Groene Calciet

Trefwoorden: Ontspanning, emotioneel evenwicht, stress en wrok loslaten, verbinding met het hart
Element: Water, Vuur
Chakra’s: Hart (4de)
Sterrenbeeld: Tweelingen, Kreeft, Vissen
Uiterlijk: De kleur kan variëren van licht- tot smaragdgroen. Groen calciet wordt vaker aangetroffen als massa dan als kristal, en de rijkste afzettingen van materiaal van hoge kwaliteit zijn te vinden in Mexico                         

Werking Groene Calciet

De energie van groen calciet is even verkwikkend voor het etherlichaam als een duik in zwemwater dat voor het lichaam kan zijn. De steen verkoelt ‘warme’ emoties zoals woede en ergernis, versterkt positieve eigenschappen als mededogen en altruïsme, en reinigt het hartchakra van stress en andere soorten voor de geest ongezonde zaken. Het draagt eraan bij je meer af te stemmen op de natuur en de geesten van planten en dieren. Groen calciet helpt je je aandacht te richten op datgene waar het hart om vraagt en de kennis van het hart in het middelpunt van je aandacht te stellen. Groen calciet kan de kwaliteit van meditaties verbeteren en de niet-aflatende stem van het denkende brein het zwijgen opleggen, zodat je een woordeloos bewustzijn kunt ervaren. Slapen met groen calciet kan je dromen veraangenamen. Wanneer je de steen bij je draagt, bijvoorbeeld als sieraad, kan dat je helderder en ontspannener maken te midden van alle stress van het dagelijks leven. 

Groen calciet stimuleert het hartchakra en het helende vermogen van het fysieke lichaam. Het zorgt voor frisheid en vitaliteit voor lichaam en geest, en draagt eraan bij dat je je doelgerichtheid en gevoel voor mogelijkheden terugkrijgt. Het kan nieuwe energie in elke kamer of omgeving binnenbrengen en is met name van nut voor lijders aan winterdepressie. Groen calciet kan helpen oude patronen in verband met relaties en emotionele gehechtheid te doorbreken en je meer open te stellen voor Goddelijke Liefde. Het verzacht het hart en maakt het makkelijker anderen te vergeven en grieven en wrok te verlossen.

Sociale fobieën kun je erdoor overwinnen doordat de steen je meer openstelt voor anderen. Groen calciet is ideaal voor diegenen die zichzelf ziek hebben gemaakt door, als gevolg van moeilijke emotionele ervaringen in het verleden, hun woede of wrok op zichzelf te richten. Dankzij deze steen kun je zien op welk terrein zelfverbetering of verandering geboden is. Groen calciet stimuleert groei en beweging in je leven, en geeft je een hernieuwde doelgerichtheid en bereidheid om te veranderen.   

Groene Calciet werkt harmonisch samen met:

  • Alle andere calciet-soorten
  • Chrysopraas, petaliet en lepidoliet werken met groen calciet samen om diepe ontspanning te bevorderen en stress los te laten. 
  • Groen apofylliet benadrukt de affiniteit van groen calciet met natuurwezens en zijn milde gerichtheid op het hart.
  • Mensen die groen calciet gebruiken voor heling kunnen de werking versterken door er serafiniet bij te nemen.

Spiritueel

Groen calciet helpt je te resoneren met liefdesenergie, en om medeleven en welwillendheid te-genover anderen uit te drukken. Het geeft je hernieuwde doelgerichtheid en vitaliteit, alsmede een verlangen om positieve verandering in je leven aan te brengen.

Emotioneel

Groen calciet roept vergeving op voor jezelf en anderen. Je kunt door deze steen zien op welke punten je aan jezelf moet werken, en hij geeft je de be-reidheid en energie óm te veranderen. Groen calciet maakt je vriendelijk tegenover jezelf en draagt eraan bij sociale fobieën te overwinnen.

Affirmatie

Ik luister naar de stille stem van mijn hart, en volg zijn wijsheid