Opaal

Trefwoorden: Intensere emoties, zuivering 
Element: Water
Chakra’s: Alle
Sterrenbeeld: Kreeft, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Vissen
Uiterlijk: Wit edelopaal is het bekendste soort opaal en wordt voor sieraden het meest gebruikt. Tegen de melkachtige achtergrondkleur steekt het veelkleurige vuur (een kleurenspel) op zeer fraaie wijze af. 
Herkomst: De meeste witte edelopalen komen uit Australia, vooral Coober Pedy en Andamooka. Andere afzettingen zijn aangetroffen in Brazilie, Guatemala, Honduras, Japan en de Nevada, in de Verenigde Staten.                

Werking Opaal

Wit edelopaal bevat een zaadje van het ‘heilige vuur, de intense spirituele energie die de onzuivere aspecten van het zelf verteert zonder ons meteen te ‘verbranden’ (wat voor verwarring of ongemak zorgt). Hoe meer we bereid zijn om onze gehechtheden aan onze woede, angsten, verwondingen of andere negatieve patronen los te laten, hoe beter het kan werken. Wanneer we daar koppig aan vasthouden, kan het uiteraard flink pijnlijk zijn om zelfs ongezonde energieen los te laten.

Wit edelopaal is een emotionele versterker: het kan zowel positieve als negatieve emoties zwaarder aanzetten. In beide gevallen brengt dat ons iets. Bij positieve emoties is het profijt duidelijk. Maar bij negatieve gevoelens kan de uitvergroting daarvan je bewuster maken van de vernietiging waar die toe kunnen leiden als je je erin wentelt — en dit helpt je om ze los te laten. Wit edelopaal kan een warme, vriendelijke leraar of een strenge leraar zijn. Het hangt er maar van af wat we zelf inbrengen. 

Wit edelopaal stimuleert het emotionele lichaam veel sterker dan wit gewoon opaal. Het is geneigd energiepatronen in het emotionele lichaam uit te vergroten, waardoor je het overheersende patroon beter kunt onderkennen en veranderen. Wanneer je het emotionele lichaam eenmaal gereinigd hebt, vult wit edelopaal de aura met een frequentie van vreugde. Wit edelopaal fungeert binnen de aura als een prisma en verstrooit licht in zijn regenboogfrequenties. Daardoor raakt de aura gevuld met licht van het volledige spectrum en raakt die diep gevoed. Al dit licht in de aura zal donkere plekjes in je energie echter meer laten oplichten, en het is belangrijk om bereid te zijn het noodzakelijke werk te verrichten teneinde de energetische lichamen te reinigen. Zodra deze taak eenmaal is afgerond kan wit edelopaal een heel goede bondgenoot zijn om het Goddelijke Licht in je energieveld te manifesteren. 

Opaal werkt harmonisch samen met:

  • Alle andere soorten van opaal en vergroot hun effecten uit
  • Het versterkt de energieen van kwartssoorten, amethist, citrien, jaspis en chalcedonen
  • Lapis lazuli kan het de innerlijke koning of koningin wakker roepen
  • Groen Serifos-kwarts kan het je afstemmen op godinnenenergieen
  • Zinkiet geeft een verbazingwekkende intensiteit aan seksualiteit en creativiteit

SPIRITUEEL Wit edelopaal is aan te wenden om engelenenergie en ‘het vuur van de geest’ in je energieveld te brengen. Het is een zeer nuttige steen om de aura te vullen met energie van het volledige spectrum en hij kan helpen je spirituele gidsen beter te voelen. 

EMOTIONEEL Wit edelopaal zal emotionele patronen die opgeruimd dienen te worden naar de oppervlakte van je bewustzijn brengen. Soms volgt er dan een periode van grote emotionele gevoeligheid wanneer je voor het eerst met wit edelopaal gaat werken. Maar na deze periode van eerste reiniging kan deze bondgenoot je een stuk positiever en liefdevoller maken. 

AFFIRMATIE Ik word me bewust van mijn emoties en hun herkomst, en ik laat ze los in het licht