Groene Aventurijn

Trefwoorden: Vitaliteit, groei, vertrouwen
Element: Water, aarde
Chakra’s: Hart (4de)
Sterrenbeeld: Ram, weegschaal
Herkomst: grote afzettingen van aventurijn worden gevonden in Brazilië, India en Rusland
Uiterlijk: Aventurijn hoort bij de kwartsgroep. De naam is ontleend aan het Italiaanse a ventura, een soort glas dat rond 1700 werd ontdekt. De naam werd gekozen vanwege de gelijkenis met glas, met zijn iriserende sprankelingen op ongelijke afstanden. Groen aventurijn ontleent zijn kleur aan microscopische fuchsietdeeltjes in het kwarts.  

Werking Groene Aventurijn

Groen aventurijn is een steen van optimisme en levenslust. Hij zorgt dat je je met vertrouwen in nieuwe situaties begeeft. Het kan je zelfs helpen om uitdagingen als ouder worden, ziekte en je eigen sterfelijkheid te omarmen omdat het ons herinnert aan de wet van de vergankelijkheid. Het is niet zozeer een steen van berusting of acceptatie, maar meer een die je helpt om met elan met de situatie om te gaan.

Groen aventurijn bevordert dus optimisme en een diepe waardering voor de talloze ervaringen die het leven te bieden heeft. Dit komt vooral doordat hij een gevoel van lichtheid brengt terwijl hij je helpt je weg te vinden in de ups en downs van het leven. Maar ook doordat groene aventurijn je bevrijdt van gehechtheid aan je creaties en ervaringen en je aanmoedigt om veranderingen gelijkmoedig op te vatten en afbraak in je leven als een kans voor groei in een nieuwe richting te zien. 

Bij meditatie helpt de steen je volhouden op momenten dat er niets lijkt te gebeuren. In je emotionele leven zorgt hij dat je de positieve kant van moeilijke problemen kunt zien. Groen aventurijn brengt dus emotionele stabiliteit in perioden van verandering of ontreddering door je een gevoel van hoop en vreugde te geven. Zo fungeert het als emotioneel anker in je hart wanneer er een emotionele storm opsteekt.

Groen aventurijn ondersteunt emotioneel en fysiek herstel en energetisch evenwicht. Het laat je de emotionele kernproblemen achter ziekte of onbalans zien en verzacht emotionele kwetsuren. Bovendien stimuleert het vernieuwing op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau, en helpt je oude patronen, ziekte en lessen achter je te laten, zodat nieuwe groei en beweging kunnen plaatsvinden. 

Groen aventurijn kan een gelukssteen zijn en wordt aanbevolen voor mensen die grotere voorspoed willen manifesteren. Het kan ook een gunstig effect hebben in situaties waarin het resultaat niet per se wordt bepaald door de manier waarop je naar buiten toe optreedt. 

De steen helpt je verbinding te maken met de aarde en/of devische energie. Hij heeft een kalm aardend effect en zorgt dat energie verschuift van het hoofd naar het hart wat nuttig is als je te veel in je hoofd zit. Groen aventurijn herinnert ons eraan dat een ervaring zelf vaak de les is en dat je niet elke gebeurtenis hoeft te analyseren.

Groen aventurijn werkt harmonisch samen met:

  • Alle leden van de kwartsfamilie.
  • Moldaviet: genereert een zeer dynamische energie, die je helpt drastische transformaties gelijkmoedig, met vertrouwen en welgemoed te ondergaan
  • Maansteen, morganiet en groen en roze toermalijn: versterken de hartchakra-energieën van aventurijn, waardoor je gemakkelijker geneigd bent liefde te geven en te vinden

Spiritueel

Groen aventurijn helpt het emotionele lichaam en het hartchakra reinigen en versterken. Je kunt dan gehechtheid aan resultaten loslaten en meer aanwezig zijn in je ervaringen. Je bent bereid te helen en nieuwe stappen te zetten in het leven.

Emotioneel

Groen aventurijn helpt je om hoop, optimisme en vreugde in je dagelijks leven te vinden. Je blijft gecenterd in je hart en laveert in alle rust door emotioneel moeilijke ervaringen heen. Je bent bereid relaties of levenssituaties uit het verleden los te laten en verwelkomt verandering, groei en vernieuwing.

Affirmatie

Ik ga voorwaarts met optimisme, zelfvertrouwen en nieuwe vitaliteit.