Maansteen

Trefwoorden: Mysterie, zelfontdekking, intuïtie, inzicht, dromen, de godin
Element: Wind
Chakra’s: Derde oog (6de) en kruin (7de)
Sterrenbeeld: Maagd, schorpioen, weegschaal, waterman, vissen
Herkomst: Sri Lanka, Madagaskar, Myanmar, Australië, India en de Verenigde Staten.
Uiterlijk: Maansteen is een veldspaatmineraal en is genoemd naar zijn blauwwitte glans, die wordt veroorzaakt door zijn lamelstructuur.

Werking Maansteen

Maansteen is de steen van de hogepriesteres, de hoedster van vrouwelijke mysteries.  Het is een talisman voor de reis naar binnen. Als je ermee mediteert, kun je diep in jezelf afdalen en de verborgen waarheden zien die zich diep in ons binnenste ophouden, buiten het licht van het bewustzijn. Wat je dan wordt onthuld zal vaak voelen als het ontbrekende stukje(s) van je leven: delen van de ziel die zijn achtergebleven of vergeten zijn. Het is een ideale steen om te dragen tijdens regressiesessies omdat het je kan meenemen op een reis naar vorige levens.

Maansteen is een steen van mysterie. Vaak wordt het geassocieerd met het vrouwelijke, omdat het de intuïtieve kant van het denken bevordert. Wanneer maansteen bij vrouwen wordt aangewend, roept dat de kundalini-energie wakker en wordt helderziendheid bevorderd. Bovendien kan hij hun vrouwelijke macht onthullen, en hun verbondenheid met de Godin. Bij mannen stimuleert maansteen de rechterhersenhelft, wat het denken minder lineair maakt en voor meer emotioneel evenwicht zorgt. Zo wordt het voor mannen makkelijker uitdrukking te geven aan hun vrouwelijke kant, wat een belangrijke stap is op de weg naar heelheid. Bij beide seksen zorgt maansteen voor reiniging van de aura, activering van het zesde en zevende chakra, en de centrale chakra- zuil van energie.

Maansteen is al eeuwenlang gebruikt om verbinding te zoeken met de energie en kracht van de maan. De frequentie van de steen stimuleert ons om aandacht te besteden aan de cycli van ons leven. Elke cyclus die we volmaken brengt ons een stukje hoger op de grote spiraal. Met elke cyclus nemen onze wijsheid, ons inzicht en onze zelfkennis toe. Maansteen vraagt van ons om de mijlpalen en overgangsriten die elke nieuwe cyclus brengt te vieren. Zoals de maan zelf toe- en afneemt, zo geldt dat ook voor de aspecten van ons leven.

Spiritueel

Maansteen roept geduld en gepaste actie op. Het leert je wat de waarde ervan is om je handelen af te stemmen op het Goddelijke Tijdsplan, in plaats van je ertegen te verzetten. Maansteen leert je te zien in welk stadium je creatie zich bevindt en om de juiste actie te ondernemen voor de voeding die in die fase nodig is. Door maansteen leer je dus te zien wat de juiste actie is op het juiste tijdstip, zodat je je creaties kunt voeden en uiteindelijk kunt oogsten.

Maansteen is een krachtige steen voor helder bewustzijn en intuïtie. Door heldere vermogens kun je je openstellen voor leiding van buitenaf, van hogere wezens. Maansteen bevordert deze communicatie en helpt je om die op het juiste moment aan te wenden. Maansteen kan je helpen je beter af te stemmen op je gidsen en je door hen naar het juiste handelen te laten leiden.

Emotioneel

Maansteen kan je helpen om je emoties eens goed onder de loep te nemen en je ideeën over hun betekenis en doel te verruimen. Het kan je ertoe aanzetten je frustratie los te laten en je over te geven aan de natuurlijke voortgang van de cycli des levens. Het verbetert je geduld en helpt je objectief te blijven wanneer je empathische informatie van anderen krijgt.

Affirmatie

Ik richt me tot de energieën van het diepe vrouwelijke, en ik stel me open voor de innerlijke gaven van de Godin.

Wit Maansteen

Wit maansteen staat voor de energie van de volle maan op het hoogtepunt van zijn kracht. Het stimuleert alle aspecten van heldere waarneming en kan innerlijk zicht en droomwerk bevorderen. Net zoals de volle maan kan wit maansteen je emoties uitvergroten. Wanneer het door vrouwen wordt gebruikt, activeert het de kundalini-energie en opent het het innerlijk oog. De energie van deze steen helpt mannen om emotioneel evenwicht te bereiken en de kracht van hun ontvankelijkheid tot ontwikkeling te brengen.

Grijs Maansteen

Grijs maansteen is een steen die een blik werpt achter de sluier. Het is een krachtige steen voor de helderziende en de sjamaan, die je helpt in contact te komen met de werelden van het onzichtbare. Grijs maansteen heet ook wel ‘nieuwemaansteen’, en het bezit dan ook de raadselachtige en sterke energieën van de nieuwe maan, waarin alles als potentie bestaat. Het is een krachtige vergroter van intenties en kan je helpen om te creëren vanuit de leegte.

Kattenoog Maansteen

Kattenoogmaansteen bevordert helder denken en innerlijk zicht. Het helpt je gefocust te blijven tijdens meditatie of wanneer je in een toestand van veranderd bewustzijn verkeert. Kattenoogmaansteen draagt eraan bij de emotionele lessen te zien die in actuele gebeurtenissen in je leven vervat zijn, en inzicht te krijgen in de implicaties daarvan. Het is een goede steen voor mensen die dieper inzicht willen krijgen in hun eigen of andermans emotionele patronen. Kattenoogmaansteen bezit een wonderbaarlijk evenwicht tussen yin- en yang- energieën.

Perzik Maansteen

De milde de liefdevolle energie van perzikmaansteen ondersteunt het hart en stimuleert het denken. Het helpt je de positieve liefdevolle aanwezigheid van het goddelijke in alle situaties te zien. Het kan zorgelijkheid of angstigheid tot rust brengen terwijl het je helpt om de positieve ervaringen in je leven te waarderen. Perzikmaansteen bezit een vertroostende energie voor het emotionele lichaam en is goed bruikbaar voor intuïtieve of gevoelige kinderen.