Peridoot

Trefwoorden: Toename, voorspoed, warmte, welbevinden
Element: Aarde
Chakra’s: Zonnevlecht (3de), Hart (4de)
Sterrenbeeld: Leeuw, Maagd, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok
Uiterlijk: De olijf- tot limoengroene kleur wordt veroorzaakt door ijzer. De naam peridoot is van Griekse oorsprong, maar de oorspronkelijke betekenis is niet bekend
Herkomst: Al drieduizend jaar latig wordt peridoot verzameld en gedolven op het onherbergzame Egyptische eiland Zagbargad. Die naam betekent in het Arabisch ‘olivijn’ of ‘peridoot’. Belangrijke bronnen van peridoot bevinden zich in Pakistan, Myanmar, Australië, Brazilië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Meer Spirituele Wijsheid Peridoot – Kristal Challenge

Werking Peridoot

Deze stenen zijn kleine groene klompjes met positieve vermogens. Hun vibratie geeft een innerlijk gevoel van warmte en welbevinden, alsof je op een lentedag in het zonnetje zit. Peridoten helpen je het derde en vierde chakra te activeren en te harmoniseren, zodat liefde en wil geïntegreerd raken. Ze kunnen ons helpen de moed op te brengen in actie te komen om onze hartsverlangens te vervullen en om genereus tegenover anderen te zijn, ook al zijn we onderweg naar onze persoonlijke lotsbestemming. Peridoot is een steen van financiële en spirituele overvloed, en kan helpen om je belangrijkste innerlijke beelden hier op aarde aan te trekken en vorm te geven.

Peridoot is te gebruiken om je werk te zegenen en van energie te voorzien, of het nu gaat om werken in de tuin, kinderen grootbrengen, werken als healer of startende ondernemer, of dat je anderen bij dergelijke activiteiten terzijde staat. Het is geen steen die je ‘uit deze wereld haalt’. In plaats daarvan is het een hulpmiddel om de fysieke dimensie van de werkelijkheid af te stemmen op je innerlijke waarheid. Succes en overvloed bij de inspanningen die je je voor je carrière getroost horen daar zeker bij, als je tenminste het juiste werk doet en gelooft dat je dat succes ook verdient.

Peridoot kan je helpen je gevoel van eigenwaarde te herstellen wanneer je wordt geplaagd door schuldgevoel of spijt van daden uit het verleden. Het brengt spirituele angsten tot bedaren – bijvoorbeeld angsten die te maken hebben met een gevoel van karmische schuld – en stelt je in staat verder te gaan op het pad van je ontwikkeling. De steen ondersteunt je bij het nemen van verantwoordelijkheid en wanneer je regelingen treft voor leed dat je anderen mogelijk hebt berokkend.

Peridoot is een krachtige generator van de frequentie van toename. De steen kan worden aangewend om een toename van rijkdom te manifesteren, of van gezondheid, vreugde en emotioneel welbevinden. Deze steen stelt je in staat op milde wijze je vermogen om van de kosmos te ontvangen te vergroten, zodat je je geboorterecht op volledige overvloed op alle niveaus van het leven kunt aanvaarden. Deze steen is niet alleen een steen van financiële voorspoed, maar maakt je op alle niveaus beter in staat te ontvangen. Daarbij kan peridoot onthullen op welke gebieden kwesties rond eigenwaarde je dat ontvangen in het verleden hebben verhinderd.

Peridoot is een elfensteen, met de frequentie van interdimensionale aardewezens die deze planeet delen met het menselijk ras. Het kan worden gebruikt om contact te maken met de elfen- en devawerelden, en om met natuurwezens van allerlei soort te communiceren. Peridoot is een prima steen voor aardehealers, omdat de energie ervan zich afstemt op de subtiele rijken van de natuur.

Spiritueel

Peridoot helpt je om de bron van alle overvloed te zien en te eren. Deze bron is de frequentie van liefde van de Schepper. Door je ervoor open te stellen meer van deze Kosmische Liefde in ontvangst te nemen, kan peridoot je helpen om op alle niveaus van je leven overvloed te ervaren. Ook geeft de steen je informatie over andere rijken op aarde, zoals het elfenrijk. Het is een nuttige steen om je te verbinden met en te communiceren met andere aardewezens, zoals die in het planten- en dierenrijk. Voor communicatie met en heling van dieren is peridoot uitstekend geschikt.

Emotioneel

Peridoot ruimt blokkades die ontvangen verhinderen uit de weg. Veel spiritueel ingestelde mensen kunnen anderen heel goed liefde, tijd en energie geven, maar zijn niet altijd even goed in ontvangen. De blokkades zitten vaak aan de achterkant van de chakra’s en hebben in het emotionele lichaam de vorm van wolken. Peridoot kan deze blokkades oplossen en je leren hoe je genadiglijk en dankbaar kunt ontvangen.

Affirmatie

Ik neem dankbaar mijn geboorterecht op succes, overvloed en voorspoed op alle niveaus in ontvangst.