Hematiet

Trefwoorden: Aarding, Manifestatie, Het spirituele fysiek maken
Element: Aarde
Chakra’s: Basis Chakra (1st)
Sterrenbeeld: Waterman
Uiterlijk: Massief van vorm met een metalige grijze kleur
Herkomst: Aangetroffen op vele locaties in Brazilië

Meer spirituele wijsheid Hematiet – Kristal Challenge

Werking Hematiet

Hematiet is de effectiefste steen die er bestaat om je te larden in je lichaam en de fysieke wereld. Het kan zweverigheid en verwarring tegengaan, en je helpen om te zien om welke praktische zaken je je dient te bekommeren en hoe je verder kunt gaan met zinvolle actie. Hematiet is te gebruiken om het auraveld in evenwicht te brengen en om de chakra’s op elkaar af te stemmen. Ronddwalende energieën worden door deze steen door het meridiaan- sielsel naar het stuitchakra omlaaggetrokken. Manifestatie is een van de meest voorkomende problemen voor spiritueel georiënteerde mensen. Velen realiseren zich niet dat het niet genoeg is om reizen te maken naar de hogere werelden en om een verruimd bewustzijn te ervaren. Eén doel – misschien wel het belangrijkste – van menselijke evolutie is om de energieën van de etherische werelden hier op het aardse plan tot manifestatie te brengen. Hematiet is, als aardende steen bij uitstek, hiervoor een uitgelezen instrument. Op het niveau van het dagelijks leven geldt dat het door hematiet op of aan je lichaam te dragen makkelijker kan worden om je dromen en aspiraties tot werkelijkheid te maken, en om het verschil te leren zien tussen een waar innerlijk beeld en fantasie.

Hematiet is een steen van duidelijke verbondenheid tussen de geestwereld en de aardse wereld. De frequentie ervan is die van het overbruggende resonantieveld dat de polariteiten van licht en donker, positief en negatief bevat. Hematiet brengt de hoogste frequentie naar de sfeer van het fysieke, zodat we onze hoogste doelen kunnen manifesteren door ons fysieke bestaan heen. Dit is geen steen voor als je wilt ontsnappen naar de uiterste grenzen van wat een mens kan ervaren. Het is daarentegen een steen van integratie, die alle ervaringen tot een samenhangend geheel maakt. De energie ervan vraagt van je om geaard te zijn en verbonden met de ziel van de aarde, evenals met je eigen zielenkracht. Alleen door deze dynamiek van geaarde verlichting kunnen de hoogste frequenties naar de aarde worden gebracht.

Hematiet bezit zowel mannelijke als vrouwelijke polariteiten – yin en yang wat betekent dat er een evenwichtige energie ontstaat die tegengestelden tot een geheel samenvoegt. Dit is een krachtig voorbeeld voor de mensheid in deze tijd: hoe kunnen we van polarisatie tot eenheid komen? Hematiet helpt ons erbij om met die realiteit te resoneren en die vanbinnen te vinden.

Hematiet werkt harmonisch samen met:

  • Zwart toermalijn, rookkwarts, obsidiaan, git, Tibetaans zwart kwarts, Herkimer- ‘diamant’, moldaviet en Libisch goudtektiet.
  • Cupriet, robijn of zinkiet: voor activering van het stuitchakra
  • Fenakiet: om voor je te zien wat je vanuit de hogere werelden in de fysieke wereld wilt manifesteren.

Spiritueel

Hematiet leert ons hoe polariteit kan worden opgelost, hoe tegengestelden in evenwicht kunnen worden gebracht en hoe we licht kunnen manifesteren. Het is een sterk aardende steen, die je zeer hoogfrequente energieën geeft, terwijl je tegelijkertijd verbonden blijft met de aarde en met je lichaam.

Emotioneel

Hematiet kan je helpen om de zon achter de wolken te zien schijnen en het licht aan het eind van elke tunnel te zien. Het geeft je kracht, moed en standvastigheid bij tegenslag. Het is een krachtige steen om in te zetten wanneer je eraan werkt je schaduwzelf te integreren.

Affirmatie

Door mijn lichaam heen aard ik de ener-gieën van de lichtwerelden in deze wereld