Labradoriet

Trefwoorden: Magie, bescherming
Element: Wind
Chakra’s: Alle
Sterrenbeeld: Boogschutter, steenbok, vissen
Herkomst: Canada, Madagaskar, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten
Uiterlijk: Labradoriet is een plagioklaasveldspaat. De naam is afkomstig van het schiereiland Labrador in Canada, waar de steen in 1770 voor het eerst werd gevonden. Labradoriet wordt gekoesterd vanwege zijn opvallende kleurenspel (labradorescentie), waarbij je levendige flitsen groen, blauw, goud, oranje, rood en soms ook violet ziet.

Meer spirituele wijsheid Labradoriet – Kristal Challenge

Werking Labradoriet

Labradoriet creëert een krachtveld door de aura heen, en beschermt en sterkt de energieën daarbinnen; het voorkomt dat andere energieën jouw persoonlijke energie ‘aftappen’ en je leegzuigen. 

Labradoriet is de steen van magie, en hij wekt bij mensen die hem op of aan hun lichaam dragen bewustzijn van aangeboren magische vermogens op. De term ‘magie’ heeft betrekking op de mentale en intuïtieve vermogens die helderziendheid, telepathie, astraal reizen, toekomst voorspellen, aurareadingen, toegang tot de Akasha-kronieken en vorige levens, communicatie met hogere gidsen en geesten, en sturing van het toeval omvatten, maar daar niet toe beperkt blijven.

Labradoriet is uitstekend geschikt om deze vermogens te bevorderen en hij helpt je welbewust door de sluier heen te dringen tussen onze wakende wereld en de vele domeinen en werelden van innerlijk bewustzijn. Labradoriet biedt je de kans allerlei soorten reizen te maken om meer over jezelf te ontdekken. Hij maakt je los van eventuele neigingen om anderen te sturen, terwijl je je diep verbindt met de wetenschap dat meesterschap over het zelf het pad van ware vervulling is.

Labradoriet dat tijdens meditatie op het derde oog wordt gelegd kan visionaire ervaringen van de toekomst, het verleden en de vele innerlijke domeinen van tijd en tijdloosheid vergemakkelijken. Labradoriet is een steen van kracht en van eenheid achter ogenschijnlijke dualiteit.  De steen helpt je om de onderlinge verbondenheid van alle schijnbare dualiteit te onderkennen, alsmede de eenheid van schepping die aan tegenstelling ten grondslag ligt.

De energie van labradoriet helpt je om door de sluiers van de leegte heen te dringen waar alle kennis en mogelijkheden bewaard worden (de plek van alle potentieel en is de bron van alle schepping).  Voor sjamanen, magiërs en anderen die ‘teruggaan naar de bron’ is het een beschermende en krachtige steen die het makkelijker maakt ervaringen uit andere werelden weer in herinnering te roepen, en ervaringen uit andere tijden en andere levens. Labradoriet kan je ondersteunen wanneer je je begeeft op parallele niveaus van bewustzijn en vibratie, waarbij je dan bewust ‘tussen de werelden heen en weer gaat’.

Labradoriet werkt harmoniserend met: 

  • De meeste andere soorten veldspaat.
  • Maansteen: zorgt voor emotioneel evenwicht en de vibratie van het Goddelijke Vrouwelijke.
  • Zonnesteenen goudlabradoriet: dragen bij aan de opening van de lagere chakra’s tijdens magische praktijken en aan manifestatie door magie.
  • Spectroliet: werkt in op je ‘regenbooglichaam’ om je bewustzijn van de hogere werelden te versterken.

Spiritueel

Labradoriet helpt je om tussen werkelijkheden heen en weer te gaan en om je te verbinden met geestelijke werelden. Het versterkt heldere vermogens en doet je vermogen om te visualiseren en met je innerlijk oog beelden te zien toenemen. Labradoriet is met name nuttig voor magisch en ritueel werk, en fungeert als geestelijke bescherming voor mensen die reizen naar andere niveaus van de werkelijkheid en daar dienstbaar zijn.

Emotioneel

Labradoriet kan behulpzaam zijn wanneer je onbewuste en onderbewuste patronen in je overtuigingen die voor een onaangename emotionele toestand zorgen naar boven wilt halen. Het maakt je helderder bewust van de ideeën die aan die overtuigingen ten grondslag liggen, van zelfspraak en van de invloed van je ego op de emotionele toestanden waarin je vaak verkeert.

Affirmatie

Ik doe een beroep op de magie van hoger bewustzijn.