Oranje- Vuurcalciet

Trefwoorden: Creativiteit, seksualiteit,speelsheid, zelfvertrouwen, vernieuwing
Element: Vuur
Chakra’s: Heiligbeen (2de), zonnevlecht (3de)
Uiterlijk: Oranje calciet kan variëren van licht tot levendig oranje, en soms zijn er witte insluitsels.

Werking Oranje Calciet / Vuurcalciet

Oranje calciet stimuleert het lichaam en de seksuele en creatieve energie. Depressie, lethargie of inactiviteit kan ermee worden overwonnen. De steen kan je helpen om de aspecten van je leven af te leggen die moeten worden verlost voordat je verder kunt. Het helpt bij het zoeken naar nieuwe en vernieuwende strategieën om zo met langdurige problemen of vastgelopen projecten om te gaan. Het brengt de energie in beweging en stimuleert je om op een nieuwe manier tegen oude dilemma’s aan te kijken, zodat de oplossing ineens verschijnt.

Oranje calciet brengt een zonnestraaltje in de donkere hoekjes van je energieveld, zodat je somberheid van je af kunt schudden en je blik weer kunt richten op je dromen. Het stimuleert je bij nieuwe ondernemingen en helpt je oude patronen te doorbreken. De steen is erg geschikt om verlegenheid of besluiteloosheid te overwinnen. 

Oranje calciet kan worden ingezet om emotionele kwesties te helen die te maken hebben met wonden betreffende seksualiteit, creativiteit en/of de wil. Het helpt je bij het te boven komen van ervaringen uit je jeugd of schaamte, zelfs bij seksueel misbruik. Oranje calciet bevordert speelsheid en zelfvertrouwen. Het kan als katalysator werken voor inspiratie en zelfs een soort mineraal afrodisiacum zijn. 

Oranje calciet helpt het tweede en derde chakra te zuiveren en te activeren. Geschikt voor mensen in de creatieve kunsten of voor degenen die hun creativiteit meer ten volle willen ervaren maar ook heel geschikt voor meer succes in het zakenleven of om de geldstroom door al gevestigde kanalen te vergroten.

Oranje calciet harmoniseert goed met:

  • Kornalijn, carneool, goudlabradoriet, citrien, heliodoor en alle andere calciet- soorten. Carneool legt de nadruk op de stimulatie van seksuele/creatieve energie.
  • Cupriet: voor kwesties die verband houden met lichamelijke vitaliteit .
  • Helder seleniet: om inzicht en/of uitvergroting van de energieën van oranje calciet 

Spiritueel

Oranje calciet brengt zonne-energie je vibratieveld en fysieke lichaam binnen. De steen brengt je gedachten in lijn met je wil en draagt eraan bij om actie te ondernemen in de richting van je doelen.

Emotioneel

Oranje calciet is een uitstekende evenwicht gevende steen voor verlegen of sociaal fobische mensen. De energie ervan stimuleert de aura en het fysieke lichaam, zodat somberheid, lethargie of hopeloosheid kunnen worden afgelegd.

Affirmatie

Ik geniet met volle teugen van alle dimensies van mijzelf en mijn leven, en heb er plezier in om die verder uit te breiden.