Malachiet

Trefwoorden: Verlicht leiderschap, creativiteit, zelfvertrouwen, bescherming, een geheeld hart
Element: Vuur
Chakra’s: Zonnevlecht (3de), hart (4de)
Sterrenbeeld: Boogschutter
Herkomst: Zaïre, Australië, Chili, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.
Uiterlijk: Malachiet is een kopercarbonaat met een fraaie diepgroene kleur. De naam is mogelijk afgeleid van het Griekse woord voor zijn kleur- malache (‘kaasjeskruid’) – of van de geringe hardheid, van het Griekse malakos (‘zacht’). Malachiet is soms vergroeid met azuriet of met chrysocolla. 

Meer spirituele wijsheid Malachiet – Kristal Challenge

Werking Malachiet

Malachiet is een van de belangrijkste stenen voor bescherming tegen negatieve energieën. Het doordringt het aura-veld met positieve vibraties en sterkt de natuurlijke energetische filter tegen vijandige krachten. Het zorgt dat je de aanwezigheid van gevaar kunt ‘aanvoelen’ en voorkomt dat je wordt opgemerkt door mensen die een bedreiging kunnen vormen. Het stimuleert zelfs synchroniciteit om je veiligheid en bescherming te waarborgen.

Malachiet harmoniseert het hartchakra zodat het je helpt om emotioneel in evenwicht te blijven en niet in de verleiding komt om de emotionele bagage van anderen over te nemen. De steen leert je te zien waar je eigen emotionele valkuilen liggen, en helpt je te voorkomen dat je erin trapt. Malachiet haalt onzuiverheden, verdichtingen en aanhechtingen in het energieveld naar buiten en laat beperkende energiepatronen in de aura ‘smelten’.  Zo stimuleert het een energieke stroom van levenskracht door de aura en het lichaam. Malachiet heeft daardoor het vermogen om zowel op fysiek als op emotioneel niveau te helen.

Omdat malachiet ook het zonnevlechtchakra stimuleert versterkt het de wilskracht. Het bevordert bovendien je afstemming op en expressie van zowel de persoonlijke wil als de Goddelijke Wil. Malachiet is daarom ook wel de “verlichte leider” omdat het mensen met een verantwoordelijke positie helpt om de Goddelijke Wil ten uitvoer te brengen zonder op het ego gebaseerde drijfveren. Malachiet maakt het makkelijker om nee te zeggen tegen allerlei soorten verleidingen omdat je beseft dat daarmee je hoogste goed gediend is. De steen geeft zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid voor jezelf, en is nuttig als je spirituele vooruitgang wilt boeken door in de wereld juist te handelen.

Malachiet stimuleert je passie voor het leven en creëren zodat hij je de kracht geeft om welbewust je verantwoordelijkheid te nemen om je leven te smeden tot de vorm die je eraan wilt geven. Het kan je helpen ‘naar voren te stappen’ en zelfverzekerd actie te ondernemen. Het kan je de vastberadenheid geven om moeilijkheden te overwinnen, en de integriteit om trouw te blijven aan je eigen koers. Malachiet kan je dus ook helpen als je je gevangen voelt en zit te wachten tot je werkelijkheid verandert. Het laat je namelijk zien wat je tegenhoudt zodat je je wil kunt aanwenden om door beperkingen, barrières en apathie heen te breken.  

Malachiet herinnert ons eraan dat we medescheppers zijn in deze wereld en dat de mogelijkheden voor onze creaties eindeloos zijn.

Malachiet werkt harmonisch samen met:

  • Tijgeroog: voor lichamelijke energie en bescherming
  • Morganiet: om het hartchakra in evenwicht te brengen.
  • Andere mineralen op koperbasis, zoals azuriet, turkoois, shattuckiet, chrysocolla en ajoiet.

Spiritueel

Malachiet herinnert ons eraan dat we hier op aarde zijn om samen met de kosmos te scheppen en dat het noodlot een illusie is. Het helpt je je persoonlijke macht te onderkennen en die op een constructieve, creatieve manier te gebruiken. Het kan worden toegepast als aardend instrument en zal je helpen om de stappen te benoemen die nodig zijn om dromen, innerlijke beelden en wensen tot fysieke werkelijkheid te maken. Malachiet onthult energetische en emotionele grenzen, en helpt je die grenzen voor jezelf en anderen te respecteren. Het kan een krachtige steen zijn voor bescherming tegen machtsmisbruik op geestelijk, energetisch en emotioneel niveau.

Emotioneel

Malachiet is er uitstekend geschikt voor om door de mist van emotionele verwarring heen te branden die je kan verhinderen om bewuste keuzes te maken. Het helpt je de polariteit van misbruiker- misbruikte te overwinnen en kracht in jezelf te vinden. Malachiet kan mensen behulpzaam zijn die weliswaar veel creatieve ideeën hebben, maar die niet op de rit krijgen of er niet naar kunnen handelen. Het is een heel geschikte bondgenoot voor wie zijn macht niet goed durft te gebruiken vanwege ervaringen uit het verleden met personen die daar misbruik van hebben gemaakt.

De steen kan je helpen om angst voor confrontaties of angst voor zelfexpressie te overwinnen. Mensen die bang zijn om gezien of opgemerkt te worden, of die hun rechtmatige plaats als medescheppende kracht in de kosmos niet goed durven op te eisen, kunnen er baat bij hebben.

Affirmatie

Ik stem mijn persoonlijke wil af op mijn begrip van de Goddelijke Wil, en ik zal met helderheid en zelfvertrouwen voorwaarts gaan.