Heliotroop / Bloedsteen

Trefwoorden: Kracht, moed, zuivering, vitaliteit
Element:  Aarde
Chakra:  Stuit
Sterrenbeeld: Ram, vissen, weegschaal
Herkomst: India, China, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten
Uiterlijk: Heliotroop, ook wel bloedsteen genoemd, is  donkergroen met rode vlekjes en spikkels.  In de middeleeuwen dacht men dat de rode stippen vlekken van het bloed van Christus waren en er werden magische krachten toegeschreven aan de steen. 

Meer spirituele wijsheid Heliotroop – Kristal Challenge

Werking Heliotroop

Heliotroop heeft een zuiverende werking door negatieve invloeden te verwijderen uit je aura-veld en je subtiele energieën te helen en in balans te brengen. Heliotroop zorgt dat je volledig geaard bent in je lichaam zodat je beter in staat bent om uitdagingen in het leven krachtig, vastberaden en moedig aan te gaan. Het versterkt je vitaliteit en helpt je de realiteit van fysieke sterfelijkheid en dood onder ogen te zien. Het is een goede talisman voor zieken, zelfs al is genezing niet mogelijk. Hij zorgt ervoor dat je moedig de waarheid – wat die ook inhoudt – onder ogen ziet en helpt je om op de beste manier verder te gaan.

Heliotroop geeft moed en troost aan mensen die worden geroepen om zich te geven in het belang van de gemeenschap.  De steen roept de hoogste, meest altruïstische karaktertrekken op bij mensen. Hij stimuleert de drang naar Christus-bewustzijn in jezelf.  Heliotroop versterkt het stuitchakra waardoor het je levenslust en je uithoudingsvermogen bij lichamelijke activiteit versterkt. Vanwege de bestendige vibratie van zuivering en welzijn is het een nuttige steen voor iedereen.

De energie van heliotroop geeft steun en moed wanneer het tegenzit doordat hij kracht geeft en je uithoudingsvermogen vergroot. Heliotroop helpt je de moed te vinden om je hart te volgen en te handelen naar wat je in je hart weet dat waar is. Geeft hulp bij het vinden van de juiste handelwijze, en bij ontmoediging of verzet niet af te wijken van je pad. Heliotroop wordt gezien als de steen van de \’spirituele krijger’ omdat het een ideale steen is voor mensen die zich door anderen in de steek gelaten voelen omdat ze hun spirituele pad volgen. Het is dus een uitstekende steen als je bang bent om beslissingen te nemen, of als je extra steun nodig hebt om een moeilijke handelwijze vol te houden.

Heliotroop werkt harmonisch samen met:

  • Cupriet, Rookkwarts, Zinkiet, Zwart toermalijn, Git en Obsidiaan: de zwarte stenen versterken het zuiveringsaspect van heliotroop. De werking van de andere stenen ligt voornamelijk in stimulering van de lagere chakra’s.
  • Koningstopaas/goudtopaas: met het oog op de verbinding met de vibraties van Christus-bewustzijn is het goed om heliotroop hiermee te combineren.
  • Moldaviet: deze combinatie versneld de effecten. Er ontstaat een sterke kracht om je leven te transformeren op een manier die is afgestemd op je dharma (je hoogste pad).

Spiritueel

Heliotroop geeft je moed en helpt je de juiste koers te volgen. Helpt je te voldoen aan aangegane verplichtingen, ondanks de obstakels die je tegenkomt. Het is een uitstekende steen als je enorme veranderingen in je leven doormaakt doordat je spiritueel ontwaakt. Helpt geloof en vertrouwen in het Goddelijke te bewaren, eenzaamheid te overwinnen en je innerlijke kracht te vinden.

Emotioneel

Heliotroop kan zorgen dat je je niet laat ontmoedigen wanneer je obstakels op je pad tegenkomt. Het kan je het gevoel geven dat je capabel en onafhankelijk bent, en je gevoel van verbondenheid met het Goddelijke versterken door te laten zien dat een gevoel van isolement of eenzaamheid een illusie is.

Affirmatie

Ik ben thuis en leef in mijn fysieke lichaam, dat vibreert op het optimale niveau van kracht, vitaliteit en zuiverheid, en ik handel met ieders hoogste goed voor ogen.