Mosagaat

Trefwoorden: Stabiliteit,vasthoudendheid, aarding
Element: Aarde
Chakra’s: Kruin (1ste), hart (4de)
Sterrenbeeld: Kreeft, maagd
Uiterlijk: Mosagaat is formeel geen echt agaat, omdat het geen kleurbanden vertoont. Het is een chalcedoon met boomvormige insluitsels van moskleurige mineralen, in sommige gevallen ook rode vlekken. 

Meer spirituele wijsheid Mosagaat – Kristal Challenge

Werking Mosagaat

Mosagaat is zo’n steen waar bijna iedereen baat bij heeft. De energieën zijn bescheiden, maar heilzaam. De steen straalt vibraties uit van balans en stabiliteit in het fysieke domein. Het is een uitstekende steen als je herstellende bent van een ziekte of verslaving met als motto \’De aanhouder wint’.

Mosagaat kan je helpen als je je labiel voelt en te weinig geaard. De steen verbetert je mentale concentratie en je doorzettings- en uithoudingsvermogen om je doelen te bereiken.  Tijdens meditatie kun je het beeld van een voltooid project of doel op de steen projecteren hij vergroot dan de energie van je intentie en helpt je zo je doel te verwezenlijken.

Dankzij de aardende invloed van mosagaat kun je ideeën en concepten verwezenlijken. De diepe, heldere energie van mosagaat helpt je ook contact te maken met aarde-energie en het devarijk zodat hij geestelijk contact met element- en natuurwezens bevordert. 

Mosagaat stimuleert het gevoel dat de schepping je alles geeft wat je nodig hebt. De energie ervan ondersteunt lichamelijke gezondheid, rijkdom en spiritueel inzicht in alle aspecten van de natuurlijke wereld.

Spiritueel

Door zijn aardende en evenwichtbrengende eigenschappen bevordert mosagaat de vergeestelijking van het leven in al zijn aspecten. Je leert ongezonde neigingen – mogelijk karmische aanhechtingen uit vorige levens – in jezelf om te vormen en de wil te vinden om deze patronen te vervangen door de Goddelijke Blauwdruk van je hogere zelf. Je kunt dromen in de wereld zetten doordat de steen je helpt duidelijk vast te houden aan het innerlijke beeld, totdat je dit kunt manifesteren. Mosagaat opent de poorten der communicatie naar het rijk van de deva’s en natuurwezens, en laat je beseffen dat de wereld zelf zowel fysiek als spiritueel een levend wezen is.

Emotioneel

Mosagaat zorgt voor vrede en stabiliteit in je emotionele lichaam. De steen kan een goed hulpmiddel zijn als je last hebt van hevige ‘stemmingswisselingen’ of verslaafd bent aan emotioneel drama in je leven. Hij maakt mensen met een wispelturig temperament geduldiger en biedt vrijwel iedereen de mogelijkheid een sterker gevoel van heelheid en innerlijke rust te ervaren. Dankzij zulke veranderingen kun je meer volharding en vastberadenheid ontwikkelen bij de dagelijkse uitdagingen van het leven.

Affirmatie

Ik ben stabiel, in evenwicht, gezond en heel, en ik voel me thuis op aarde.