Mangano (roze) Calciet

Trefwoorden: Welzijn, heelheid, empathie, ‘wijsheid van het hart’
Element: Vuur
Chakra: Hart (4de)
Sterrenbeeld: Kreeft
Herkomst: Peru is de enige belangrijke vindplaats. 
Uiterlijk: Opaak roze calciet heeft een romige roze kleur. Het roze is afkomstig van mangaan.

Meer spirituele wijsheid Mangano Calciet – Kristal Challenge

Werking Mangano (roze) Calciet

Wanneer je in een toestand van dankbaarheid en evenwicht verkeert kun je je met je eigen hartgebied op vrijwel alles of iedereen afstemmen door aandacht voor de interactie van de entiteit in kwestie. Opaak roze calciet kan worden aangewend om die toestand van dankbaar evenwicht te bereiken. De energieën ervan versterken en stabiliseren het hartgebied en maken je ontvankelijker voor alles wat daaraan raakt. Omdat het hart weet zonder woorden, kan je hartenbewustzijn de vorm aannemen van empathi sche vereenzelviging met wat je waarneemt. Met andere woorden, door middel van het hart ‘worden we wat we zien’. Een dergelijke manier van kijken is een van de grote vreugdes van het leven en mag je je niet laten ontgaan. Opaak roze calciet is een instrument om dit te vergemakkelijken en is daarom uiterst waardevol.

Dit is een steen van empathie, en hij kan mensen die hun empathische verbinding met anderen willen verbeteren van nut zijn. Het is een bruikbaar instrument voor degenen die helen op afstand, omdat hij je erbij helpt je af te stemmen op de energievelden van anderen, ook wanneer die niet lijfelijk aanwezig zijn. De steen kan worden aangewend om ruzies te beslechten en koppigheid bij jezelf en anderen op te lossen, omdat de stimulering van het empathisch vermogen je ertoe brengt andermans standpunt te zien alsof het dat van jezelf is. De stenen zijn uitstekend te gebruiken bij conflicten tussen ouders en kinderen. 

De energie van roze calciet brengt het emotionele lichaam tot rust zuivert het. Dit is een ideale steen voor kleine kinderen. Roze calciet kan ook helpen om onderdrukte woede of weggestopt verdriet voorzichtig los te maken, zodat je emotionele patronen helemaal helder kunnen worden. Roze calciet is uitstekend geschikt voor ruimtes waarin mensen sterke emotionele beroering of trauma’s kunnen ervaren, zoals praktijkruimtes, spreekkamers, klinieken of ziekenhuizen. Emotionele ontreddering vermindert erdoor en de steen stimuleert je om emoties te uiten, terwijl het hart daarbij steun en opbeuring ervaart. Roze calciet is een uitstekend hulpmiddel voor mensen die zich moeilijk met hun emoties kunnen verbinden of die geneigd zijn die te verbergen achter een vernisje van intellectualisme, cynisme of sarcasme. Zij kunnen er oprechter door worden in hun communicatie en zullen minder passief-agressief gedrag en/of irrationele woede vertonen. 

Mangano Calciet werkt harmonisch samen met:

  • Andere hartstenen, zoals rozenkwarts, morganiet, kunziet en moldaviet
  • Andere calcietsoorten. Samen met transparant roze calciet, kun je het volledige spectrum van de fysieke en niet-fysieke aspecten van het hart versterken.
  • In combinatie met moldaviet zal de uitwerking ervan vergroten en versnellen.

Spiritueel

Opaak roze calciet brengt je in verbinding met Goddelijke Liefde en activeert het hart.

Emotioneel

Opaak roze calciet is een uitstekende steen voor de gezondheid van het emotionele lichaam. Het kan helpen blokkades om je emotioneel te uiten uit de weg te ruimen en al lang bestaande emotionele patronen die je niet meer dienen af te leggen. De steen is een krachtige bondgenoot voor wie steun zoekt bij diep verdriet, trauma of emotionele ontreddering.

Affirmatie

Mijn hart verkeert in een toestand van voortdurend welzijn en dankbaarheid, en door mijn hart ben ik verbonden met Alles Wat Is.