Mystiek Merliniet

Trefwoorden: Droomwerk, Intuïtie, Creativiteit, Heldere vermogens, Harmonie brengen in licht- en schaduwzijden
Element: Aarde, Vuur
Chakra’s: Alle Chakra’s
Sterrenbeeld: Tweelingen, Schorpioen, Weegschaal, Vissen
Uiterlijk: Mystiek Merliniet (ook bekend als Indigo Gabbro) bestaat uit kwarts, veldspaat en meerdere sporenelementen. Het is zwart en wit van kleur met af en toe vlekjes met chatoyancy-effect vanwege de veldspaat erin. In deze steen zijn ook indigotinten terug te vinden.
Herkomst:  Madagaskar

Meer spirituele wijsheid Mystiek Merliniet – Kristal Challenge

Werking Mystiek Merliniet

Mystiek Merlinite is echt een magische steen. Het is een krachtige bondgenoot in alle soorten magie en kan het leren ervan versnellen. Het helpt je door de sluier van de zichtbare en onzichtbare werelden te kijken, en stelt je zo in staat om intuïtieve en paranormale vermogens te ontwikkelen. Dergelijke vaardigheden omvatten Helderziendheid, Helderhorendheid, Heldervoelendheid en Profetische Visie, evenals het herinneren van eerdere kennis en talenten uit vorige levens. Het wekt de slapende delen van de geest, brengt ze samen als een geheel en activeert het volledige potentieel van de geest. Dit vergroot ook iemands vermogen om met planten- en dierenwezen en andere entiteiten in het geestenrijk te spreken.

Hoewel het een steen van vuur en aarde is, is Mystiek Merliniet sterk verbonden met de energieën van alle elementen en helpt het iemand deze energieën te gebruiken voor magische manifestatie en het ontwaken van de kennis van iemands ware zelf. Hoewel het een breed scala aan eigenschappen heeft, is een van de sterkste eigenschappen van Mystiek Merliniet het volledig begrijpen van zowel onze licht- als schaduwzijde. Het brengt je naar de innerlijke kern waar het licht en de duisternis volledig zichtbaar zijn en zo kun je de staat van beide kanten zien. Het doel hiervan is om de delen van het zelf die worden verbannen of gehuld in duisternis in het licht van het hart te brengen, zodat men harmonie kan bereiken met beide kanten.

Tijdens dit proces moet je deze negatieve eigenschappen met liefde en acceptatie omarmen, en jezelf vergeven voor de dingen die je misschien wilt vergeten. De lessen die van de schaduwzijde zijn geleerd, kunnen iemand naar een geheel nieuwe richting in het leven leiden, waardoor iemand echt alle andere wezens kan waarderen en betekenis kan vinden op elk moment van het leven. De energie van Mystiek Merliniet begeleidt je door dit proces dat helpt bij het herstellen van fragmentatie van het zelf, en leidt tot ware zelfrealisatie.

Mystiek Merliniet lijnt de chakra-kolom volledig uit en stuurt gebalanceerde stromen van de wortel naar de kruin. Het vergroot het vermogen om te manifesteren en te creëren tot het maximale potentieel. Bij droomwerk helpt Mystiek Merliniet het bestuderen van dromen doordat het de herinnering verhoogt en dromen veel levendiger maakt dan normaal. Door de steen tijdens meditatie dicht bij het hart of voorhoofd te houden wordt je direct verbonden met de reis naar jezelf. 

Affirmatie

In mijn innerlijke kern worden mijn licht- en schaduwzijde volledig zichtbaar en door het herstellen van harmonie kan ik tot ware zelfrealisatie komen.