Morganiet

Trefwoorden: Goddelijke Liefde en Mededogen
Element: Water
Chakra: Hart (4de)
Sterrenbeeld: Weegschaal
Herkomst: Belangrijke afzettingen van morganiet zijn te vinden in Brazilie, Madagaskar, Afrika en de Verenigde Staten
Uiterlijk: Morganiet is een roze, perzikkleurig of paarsroze varieteit van beril. De kleur ontstaat door mangaan.                                        

Werking Morganiet

Zoals rozenkwarts de grote energiegever is voor persoonlijke liefde en zelfliefde, zo is morganiet het duidelijkst afgestemd op de frequentie van Goddelijke Liefde. Morganiet opent het hart op een ander niveau en maakt ons bewust van de enorme zee van kosmische liefde waarbinnen we allemaal bestaan. De steen geeft ons de gelegenheid om ons over te geven aan de immense kracht van Goddelijke Liefde en om ons daardoor duidelijker ons levenspad te laten wijzen. Morganiet kan onmiddellijke verlichting brengen van oude pijnen en zorgen, en geeft je iets lichts, alsof er een last van je of wordt getild. Het kan de heling van oude wonden makkelijker maken en lang vergeten trauma’s in je bewustzijn brengen, zodat je ze voor een laatste keer kunt herbeleven voordat je ze omvormt.

Morganiet brengt je de frequentie van Goddelijk Mededogen, dat ons geeft wat we het hardst nodig hebben voor onze groei, ook al is dat niet altijd wat we denken te willen. Morganiet wordt aanbevolen voor iedereen die serieus innerlijk werk wil verzetten en zichzelf emotioneel wil helen. Niet alleen kan de steen het hart reinigen en activeren, en het zo in harmonie brengen met het Goddelijke Plan, maar hij kan ons ook wakker maken voor het bewustzijn dat alle leed en pijn in ons leven het hogere doel dient van onze spirituele groei. Met het besef hiervan gaat een innerlijke overgave samen die ons bevrijdt van de pijn waaraan we ons onbewust hebben vastgeklampt. Door morganiet op of aan je lichaam te dragen, vooral in de vorm van een sieraad, ontstaan gevoelens van vrede, vreugde en innerlijke kracht, die op de meest zachtaardige en liefdevolle manier tot uitdrukking komt. Door langere tijd morganiet bij je te dragen nemen je zelfvertrouwen en persoonlijke macht toe, doordat je je voortdurend bewust bent van je verbondenheid met Goddelijke Liefde. Je voelt je alsof je een geleidingskanaal bent waardoorheen die liefde via al je interacties en rela-ties de wereld in kan stromen. 

Morganiet is een bondgenoot van het waterelement die het hart en het emotionele lichaam reinigt en energie geeft. De energie van morganiet opent en reinigt het hartchakra en bevordert de heling van angst, wrok en woede. Het is een uitstekende steen wanneer je of wilt van gehechtheid aan relaties uit het verleden die op een nare manier zijn geeindigd of waarvan je niet goed weet hoe je ertegenaan moet kijken. De steen kan je helpen om te zien welke emotionele patronen dienen te worden opgeruimd voordat een nieuwe relatie kans van slagen maakt. Wanneer je op zoek bent naar een relatie met een zielsverwant, zal morganiet je helpen om in te zien welke innerlijke overtuigingen, wonden uit het verleden en vaste relatiepatronen je in de weg kunnen staan om je zielenpartner naar je toe te trekken.

Buiten persoonlijke relaties helpt morganiet om je te verbinden met Goddelijke Liefde en de hartfrequentie van de kosmos. Het kan je ertoe zetten oordelen en afgescheidenheid achter je te laten, en een meer holistisch emotioneel paradigma binnen te gaan. Morganiet is in lijn met engelenenergieen en kan worden aangewend om je te verbinden met en leiding te ontvangen van engelenwezens. Vanwege zijn hartactiverende eigenschappen zal deze bondgenoot je meer het gevoel geven dat je op emotioneel niveau door de geestwereld wordt gesteund. De steen kan je helpen om vertrouwen in de geestwereld te krijgen, zeker wanneer je een verlies of tragedie hebt meegemaakt waardoor je geloof in het Goddelijke op de proef is gesteld.

Morganiet heet ook wel ‘roze smaragd’, en die naam is goed gekozen. Daaruit spreken de overvloed van het hart en de bloei van liefde. De steen helpt je je of te stemmen op overvloed en om je ervoor open te stellen de liefde van het Goddelijke in ontvangst te nemen. Terwijl de frequentie van smaragd wereldse voorspoed stimuleert, geeft morganiet een gevoel van emotionele overvloed, liefde en vredige aanvaarding van en vertrouwen in het Goddelijk Plan voor je leven.  

Morganiet werkt harmonisch samen met:

  • Alle andere hart-chakrastenen (rozenkwarts, rhodochrosiet, rhodoniet, smaragd, roze en groen toermalijn enzovoort)
  • Fenakiet, danburiet, petaliet en azeztuliet.

Spiritueel

Morganiet helpt je erbij om je te verbinden met Goddelijke Liefde en het engelenhart. Het maakt je ontvankelijker voor de liefdevolle woorden, daden en energie van anderen; je zult minder neiging voelen je emotionele kwetsbaarheid te beschermen. De steen leert je jezelf eerder te beschermen door middel van liefde dan door middel van angst.

Emotioneel

Morganiet kan je helpen om de emotionele patronen van oordelen, op angst gebaseerde zelfbescherming en manipulatie te onderkennen die een betekenisvolle relatie bemoeilijken. Het kan helpen je soulmate naar je toe te trekken of je huidige relaties te verdiepen. Het kan ook worden ingezet om gevoelens van vrede en aanvaarding te brengen wanneer je te maken krijgt met verdriet of een groot verlies.

Affirmatie

Goddelijke Liefde komt deze wereld binnen door de poort van mijn hart.