Mahonie Obsidiaan

Trefwoorden: Loslaten van innerlijke beperkingen, gevoelens van onwaardigheid helen
Element: Aarde
Chakra’s: Stuit (1ste), heiligbeen (2de)
Sterrenbeeld: Weegschaal
Uiterlijk: Mahonie-obsidiaan geeft een mengeling van kleuren te zien – gitzwart en roodbruin – in golvende of vlekkerige patronen. De roodbruine kleur lijkt op die van mahoniehout.

Werking Mahonie Obsidiaan

Het is voor het eerste en tweede chakra een ondersteunende, zuiverende en energiegevende steen. Mahonie-obsidiaan kan het tweede chakra helpen reinigen van negatieve energieën en restanten van oude wonden. Het is belangrijk om dit chakra goed open te houden omdat anders de doorstroming van je creatieve energieën blokkeren of problemen ontstaan bij de volledige expressie van je seksualiteit. Bij meditatie, maar vooral ook bij een oplegging, tussen het eerste en tweede chakra, kun je het vergif van onbewuste herinneringen van schaamte, vernedering of misbruik ‘naar buiten trekken\’ zodat ze kunnen oplossen en helen.

Mahonie-obsidiaan kan negatieve geestelijke \’implantaten’ verwijderen. Het is een ideale steen om gevoelens van onwaardigheid te verdrijven die je er vanaf houden om op je volledige potentieel te vervullen. Door mahonie-obsidiaan op of aan je lichaam te dragen bescherm je jezelf tegen geestelijke aanvallen, of die nu afkomstig zijn van negatieve entiteiten op het astrale plan of vanuit de fysieke wereld.

Mahonie-obsidiaan is een steen die je van schaarstedenken tot bewustzijn van overvloed kan brengen. Het helpt de beperkingen bloot te leggen die je hebt gecreëerd uit angst en vermeende afgescheidenheid. 

Mahonie- obsidiaan werkt harmonisch samen met:

  • Tibetaans zwart kwarts, sugiliet en zwart toermalijn: voor geestelijke bescherming 
  • Zinkiet:  helpt verwondingen aan het tweede chakra te helen.
  • Moldaviet: nuttig wanneer je beperkingen uit het verleden te boven wilt komen.

Spiritueel

Mahonie-obsidiaan helpt om het aardingskanaal te openen en te reinigen, wat een voorwaarde is om een volledig spectrum van energiefrequenties te kunnen belichamen.

Emotioneel

Mahonie-obsidiaan helpt je voorouderlijke patronen op te lossen van misbruik, negativiteit, haat of angst die in het dna en het emotionele lichaam zijn verankerd. Het is een nuttige steen voor moeder en kind om trauma’s rond de geboorte te verwerken en kan een geweldig hulpmiddel zijn bij ervaringen met rebirthing.

Affirmatie

Ik ben de zegeningen van een goed en vruchtbaar leven waard.