Lapis Lazuli

Trefwoorden: Innerlijk zicht, waarheidsgetrouwe communicatie, koninklijke deugden
Element: Wind
Chakra’s: Derde oog (6de), keel (5de)
Sterrenbeeld: Boogschutter, stier, weegschaal
Herkomst: Afghanistan, Chili en Rusland
Uiterlijk: Lapis lazuli is een een natrium-aluminiumsilicaat met zwavel, chloor en hydroxyl, en variabele insluitsels van pyriet en wit calciet. In het Latijn betekent deze naam ‘blauwe steen’, wat was afgeleid van het Oudperzische woord lazhuward, oftewel ‘blauw’. 

Meer spirituele wijsheid Lapis Lazuli – Kristal Challenge

Werking Lapis Lazuli

Lapis lazuli activeert het heldere denken en de heldere vermogens doordat hij krachtige werkt op het derde oog. Hij helpt je je intuïtie verder te ontwikkelen en toegang te krijgen tot spirituele leiding. Steen van visionair bewustzijn, die je informatie geeft, meer in de vorm van beelden dan in woorden. Doordat hij je intellectuele vermogens vergroot kun je beter leren en onderwijzen. Het is een steen van waarheid met een stimulerende invloed op het keelchakra zodat hij je helpt om in alle situaties zowel de waarheid te onderscheiden als te spreken.

Afhankelijk van de insluitsels van andere mineralen heeft hij ook andere effecten. Pyriet-insluitsels zorgen ervoor dat je handelt vanuit je hoogste idealen en innerlijke beelden. Calciet-insluitsels reinigen je energiesystemen zodat hogere spirituele energieën er makkelijker toegang toe kunnen krijgen.

Lapis lazuli helpt een verbinding te leggen met de goden en om Goddelijke inspiratie op te roepen. Het is de steen van de spiritueel zoeker en leerling, die het verlangen naar kennis en inzicht prikkelt.  Het bezit de vibratie van de innerlijke ‘koning\’ of ‘koningin’ die in ieder van ons begraven ligt. Wil je dat aspect van het zelf opwekken, dan kun je Lapis Lazuli gebruiken bij die diepe innerlijke reis. Door jezelf ten diepste te kennen, doe je je innerlijke Goddelijke Natuur herleven.  

Bovenal is lapis lazuli een steen van zelfkennis en reflectie. Het helpt je los te komen uit je dagelijkse denken en een verruimd bewustzijn te ontwikkelen van je drijfveren en overtuigingen. Deze zelfkennis geeft je een duidelijker beeld op je leven en creaties. Je leert je talenten en vermogens beter (onder)kennen, evenals je beperkingen en groeimogelijkheden. Lapis lazuli biedt je de kans je leven voor je dood te overzien, zodat je je ervaringen zodanig kunt integreren dat je tot een hoger niveau van bewustzijn kunt komen.

Lapis lazuli is daarnaast een steen van initiatie die kan uitmonden in een mystieke reis naar een hoger bewustzijn. Het kan bovendien gebruik worden bij verkenningen van parallelle en vorige levens.  Lapis lazuli is dan vooral aantrekkelijk voor mensen die door hun vorige levens verbonden zijn met beschavingen die lapis lazuli hoogachtten en veel gebruikten, zoals die van Atlantis, het oude Egypte, Peru, Sumerië en India. Mediteren met deze steen kan hen helpen toegang te krijgen tot de Akasha-kronieken om zo herinneringen aan die vorige levens naar boven te halen, wat de ontwikkeling in de huidige incarnatie vooruit kan helpen.

Lapis lazuli werkt harmonisch samen met:

  • Moldaviet: vergemakkelijkt dan transformatie tot je hoogste doel. 
  • Alexandriet en Oregon-opaal: om je te openen voor herinneringen aan vorige levens.
  • Turkoois, rhodochrosiet, sugiliet, chrysopraas, pietersiet, rhodoniet en larimar.

Spiritueel

Lapis lazuli roept het derde oog wakker en vergroot je vermogen om te visualiseren en visuele leiding of informatie te verkrijgen. Het bevordert meditatieve reizen en vergemakkelijkt de toegang tot vorige en parallelle levens. Het is een steen van helderziendheid en weten-vooraf.

Emotioneel

Lapis lazuli helpt je je bewustzijn te verruimen tot voorbij het dagelijkse denken en stelt je in staat gewoontes, patronen en lessen te zien waarvan je je anders misschien moeilijk bewust zou kunnen worden en die je mogelijk beletten om spirituele vooruitgang te boeken.

Affirmatie

Ik eis de soevereiniteit en macht van mijn hoogste zelf op, en ik stem me af op mijn hoogste waarheid.