Onyx

Trefwoorden: Innerlijke kracht, gefocuste aandacht, wilskracht, meesterschap over het zelf, discipline, ratio
Element: Aarde
Chakra’s: Basis Chakra (1sdt), Zonnevlecht (3de), Derde oog (6de)
Sterrenbeeld: Steenbok, Leeuw
Uiterlijk: Onyx is te beschrijven als een gestreept chalcedoon waarbij de lijnen van de strepen parallel lopen.                            

Werking Onyx

Onyx is een steen van innerlijke kracht. Het vergroot je uithoudings- en doorzettingsvermogen, en stelt je in staat om zelfs moeilijke en saaie taken tot het einde toe af te maken. Op mentaal niveau vergroot het je vermogen om je focus te bewaren, zodat je uitdagende nieuwe dingen kunt leren en alles wat je je eigen hebt gemaakt goed kunt gebruiken. Met zijn energie vergroot de steen je vermogen om dingen te onthouden en aandacht te besteden aan detail. Deze eigenschappen maken onyx een nuttig instrument voor studenten, leraren, bedrijfs-eigenaren, accountants, advocaten, software- en computertechnici, en al diegenen wier werk veel aandacht, volharding en discipline vergt.

Onyx is daarnaast een steen van fysieke kracht, die je helpt om je energieën bij je te houden in plaats van ze te laten vervliegen. Het helpt je om geleidelijk aan je vitaliteit op te bouwen. Dat kan goed van pas komen na een lange ziekte, of zelfs een langdurig werkproject, die allebei een aanslag kunnen zijn op je reserves. De steen kan je gefocust houden op een programma voor lichaamsbeweging, voor gewichtsverlies of voor een andere inspanning om je gezondheid te verbeteren.

Onyx straalt de energie uit van meesterschap over het zelf. Het kan helpen om de wil te controleren, te focussen en te sturen, wat tot een aanzienlijke toename leidt van je persoonlijke macht. Mensen die een heleboel ideeën hebben, maar niet de discipline bezitten om ze ten uitvoer te brengen, kan onyx weer met beide benen op de grond brengen, zodat ze hun taak kunnen volhouden. De steen leert je dat de belangrijkste vorm van controle zelfcontrole is. Wie zijn verlangens najaagt door andere mensen en dingen buiten zichzelf te manipuleren zou er goed aan doen gebruik te maken van het vermogen van onyx om de aandacht terug te brengen naar het eigen handelen. Pas dan vindt zo iemand het succes dat hem of haar tevoren is ontsnapt.

Onyx verkoelt en comprimeert overtollige energieën. Het kalmeert nervositeit, brengt zorgelijkheid tot rust, doet een verhitte stemming kalmeren en brengt rede in hartstocht. Het is een goede aardende invloed wanneer je met hoogenergitische stenen hebt gewerkt. Onyx werkt in op het eerste, derde en zesde chakra, de zetels van fysieke vitaliteit, de wil en mentale activiteit. Het is een uitstekende steen om bij je te hebben in conflictsituaties, waarin je let hoofd koel moet zien te houden. 

Zwart onyx stimuleert de chakra’s van aardster en stuit, wat zorgt voor een betere aarding en verbinding met het elektromagnetische veld van de aarde. Het is een uitstekende steen om in te zetten bij waarzeggen en magische praktijken. Zwart onyx wordt al duizenden jaren als magische steen gebruikt en wordt beschouwd als een van de beste materialen om magische amuletten van te maken. 

Onyx werkt harmonisch samen met:

  • Andere stenen en doet de energieën daarvan niet toenemen, maar consolideert ze. Het helpt je spirituele inzichten te integreren, zodat ze echt helemaal van jezelf worden.
  • Samen met fenakiet en andere stenen voor innerlijke beelden draagt onyx eraan bij het positieve dat die bieden te aarden in de fysieke wereld.

Spiritueel

Zwart onyx leert je macht op de juiste manier te gebruiken en je energie te focussen op positiviteit. Het is een heel geschikte steen voor wie werkt aan de ontwikkeling van zijn telekinetische vermogens.

Emotioneel

Zwart onyx is emotioneel neutraal. 

Affirmatie

Ik werk met heldere focus, krachtige discipline, niet-aflatend doorzettingsvermogen en grote efficiëntie aan alle taken van mijn keuze.