Imperial Topaas

Trefwoorden: Manifestatie van persoonlijke intentie, wil en verlangens 
Element: Vuur
Chakra’s: Zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld: Boogschutter, Leeuw, Ram,  Schorpioen, Stier, Tweelingen
Uiterlijk: Oranje goud                 

Werking Imperial Topaas

Ook wel Goudtopaas of Koningstopaas genoemd. Goudtopaas is een waardevolle steen om je creativiteit, wilskracht en vermogen om je verlangens te manifesteren te versterken. Het verschil met wit topaas is dat de energieën van goudtopaas zich langzamer bewegen en meer geaard zijn. Het is een uitstekende steen om overvloed te scheppen binnen de context van wat juist is voor je hoogste pad. De steen helpt je om je persoonlijke verlangens af te stemmen op de Goddelijke Wil en om vreugdevolle aanvaarding van en inzicht in de werking van de Goddelijke Wil in je leven te ontwikkelen. Goudtopaas bezit de goud/rozestraal van het Christus-bewustzijn en kan je helpen om je in meditatie met die frequentie te verbinden.

Goudtopaas is een steen van intentie en van aanwending van de wil om creaties te manifesteren. De steen activeert en reinigt het tweede en derde chakra, en stimuleert zo je vermogen om je eigen energie of de kosmische energie in vorm uit te drukken. Intentie is een belangrijk onderdeel van het creatieve proces. Het is erg moeilijk om iets te laten ontstaan wanneer je gedachten, handelingen en energie niet zijn afgestemd op de uitkomst. Intentie werkt als een laser om je gedachten, energie en handelingen te focussen, zodat ze een krachtig instrument voor manifestatie worden.

Goudtopaas leert ons ook het belang van grenzen. Grenzen zijn niet meer dan een uitdrukking van je intentie. Wanneer je het een zegt en het ander doet, wijst dat erop dat grenzen ontbreken en dat je intentie verward is. Goudtopaas helpt je om je intentie en je emotionele, fysieke en mentale grenzen te verduidelijken, zodat je geen ongewenste ervaringen manifesteert. Op fysiek niveau stimuleert goudtopaas de nieren en bijnieren, en helpt het je om je persoonlijke energieniveaus te handhaven en blokkades die manifestatie bemoeilijken op te heffen.  

Spiritueel

Goudtopaas leert ons om onze wil en verlangens te focussen door middel van intentie. Het is een krachtige steen voor manifestatie, die kan helpen om je hoogste visie tot werkelijkheid te maken.

Emotioneel

Goudtopaas leert het ‘medicijn van het stinkdier, waardoor we de waarde van emotionele grenzen leren kennen en heilige ruimte gaan respecteren. De steen kan van nut zijn voor mensen die het moeilijk vinden om hun grenzen te handhaven of die van anderen te respecteren.

Affirmatie

Ik manifesteer mijn verlangens in overeenstemming met mijn hoogste goed, en ik respecteer de verlangens en grenzen van de mensen om me heen.