Fluoriet

Trefwoorden: Besluitvaardigheid, Helderheid, Mentale kracht, Reiniging energievelden
Element: Wind
Chakra’s: Alle
Sterrenbeeld: Steenbok, vissen
Herkomst: belangrijke fluorietafzettingen zijn aangetroffen in Duitsland, Engeland, China, Argentinië en de Verenigde Staten
Uiterlijk: Fluoriet kan voorkomen in vele kleuren, zoals kleurloos, groen, paars, wit, geel, rood, roze en zwart. Een steen heeft vaak verschillende kleuren. De naam fluoriet heeft te maken met de eigenschap van fluorescentie: de kleuren gloeien onder ultraviolet licht levendig op

Werking Fluoriet

Fluoriet is een steen met een groot vermogen om het denken in balans te krijgen waardoor mentale en heldere vermogens verbeteren. Het gaat over de kracht van gedachten, focus en concentratie, en stimuleert ordelijk en coherent denken. Het helpt versnipperde en botsende energieën weer tot een samenhangend, harmonisch geheel te maken.

Zo kan Fluoriet ook verwarring, mentale mist, tegenstrijdige ideeën, rommelige gedachten, negativiteit en alle andere soorten astrale ‘rommel’ die voor ellende zorgt opruimen. Het brengt het chakra van het derde oog in evenwicht, en mentale energieën in het algemeen. Het kan je helpen om helder te denken en om op grond van subtiele, maar belangrijke onderscheiden te bepalen welke energieën en mensen je in je wereld toelaat. Daarom kan het een belangrijke bondgenoot zijn voor wie met helder hoofd snel achter elkaar veel keuzes moet maken bij het navigeren op de wateren des levens.

Fluoriet kan ook behulpzaam zijn wanneer je een heleboel creatieve ideeën hebt, maar niet in staat bent er eentje uit te pikken. Het helpt je een richting te kiezen, actie te ondernemen en de stappen te plannen die je moet zetten. De energie van fluoriet draagt eraan bij orde in de chaos te scheppen en je eigen energie te structureren, zodat je je doelen en dromen kunt waarmaken. Het geeft dus vorm en structuur aan energieën, ideeën en concepten, en helpt bij manifestatie ervan. 

De energie van fluoriet brengt zorgelijke gedachten en nervositeit door angst voor de toekomst tot rust. Het is een uitstekende steen wanneer je moet leren en studeren; hij kan je helpen om informatie beter vast te houden en uit je hoofd te leren.

De energie van fluoriet kan helpen om de etherische blauwdruk te doorgronden en te veranderen doordat het je toegang geeft tot de hogere niveaus van je energieveld. Het vormt chaotische vibraties om tot een samenhangend patroon en kan behulpzaam zijn om verwarring rondom de manifestatie van je levensdoel op te lossen.

Bepaalde kleuren fluoriet hebben specifieke eigenschappen (alle kleuren werken in op het mentale lichaam, het brein en de energetische niveaus van het leven):

 • Paars: ideaal voor zuivering en toegang tot de geestelijke werelden en bevordert de mentale vermogens
 • Zwart: de ultieme astrale reiniger. Om negatieve gedachtepatronen, aanhechtingen van entiteiten, nachtmerries en vormen van mentale onbalans uit de weg te ruimen. 
 • Goud: stemt de wil af op het brein zodat je je gedachten en handelen met daadkracht en intentie in de wereld zet. 
 • Geel: vergroot mentale vermogens en ondersteunt de intellectuele vaardigheid.
 • Groen: kan het hartchakra reinigen en helen, en kan eraan bijdragen dat de plannen van het denken worden goedgekeurd door het hart (brengt hart in harmonie met denken)
 • Roze: reinigt en heelt het emotionele lichaam en activeert het ‘hoge hart’- chakra (‘zetel van de ziel’). Brengt hart in harmonie met denken.
 • Blauw: goed voor het keelchakra en zorgt voor heldere communicatie van je ideeën. Ook geschikt om het derde oog te openen en te zorgen voor geestelijke helderheid en nauwkeurigheid.  
 • Veelkleurig: het meest geschikt voor algehele reiniging van je energie en herstel van het aura-veld. Kan op vele niveaus van lichaam, denken en geest energieën helpen organiseren.

Fluoriet werkt harmonisch samen met:

 • Fluoriet werkt synergetisch samen met alle calcietvormen.
 • Zwart toermalijn, rookkwarts, git en obsidiaan: reinigen van je energieveld
 • Lapis lazuli, ioliet, goudlabradoriet en heliodoor: versterking van mentale vermogens
 • Smaragd, dioptaas, roze toermalijn, rozenkwarts, kunziet en morganiet samen met groen of roze fluoriet: voor werk aan het hart 

Spiritueel

Fluoriet brengt structuur en focus in energieën die niet samengaan of samenhangen. Het helpt je je tijdens meditatie af te stemmen op hogere leiding en zal je dan vaak rijke beelden en inzichten opleveren. Het is een ideale steen wanneer je je vermogen om uit energievelden heldere informatie te verkrijgen wilt vergroten; fluoriet kan ook je vermogen om dergelijke informatie te interpreteren verruimen.

Emotioneel

Fluoriet kan verwarring, schroom, instabiliteit, onoprechtheid en stoornissen die voortkomen uit incoherente gedachtepatronen tegengaan. Het helpt je angst voor de toekomst te overwinnen. Het draagt eraan bij je gevoelens beter te ‘doordenken’ wanneer je door emotionele ervaringen overweldigd wordt.

Affirmatie

Mijn brein en hart zijn wakker, alert, helder en actief, en werken samen om de beste keuzes te maken voor mijn levensdoel.