en vastberadenheid geeft kun je het ware doel van je leven in deze wereld kunt nastreven.

Cupriet brengt energieën van vitaliteit en begeleiding die je helpen gefocust te blijven op de dingen die er toe doen en niet ontmoedigd te raken als het moeilijk begint te worden.  Zo blijf je op het goede spoor en kun je je emoties en gedachten op één lijn te houden. Cupriet zorgt zo voor emotionele heling zodat je je veiliger en meer geaard voelt. Dit helpt om je stress- en spanningsniveaus te verminderen en het hoofd te bieden aan de drukte van het leven. Als het lijkt alsof er veel tegelijkertijd gebeurt en je je erdoor overweldigd begint te voelen, zullen de helende energieën van Cupriet je van deze mentale last verlichten en je van je zorgen verlossen. Het is dan ook een goede bondgenoot voor als je een grote uitdaging doormaakt of overgaat naar een ander hoofdstuk van je leven.