Goud

Trefwoorden: Zonne-Energie, Archetypische mannelijke energie, Creativiteit, Zelfvertrouwen, Vitaliteit
Element: Aarde
Chakra’s: Alle, vooral Basis Chakra (15te), Sacraal Chakra (2de) en Zonnevlecht (3de)                                     

Werking Goud

Goud is het metaal van vorsten en van de energie van de Goddelijke Vader. Het wordt geassocieerd met de zon, met vuur, met de levenskracht in zijn creatieve hoedanigheid, en met mannelijke energie. Het is het metaal van het buitenste zelf, de door de zon verlichte persoonlijkheid. Goud is het metaal dat het makkelijkst elektriciteit geleidt, en het is ook het meest geschikt als algemene geleider van de subtiele energieën van stenen. Hoewel goud het ‘beste’ metaal is voor energetisch actieve sieraden, dien je ook rekening te houden met de gebruikte stenen en de betrokken personen. Beide vertonen grote variatie in hun energiepatronen, dus dient in vele gevallen de voorkeur aan een ander metaal te worden gegeven.

Goud revitaliseert je fysieke energieën en vergroot de kracht van de meeste sierstenen uit. Het ondersteunt openheid en integriteit, en bouwt bij de drager zelfver-trouwen op. In sprookjes staat goud voor de succesvolle afronding van een innerlijk proces van groei en voor de beloning daarvoor. Met zijn stralendheid symboliseert goud ook de hemelse werelden.

Goud is een metaal van de zonnestraal en bezit een stimulerende frequentie van het vuurelement die je helpt je energie in de wereld tot uitdrukking te brengen. De energie ervan wordt het best vertegenwoordigd door de god Ra. Goud houdt verband met wereldse kennis en inzicht in manifestatie. Het stimuleert hartstocht, creativiteit en seksualiteit.  

Goud werkt harmonisch samen met:

  • Goud maakt de energie van vuur-, wind- en stormelementstenen intenser en helpt de energieën van aarde- en waterstenen te stimuleren.

Spiritueel

Goud activeert het eerste tot en met derde chakra, waardoor je je op vreugdevolle wijze met de fysieke wereld kunt inlaten. Het bezit de energie van de zon, wat je wil om te groeien en je voorbij je huidige ervaringen heen uit te strekken stimuleert.

Emotioneel

Goud kan stimulerend zijn voor het emotionele lichaam en je helpen om emotionele verlamming en angst te overwinnen. Het kan je tevens helpen door moeilijke omstandigheden heen te komen. Het zorgt voor vreugde, enthousiasme en optimisme in het energieveld. Het roept fysieke kracht, vastberadenheid en wilskracht op.

Affirmatie

Ik ben gezegend met het geschenk van Goddelijke Energie, en die wend ik aan om de zegenin-gen die ik ontvang te vermenigvuldigen en door te geven.