Larimar

Trefwoorden: Verbeterde communicatie, verbondenheid met Godinnen-energie, kalmerend, verkoelend en vertroostend voor emotionele lichaam, vrouwelijke kracht
Element: Water, vuur
Chakra’s: Keel (5de)
Sterrenbeeld: Leeuw
Herkomst: Eiland Hispaniola in de Caribische zee
Uiterlijk: Larimar is een vorm van blauw pectoliet en wordt gekenmerkt door patronen in blauw, blauwgroen en wit. Sommige larimarstenen bevatten heldere roodbruine hematiet-insluitsels

Werking Larimar

Larimar is een steen die zeer heilzaam is voor het keelchakra, verbetert het vermogen tot heldere communicatie en geeft je de emotionele kracht en stabiliteit waardoor je vanuit je hart kunt spreken. Het helpt je daardoor effectief je emoties en grenzen te uiten, zodanig dat het bij anderen aankomt. Larimar ondersteunt een toestand van zelfverzekerd welzijn en ontspannen weten van wat je vermogens zijn. Het leert je jezelf te respecteren, lief te hebben en te koesteren.  Het is dan ook een krachtige en heilzame steen voor healers en verzorgers vooral omdat hij je ook leert deze geschenken aan anderen te geven.

In een ruimte zorgt Larimar voor een aangename en serene atmosfeer en op het keelchakra helpt hij om de stem van je diepste wijsheid te laten klinken. Hij zou als talisman voor zangers goed dienst doen ter versterking en bescherming van hun stem. Draag je de steen bij je dan voel je een oase van kalmte en ben je je bewust dat, wat er ook gebeurt, de wereld in wezen oké is. Tijdens meditatie helpt larimar je ongezonde innerlijke banden met andere mensen, of met principes die je hoogste doel niet dienen, te onderkennen en je daarvan vrij te maken om zo de weg te openen naar  ‘Goddelijke ascensie’.

Ontspanning is een van de pluspunten van larimar, de energie is verkoelend en vertroostend. Larimar kan o.a. opvliegendheid en overmatige angst kalmeren, overmatige hartstocht tot rust brengen en explosieve woede ombuigen waardoor stress, en de lichamelijke en energetische effecten daarvan, worden verlicht. Het helpt energetische ‘knopen’ los te maken die stress in de aura kan veroorzaken. Doordat het de fysieke en energetische lichamen vertroost en verkoelt vergemakkelijkt het heling en terugkeer naar evenwicht.

Larimar kan ook helpen om de muur die je om je hart heen hebt gebouwd af te breken, zodat pijn, angst, woede, stress en andere emotionele energieën die je niet langer dienen kunnen wegstromen. Het vergemakkelijkt het uiten van emoties en moedigt aan om diepe emotionele patronen op te ruimen. Het is een uitstekende steen om te gebruiken tijdens rebirthing of andere methodes waarbij wordt gewerkt aan emotionele fixaties die zijn ontstaan tijdens de babytijd, geboorte en voor de geboorte.

Doordat larimar water- en vuurenergie zowel in het fysieke als in het emotionele lichaam in balans brengt is het een krachtige steen van evenwicht, heling, koestering en overstijging van de ervaring van het ego. In deze tijd, waarin we van een egogerichte cultuur overgaan naar een nieuw bewustzijn en een nieuwe helderheid, is het dan ook een belangrijke steen. Het helpt ons onze ego- oordelen los te laten en te leren het Goddelijke op elk moment te aanvaarden. Het leert ons niet almaar te klagen dat de dingen niet zijn zoals ze zouden moeten zijn maar beter in het hier en nu te blijven en lief te hebben wat er is

Larimar is ook een steen van vrouwelijke kracht, ontsluit godinnen energieën en brengt je in contact met het goddelijke vrouwelijke in jezelf. Larimar helpt zowel mannen als vrouwen om zich beter met hun vrouwelijke, intuïtieve en ontvankelijke kant te verbinden.

Larimar werkt harmonisch samen met:

  • Aquamarijn, ajoiet, turkoois, blauw Owyhee-opaal, aqua lemuria en chrysocolla.
  • Lemurisch- zaadkristallen, aqua lemuria:  om terug te reizen in de tijd naar de geschiedenis van die beschaving.
  • Moldaviet en Tibetaans tektiet: Larimar kan de hoge energieën van deze stenen verzachten.
  • Cupriet, robijn, zinkiet en andere stenen voor de lagere chakra\’s: Larimar kan de energie van deze stenen omhoogbrengen.
  • Fenakiet, brookiet of natroliet: om ‘op te stijgen\’ tot de hogere dimensies.

Spiritueel

Larimar leert ons hoe waardevol het is jezelf te koesteren en respect voor jezelf te hebben. Het vergemakkelijkt evenwicht tussen de actieve en receptieve aspecten van het zelf. Larimar stimuleert communicatie en de expressie van emotionele energie.

Emotioneel

Larimar is een krachtige emotionele reiniger en heler. Het is met name nuttig tegen fobieën, paniekaanvallen, stressgerelateerde onbalans en overmatige woede of angst. Het kan je helpen je oordelen en ego-gestuurde interpretatie van wat is los te laten.

Affirmatie

Ik ben koel, kalm en sereen, maar wel volledig in contact met mijn vrouwelijke kracht, en ik kan mijn wijsheid en verlangens duidelijk overbrengen.