Granaat

Trefwoorden: Creativiteit, Seksualiteit, Kracht
Element: Aarde, Vuur
Chakra’s: Basis Chakra (1st), Sacraal Chakra (2de), Zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld: Leeuw, Boogschutter, Ram, Schorpioen, Maagd
Uiterlijk: De meest voorkomende kleur van granaat is rood, maar de kleur varieert meestal, afhankelijk van de samenstelling van de edelsteen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan een donkere, sterke rode kleur hebben of bruinrood zijn. De naam komt van het Latijnse granatum wat granaatappel betekent, vanwege de manier waarop het kristal de zaden van deze heerlijke vrucht vertegenwoordigt
Herkomst: Granaat wordt gevonden en gedolven in landen als Oostenrijk, Hongarije, Canada, Brazilië, Zuid-Afrika en India                                 

Werking Granaat

Granaat is een steen van toewijding vanwege zijn eigenschappen die ervoor kunnen zorgen dat je je doelen bereikt om jezelf en je leven te verbeteren. Het kan je namelijk helpen om oud gedrag, gewoontes, gedachten, ideeën te veranderen en je remmingen los te laten. Het zal bovendien je leven vullen met krachtige energieën die je fysiek, emotioneel en intellectueel sterk en zelfverzekerd zullen houden en zo je zelfvertrouwen vergroten. Hierdoor kun je met meer zekerheid en onbevreesd door het leven gaan en je openen voor nieuwe mogelijkheden. Het hebben van deze edelsteen in je leven kan je helpen de stroom van energieën die je op intellectueel, emotioneel en fysiek niveau zullen beïnvloeden, beter te beheersen.

De emotionele helende eigenschappen van Granaat zullen heilzaam zijn in tijden van pijn of hopeloosheid. Granaat kan je de moed en de kracht geven om je uitdagingen op een positieve en inspirerende manier aan te gaan.  Heb is een edelsteen die orde in je leven kan brengen, eventuele gevoelens van onbehagen kan wegnemen en je lichaam, geest en ziel kan revitaliseren. Granaat is een vurig kristal van passie en wordt beschouwd als een van de oudste kristallen die door de geschiedenis heen voor spirituele bescherming zijn gebruikt. 

Granaat is de belichaming van de energieën van vuur, passie, creativiteit en kracht. Vuur is de spirituele representatie van transformatie en transmutatie. Het vertegenwoordigt de kracht om energieën van de ene naar de andere om te zetten. Granaat kan je helpen om de beweging en trillingen in je lichaam te laten toenemen. Dit is nodig om stilstaande energieën te doorbreken en jezelf te transformeren in de persoon die je wenst te worden.  Granaat vertegenwoordigt ook de vorming van passies. Het is een veelvoorkomend juweel dat door zowel vrouwen als mannen wordt gedragen als hulpmiddel om de aantrekkingskracht en het libido te vergroten. Granaat maakt gebruik van de gezonde seksuele energieën van goden zoals Venus, Cupido en Aphrodite.

Door met Garnet te werken in je dagelijkse spirituele beoefening of tijdens tantrische activiteiten, kun je beginnen met het vergroten van je aangeboren seksuele bekwaamheid en meer vertrouwen krijgen in je natuurlijke seksuele vermogens. Dit kan zowel voor mannen als voor vrouwen worden toegepast. Granaat vertegenwoordigt de kracht van het Sacrale Chakra wat wordt gebruikt voor het stimuleren van je passies maar het is ook een uitstekend hulpmiddel om creativiteit te vergroten. Door regelmatig met Granaat samen te werken, kunt je meer vertrouwen krijgen in je artistieke, zelfexpressieve activiteiten.  Het stimuleert ook de hersenen om op nieuwe manieren over ideeën en concepten te denken. Granaat staat voor kracht en mannelijke energie en stelt je in staat meer risico’s en grotere acties in je leven te nemen. Het is dus een goede steen om je innerlijke verlangens om te zetten in echte manifestaties. Granaat helpt je te transformeren in de sterke, creatieve, gepassioneerde persoon die je altijd al wilde zijn.

Granaat kan je lichaam, geest en ziel reinigen doordat het de energieën in je lichaam zuivert door de gifstoffen te verwijderen en je lichaam te herstellen in zijn gerevitaliseerde en nieuwe energieke staat. Het is een steen die je moet hebben als je je evenwicht wilt bereiken of herwinnen, als je je veilig en beschermd wilt voelen en als je je innerlijke kracht wilt benutten. Het geeft een gevoel van innerlijk evenwicht en tevredenheid zodat je kunt overwegen hoe je kunt groeien, welke richting je in het leven moet nemen en hoe je het beste kunt afstemmen op je zielsmissie. Wanneer je tumultueuze tijden doormaakt, kan dit kristal je helpen emotionele stabiliteit te bereiken. Het geeft je het vertrouwen om verder te gaan in je leven zonder angst of schroom.

Granaat is een uitstekende steen voor meditatie en voor het bereiken van kosmisch bewustzijn. Het kan je helpen contact te maken met je spirituele gidsen en gemakkelijker hogere spirituele energieën aan te boren. Dit is een steen die ook de geest wakker maakt voor de behoefte van het lichaam. Helpt je te identificeren waarom je bijvoorbeeld altijd naar een bepaald soort voedsel verlangt, of waarom uw energie ‘s middags meestal laag is. Granaat kan je motivatie en inspiratie versterken. Je zult ook een verhoogde wilskracht opmerken om weerstand te bieden aan alles wat slecht voor je is.

Granaat staat ook bekend als de Steen van Liefde en kan je helpen een gebroken hart te helen. Het kan emotionele pijn verzachten die wordt veroorzaakt door een vervelende relatiebreuk, echtscheiding of de onverwachte dood van een geliefde. De energieën van Granaat kunnen je veiligheid en comfort geven te midden van de verschillende soorten emoties en onverwachte gebeurtenissen. Als je het gevoel hebt dat er geen hoop meer is, of als je het gevoel hebt dat je nooit uit je emotionele sleur komt, kan het je persoonlijke kracht en fysieke kracht geven. Het zal je helpen een overlever te worden door je te laten zien hoe je ondanks de moeilijkheden vooruitgang kunt boeken.