Obsidiaan

ZWART OBSIDIAAN

Trefwoorden: Geestelijke bescherming, aarding, reinigen van negativiteit, communicatie met geestwezens
Element: Aarde
Chakra: Stuit (1st)
Sterrenbeeld: Schorpioen
Uiterlijk: Zwart obsidiaan heeft een zuivere, glanzend zwarte kleur, die als je sterk licht op de dunne randen laat schijnen heel donkerbruin lijkt.

Meer spirituele wijsheid Zwart Obsidiaan – Kristal Challenge

Werking Obsidiaan zwart

Het is een sterk aardende steen, die het stuitchakra stimuleert om verbinding te maken met het aardsterchakra onder de voeten, en diep in de kern van de aarde.

Zwart obsidiaan verwijdert krachtig negatieve energieën uit jezelf en uit je omgeving. Hij reinigt het auraveld van disharmonie, negatieve aanhechtingen, astrale ‘rommel’ en je eigen uitwasemingen van woede, hebzucht, angst, wrok en dergelijke. Het verzegelt de aura en zorgt zo voor een beschermend schild dat je helpt gecenterd te blijven wanneer je met negativiteit te maken krijgt.

De beschermende energie van zwart obsidiaan strekt zich ook uit tot het niveau van het denken en brengt klaarheid in negatieve gedachten en mentale gewoontes, zodat je actie kunt ondernemen om hun diepste oorzaak weg te nemen. Je kunt met deze steen beter zien waar je zelf negativiteit in je leven creëert en hij zet je ertoe aan verandering aan te brengen in de onderliggende patronen. Zwart obsidiaan helpt dus om onbewuste gedachten en patronen, die je spirituele en persoonlijke groei belemmeren (zoals verslaving, verwijten, negativiteit en andere onwenselijke trekken) bloot te leggen en te verwijderen uit je auraveld en celgeheugen.

Zwart obsidiaan is nuttig voor alle soorten waarzeggerij, inclusief communicatie met geestwezens. Als je erin kijkt bij gedimd licht is het goed mogelijk dat er beelden verschijnen van overleden dierbaren. Tegelijkertijd kun je hun boodschappen voelen, die als gedachten in je eigen hoofd ontstaan. De affiniteit van zwart obsidiaan met de wereld van de zielen maakt het in combinatie met de beschermende eigenschappen ervan heel geschikt voor dergelijke activiteiten.

Zwart obsidiaan werkt harmonisch samen met:

  • Git, zwart toermalijn en rookkwarts: voor aarding.
  • Moldaviet: kan de vibratie omhoog brengen en een meer actieve energie voor zelf-transformatie opbouwen.
  • Amber: brengt een helende invloed.
  • Alexandriet en Oregon-opaal: geven ondersteuning om een blik in vorige levens te werpen.
  • Stenen met een hoge vibratie, zoals fenakiet, scoleciet, natroliet en azeztuliet: activeren de chakra\’s van derde oog en kruin, zodat je heldere vermogens verbeteren en je een sterke spirituele focus krijgt.

Spiritueel

Zwart obsidiaan helpt om in te zien waar je negativiteit vasthoudt en draagt bij aan helderheid in en reiniging van negatieve emotionele patronen uit de aura. Het kan mensen van nut zijn die geestelijk of emotioneel erg gevoelig zijn om de integriteit van hun energievelden te bewaren.

Emotioneel

Zwart obsidiaan is een krachtige emotionele leraar. Het brengt je tot inzicht in en acceptatie van het meer donkere deel van je karakter, zodat dat aspect zich kan ontwikkelen en verlicht kan raken. Wanneer je bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen heling, helpt het om op negatieve emoties gebaseerde patronen af te leggen, zoals zelfverwijt, eetstoornissen en verslavingen.

Affirmatie

Ik reinig mijn energieveld van negativiteit en aard me in het hart van de aarde.