Mookaiet Jaspis

Trefwoorden: Verouderingsproces vertragen, genetisch helen tussen generaties, aarde-energieën waarnemen
Element: Aarde
Chakra’s: Derde oog (6de), zonnevlecht (3de), stuit (1ste) 

Werking Mookaiet

Mookaiet reinigt en activeert de chakra’s van het derde oog en zonnevlecht en stemt ze af op het stuitchakra, zodat je de aarde-energieën en levenskracht intuïtief kunt waarnemen. Zo kun je de energiestromen van de aarde weer voelen en samen met je eigen energieën inzetten om je wil en persoonlijke macht zo effectief mogelijk te maken. Mookaiet wekt het vermogen weer tot leven om eenvoudigweg te ‘weten’ welke richting je moet inslaan, of het nu om fysieke of niet-fysieke reizen gaat. Het gaat om dierlijk weten, ofwel instinct, en zet je weer op het spoor van je eigen instincten zodat het een bruikbare is steen bij communicatie met dieren.

Mookaiet activeert de diepere aspecten van de gedachtewereld en het genetisch geheugen zodat hij je helpt contact te maken met de geesten van voorvaderen. Het leert je zien wat onze voorvaderen ons wilden leren en om die lessen ter harte te nemen, zodat toekomstige generaties ze niet telkens opnieuw hoeven te leren. 

Mookaietjaspis herinnert ons krachtig aan de leeftijdloze geest.  Mookaiet helpt je je eigen overtuigingen over ouder worden en aftakeling op het spoor te komen, zodat je die kunt veranderen. Daarmee helpt de steen je ‘jong van hart’ te blijven en een vitaal fysiek voertuig te zijn.

Dit is een heel geschikte steen voor zwangere stellen, omdat hij intuïtieve communicatie met het ongeboren kind kan vergemakkelijken. Wanneer je het bij meditatie gebruikt ondersteunt mookaiet je werk met parallelle levens, maar het is het meest geschikt om ongezonde patronen op te ruimen uit de genetische codering.

Spiritueel

Door de vibratie van je fysieke voertuig omhoog te brengen helpt mookaiet je om qua lichaam en geest leeftijdloos te blijven.

Emotioneel

Mookaietjaspis helpt je om emotionele patronen en gedragspatronen te onderkennen en te doorgronden die door voorouders zijn doorgegeven, en het steunt je om deze patronen los te laten.

Affirmatie

Ik roep mijn genetische erfenis wakker, en mijn vermogens om het weten dat regelrecht van de natuur afkomstig is te voelen en erin mee te stromen.