Groene Toermalijn

Trefwoorden: Heling, kracht, vitaliteit, heelheid
Element: Water
Chakra’s: Hart (4de)
Sterrenbeeld: Leeuw, Schorpioen, Steenbok, Weegschaal
Uiterlijk: De kleuren van groen toermalijn lopen van een licht pastelgroen via levendig smaragdgroen tot olijfgroen en bijna zwart.
Herkomst:Groene toermalijnen komen uit Brazilië, Afghanistan, Pakistan, de Verenigde Staten en Afrika                                    

Werking Groene Toermalijn

Groen toermalijn is een van de beste stenen voor zelfheling. Het centert de energieën van het hartchakra en is meer met de dichtere vibraties van het fysieke leven verbonden dan zijn op het hart georiënteerde verwant roze toermalijn. Het fysieke hart van de mens is een krachtige generator van bio-elektriciteit, die een meetbaar veld creëert dat zich drieënhalve tot vierenhalve meter rond het lichaam uitstrekt. Groen toermalijn is omgeven door een subtiel energieveld dat met het energieveld van het hart kan harmoniëren en zo voor heelheid, dynamische balans en stabiliteit kan zorgen. Zoals de coherente interactie van het bio-elektrische veld van twee hartcellen kan zorgen dat ze samen in een resonerend ritme gaan kloppen, ook al raken ze elkaar niet aan, zo kunnen de spirituele vibraties van groen toermalijn een resonantie creeren die ten goede komt aan het hartchakra en daarmee aan het fysieke hart.

Omdat het hart het centrum van je wezen is, zorgt harmonisering van dat chakra voor een stroom weldadige energie naar alle delen van het zelf. Groen toermalijn is vanwege zijn energetische verbinding met de wereld van het fysieke leven een steen die een gunstige invloed heeft op alles wat leeft en groeit. Het kan gebruikt worden om tuinen en kamerplanten een impuls te geven en om telepathisch contact te maken met de geesten van planten en dieren. Het is een poortsteen naar het devische rijk en kan bij meditatie worden gebruikt om met natuurwezens te communiceren.

Groen toermalijn is de mannelijke tegenhanger of yang van de vrouwelijke energieën van roze toermalijn. Het kan vitaliteit en uithoudingsvermogen bij fysieke activiteiten vergroten en moed en kracht oproepen. Het helpt spiritueel ingestelde mensen om het leven in de fysieke wereld te omarmen en ervan te genieten.  Terwijl roze toermalijn met emoties wordt geassocieerd, geldt groen toermalijn als een steen met een gunstige uitwerking op het lichamelijke welzijn.

Groen toermalijn heeft een krachtiger werking op het fysieke hart en lichaam dan roze toermalijn. Beide stenen activeren het hart, waarbij groen toermalijn vooral voor de integratie van energie in het fysieke hart en het hart-chakra zorgt. Het helpt om het elektromagnetische veld van het hart af te stemmen op het elektromagnetische veld van de aarde, waardoor het hart zelf sterker wordt. Omdat groen toermalijn het fysieke hart kan reguleren, is het een krachtige steen voor heling. Het kalmeert het zenuwstelsel en de emoties, en bevordert een gezonde stroom van helende energie door het lichaam. 

Groene Toermalijn werkt harmonisch samen met:

  • Aventurijn, smaragd, hiddeniet, peridoot, tsavoriet en/of uvaroviet versterken de energieën van groen toermalijn
  • Tijgerijzer voegt er het vermogen om gezondheid en vitaliteit te herstellen aan toe en verbindt het hart met de lagere chakra’s.

Spiritueel

Groen toermalijn is ideaal om de helende kracht van de natuur te channelen. Het stemt je af op de energieën van de aarde doordat het je hart opent en de verbinding met de Goddelijke Liefde stimuleert.

Emotioneel

Groen toermalijn geeft het emotionele lichaam een krachtige energie van groei en uitbreiding. Het kan je helpen minder geremd en expressiever te worden. Het is nuttig om angst voor verandering tegen te gaan en vermindert de neiging je leven en gewoonten overmatig te reguleren.

Affirmatie

Ik ben fysiek heel en bruis van levenslust. De kracht van mijn hart vult en omringt me, en ik ben een positieve kracht in de wereld.