Parel

Trefwoorden: Intuïtie, Creativiteit, Wijsheid, Manifestatie, Overvloed, Puurheid
Element: Water
Chakra: Basis Cahkra (1st Chakra), Kruin Cahkra (7de Chakra)
Sterrenbeeld: Waterman, Tweelingen, Kreeft
Uiterlijk: De meeste natuurlijke parels zijn er in kleuren variërend van wit tot grijs met boventonen van roze, paars, blauw, groen, goud, geel, zilver en zwart. 

Meer Spirituele Wijsheid Parel – Kristal Challenge

Werking Parel

Parel symboliseert wijsheid die is opgedaan door ervaring. Het zal je helpen lessen te trekken uit elke levenservaring waardoor je wijzer en sterker zal worden. Het is ook een steen die bescherming en veiligheid biedt. Je kunt je dagelijkse taken uitvoeren, wetende dat beschermende energieën je omringen. Want parels geven je een gevoel van innerlijk vertrouwen en sereniteit waardoor je alle onverwachte uitdagingen van het leven aan kunt.

Parel staat ook bekend om zijn krachtige kalmerende effecten en zijn vermogen om je aura in balans te brengen. Het zal je aarden en centreren, hoe chaotisch je wereld ook is. Je bent stevig verankerd in de werkelijkheid. Deze steen zal je geest verlichten en je helpen om goed van kwaad te onderscheiden. Het zal je doen beseffen dat niet alles zwart of wit is, en niet alles vaststaat. Het zal je ook doen beseffen dat als je van jezelf leert houden, je ook van anderen kunt leren houden. Als je een gezond gevoel van eigenliefde ontwikkelt, zul je genereuzer zijn en openstaan ​​voor het geven van liefde aan anderen. 

Parel symboliseert loyaliteit, toewijding en standvastigheid. Als je gevuld bent met de energieën van deze steen, zul je niet gemakkelijk loslaten wat belangrijk voor je is. Je zult je best doen om er tot aan het einde aan toe mee door te gaan. Parels hebben een zeer vrouwelijke vibratie en een sterke verbinding met de maan. Dit betekent dat ze nuttig kunnen zijn voor vrouwen die emotioneel lijden tijdens hun menstruatiecyclus. Het kan ook helpen bij stemmingswisselingen (ook bij mannen) door een gevoel van relativering te brengen in elke situatie die overweldigend of uit de hand gelopen is. De zachte vibratie van Parel kalmeert ook de emoties van iedereen die rouwt om het verlies van een geliefde. 

We kunnen Parels gebruiken om ons dieper met de aarde te verbinden. Het vormt namelijk een directe verbinding met ons Aardester-chakra, (ongeveer 20 cm onder onze voeten)  dat onze bestemming en levensdoel bevat. Parel is een steen die geluk en rijkdom zal aantrekken. Het zal je energieën van welvaart en overvloed brengen. Je wordt ook praktischer in je keuzes en beslissingen, vooral als het gaat om geld, financiën of zaken.

Spiritueel

Parel symboliseert wijsheid die is opgedaan door ervaring. Het zal je helpen lessen te trekken uit elke levenservaring waardoor je wijzer en sterker zal worden. Deze steen zal je geest verlichten en je helpen om goed van kwaad te onderscheiden. Het zal je doen beseffen dat niet alles zwart of wit is, en niet alles vaststaat. 

Emotioneel

Parels geven je een gevoel van innerlijk vertrouwen en sereniteit waardoor je alle onverwachte uitdagingen van het leven aan kunt. Parel staat ook bekend om zijn krachtige kalmerende effecten en zijn vermogen om je aura in balans te brengen. Het kan ook helpen bij stemmingswisselingen (ook bij mannen) door een gevoel van relativering te brengen. De zachte vibratie van Parel kalmeert ook de emoties van iedereen die rouwt om het verlies van een geliefde. 

Affirmatie

Ik geef mijzelf toestemming mijn waarheid te leven met wijsheid compassie en durf