Oceaan Jaspis

Trefwoorden: Genieten van het leven, loslaten van negativiteit en stress, ontspanning, positieve zelfexpressie, lichamelijke en emotionele heling
Element: Aarde
Chakra’s: Zonnevelecht (3de), Hart (4de), keel (5de)
Sterrenbeeld: Steenbok
Uiterlijk: Oceaanjaspis is een lid van de kwartsfamilie. De kleuren kunnen sterk variëren; de steen kan levendige tinten wit, groen, roze, rood en zwart vertonen. De patronen zijn grillig en onbeschrijflijk, met kleurbanden, stippen, golflijnen met geschulpte randen en veelkleurige bloemvormen
Oorsprong: Madagaska

Meer spirituele wijsheid Oceaan Jaspis – Kristal Challenge

Werking Oceaan Jaspis

Oceaanjaspis is een steen van vreugde en opgewektheid. Het maakt je bewust van de weldadige kanten van het leven en verbetert door zijn positieve vibraties je stemming. Wanneer je onder invloed ervan staat, is het moeilijk om je problemen en ontevredenheden net zo serieus te blijven nemen als anders. Oceaanjaspis helpt om de sluier van negativiteit die veel mensen voor hun ogen dragen op te tillen, en wanneer dat gebeurt, wordt het veel makkelijker om de vele zegeningen van het leven te zien en te waarderen.

Oceaanjaspis stimuleert met zijn weldadige vibraties de chakra’s van zonnevlecht, hart en keel, wat je ertoe brengt op een positievere manier te voelen, te spreken en te handelen. Het ondersteunt de expressie van liefde in je woorden en daden, en helpt je te beseffen van wat en wie je werkelijk houdt. Het gaat zelfgenoegzaamheid tegen, evenals de gewoonte om je dierbaren, je gezondheid, je voorspoed of veiligheid als vanzelfsprekend te beschouwen. De steen maakt je bewust van het heden en doet zorgen over de toekomst of bitterheid over het verleden verdwijnen. Hij zorgt dat je stress en escapisme loslaat en helpt je de waarde in te zien van het hier en nu.

Oceaanjaspis is nuttig voor mensen die aan depressie lijden. Het vermogen van de steen om het bewustzijn met zachte hand naar de positieve, heilzame aspecten van het leven te sturen kan een groot pluspunt zijn voor wie in een wolk van duisternis het spoor bijster is geraakt. De steen kan je helpen zelfdestructief, verslavend gedrag af te leggen door je bewust te maken van waar je nu eigenlijk mee bezig bent en je de ogen te openen voor een betere werkelijkheid. Het is heel goed om een oceaanjaspis in sociale situaties, op het werk of waar je maar met groepen mensen te maken krijgt op of aan je lichaam te dragen. De positieve vibraties worden dan door je energieveld uitvergroot en doorgegeven aan iedereen die in je buurt is.

Healers wordt geadviseerd een stuk oceaanjaspis in de healingruimte te plaatsen om de sfeer in de kamer aangenaam en ontspannend te houden. Wanneer je een van deze stenen in de hand of op het lichaam legt van een cliënt, kan dat hem of haar ontvankelijker maken voor het werk dat wordt gedaan. Bij meditatie zal oceaanjaspis je helpen je gedachten los te laten en gecenterd te raken. Oceaanjaspis is namelijk een vertroostende, centerende steen, die een meditatieve toestand en de ervaring in het hier en nu aanwezig te zijn kan vergemakkelijken. Hij helpt je gedachten te kalmeren en centert je binnen een totale ervaring van alle niveaus van lichaam, denken en geest.

Ondanks zijn naam is oceaanjaspis een krachtige steen van het aarde-element, die geweldige eigenschappen bezit voor lichamelijke heling. Oceaanjaspis geeft je toegang tot het celgeheugen en andere energetische patronen die zich fysiek uiten en zich in het lichaam op celniveau manifesteren. In de kristalresonantietherapie wordt deze steen gebruikt om tot in de cellen en een voorfysiek bewustzijn door te dringen, waar de energetische filters die je werkelijkheid creëren zich bevinden. Door een verschuiving aan te brengen in de frequenties van deze filters kun je de patronen veranderen die ziekte en onze fysieke wereld manifesteren.

Oceaan Jaspis werkt harmonisch met:
  • Alle andere soorten jaspis en met stenen van de kwartsfamilie
  • Amethist, sugiliet en/of charoiet voegen aan de heilzame energieën van oceaanjaspis spirituele bescherming en zuivering toe.
  •  Lepidoliet en amblygoniet kunnen de ontspannende invloed van oceaanjaspis doen toenemen.
  • Stromboliet kan aan de opgewektheid van oceaanjaspis lichtheid en humor toevoegen.

Spiritueel

Oceaanjaspis herinnert ons eraan dat we het fysieke voertuig en de fysieke wereld dienen te verwelkomen als tempels voor de ziel en het bewustzijn van de Schepping. Het helpt om beperkende of’vastgelopen’ energiepatronen die voor fysieke onbalans of ziekte kunnen zorgen te lokaliseren en op te ruimen.

Emotioneel

Oceaanjaspis is een kalmerende, vertroostende steen voor het emotionele lichaam. Het kan je helpen om emotioneel gecenterd te blijven en voorkomt overreageren of identificatie met het ego.

Affirmatie

Negatieve patronen in mijn gedachten, woorden en daden die een averechtse uitwerking hebben op mijn emotionele/fysieke zelf laat ik los, en ik verwelkom de vele zegeningen van het leven.