Picture Jaspis

Trefwoorden: Innerlijke reizen naar heilige plaatsen en oude beschavingen, verbondenheid met het bewustzijn van de aarde
Element:
Aarde
Chakra’s:
Basis Chakra (1e Chakra), Derde Oog (6e chakra)
Sterrenbeeld:
Maagd
Uiterlijk:
Bevat vaak verschillende tinten donker beige en bruin. Soms worden rode en grijze tinten gecombineerd met zwarte of zeer donkerbruine aftekeningen. 

Meer spirituele wijsheid Picture Jaspis – Kristal Challenge

Werking Picture Jaspis

Picture Jaspis wordt ook wel Landschaps Japsis genoemd. Landschapsjaspis is te gebruiken bij meditatie om je te verbinden met het bewustzijn van de aarde. Het kan een prachtige ervaring zijn je te verenigen met de energieën van de Moeder en alle niveaus van godinnenenergieën. Landschapsjaspis kan ook worden aangewend om de leylijnen die het meridiaanstelsel van de aarde zijn te vinden. Dat kan van pas komen wanneer je besluit hoe je een huis of ander nieuw bouwwerk wilt plaatsen, of hoe je een energieraster met kristallen met maximaal effect kunt uitzetten. Landschapsjaspis kan ook andere soorten innerlijk reizen vergemakkelijken. Wanneer je deze stenen gebruikt, kun je als een soort punt van bewuste waarneming ‘reizen’ naar de vele krachtplekken op aarde, en zelfs door de tijd heen naar oude beschavingen. Bij het reizen naar krachtplekken kun je leren wat de aard en toepassingen van de energieën daar zijn en daar in je dagelijks leven je voordeel mee doen. In het geval van oude beschavingen kun je kennis van spirituele technologieën mee terugnemen om die toe te passen in onze wereld van vandaag de dag.

Landschapsjaspis is te gebruiken als poort waardoorheen je je tijdens meditatie kunt verbinden met de energie van heilige plaatsen. In de golvende lijnen en verlopende tinten van landschapsjaspis kun je ver verwijderde de­len van de wereld zien, waarbij je je verbindt met oude krachtplekken en resoneert met hun energie. Landschapsjaspis is een steen van droomwerk en innerlijke beelden. De ‘plaatjes’ die je ziet in de prachtige lijnen, wolken en schaduwen van deze steen kun je aan­wenden voor divinatie of toekomstvoorspellen. Tevens is de steen te gebruiken om de geschiedenis van de aarde en het oude verleden van de mensheid te aanschouwen. Landschaps jaspis fungeert als ‘derde oog van de aarde’, waardoor je toegang kunt krijgen tot de uitgebreide kronieken die in de minerale databanken van de planeet zijn opgeslagen. De steen resoneert met name goed met aardegecenterde magische praktijken en kan een werkzaam onderdeel zijn van ceremonieën waarbij van de elementaire krachten gebruik wordt gemaakt.

SPIRITUEEL

Landschapsjaspis steltje in staat je af te stemmen op de krachtplekken in het elektromagnetische veld en de energiesystemen van de aarde. Het kan je helpen via het kronieksysteem van de aarde te resoneren met de energieën van ver verwijderde plaatsen en tijden.

EMOTIONEE

Afgescheidenheid van het bewustzijn van de aarde is een van de meest desastreuze effecten van de moderne menselijke cultuur. Deze heeft tal van negatieve uitwerkingen op het milieu en de menselijke psyche. Landschapsjaspis helpt je je weer emotioneel te verbinden met de energie van de aarde en met de oude kennis over leven in evenwicht waaraan in deze tijd zoveel behoefte is

AFFIRMATIE 

Ik ben één met de energie, de geschie­denis, de substantie en de toekomst van de aarde. Ik reis door innerlijke ruimte en tijd heen om heilige kennis te ontdekken, en de vruchten van mijn reizen wend ik aan voor het hoogste goed van allen.