Prehniet

Trefwoorden: Innerlijke vrede, eenheid van hart en wil,communicatie met niet-fysieke wezens
Elementen: Aarde, water
Chakra’s: Zonnevlecht (3de), hart (4de)
Sterrenbeeld: Weegschaal
Herkomst: Australië, China, Zuid-Afrika, Schotland en New Jersey, in de Verenigde Staten.
Uiterlijk: Prehniet is een calcium-aluminiumsilicaat. De kleur is meestal geelgroen, maar de steen kan ook geel, wit, grijs of kleurloos zijn.

Werking Prehniet

Prehniet verbindt het hart met de wil, zodat je je persoonlijke macht kunt aanwenden om gehoor te geven aan de impulsen van het hart. Wanneer de wil verbonden is met het hart in plaats van met het ego-denken, krijgen je handelingen de kleur van vrede en zijn je verlangens afgestemd op de allerbeste uitkomst van elke situatie. Zo herinnert Prehniet je eraan dat je persoonlijke macht bezit, terwijl het je tegelijkertijd maant om die macht in dienst van de liefde te gebruiken.

Prehniet brengt vreugde in het hart en vrede in het denken. Het kalmeert rusteloosheid, nervositeit en zorgelijkheid. Het houdt je in het hier en nu, zodat je je niet overgeeft aan ongezond gebruik van verbeelding (zoals rampscenario’s visualiseren). Doordat het helpt overmatige woede of nerveuze energie te verkoelen en te aarden ontstaat er vredigheid en kalmte. 

Het straalt vernieuwing en hoop uit, en voedt je energieveld door het te aarden. Het vernieuwt je chi en verbetert de stroom van vitale energie door het lichaam, bovendien stabiliseert het de energiestroom in het lichaam, zodat je je minder zenuwachtig of uitgeput voelt. Daarnaast vergemakkelijkt prehniet de uiting van emoties of gedachten en helpt je op een niet-oordelende manier te communiceren. Je kunt beter bedenken wat de invloed van je woorden zal zijn voordat je ze uitspreekt. Mensen die al te veel praten worden door prehniet rustiger.

Prehniets kan het contact met wezens uit andere dimensies sterk vergemakkelijken. Het is een uitstekende steen voor intuïtie en magie, omdat hij je verbindt met de energie van natuurkracht overal om ons heen. Daardoor worden wezens uit hogere werelden (deva’s, elfen, buitenaardse wezens en geascendeerde meesters) naar je toegetrokken om te communiceren. Ook je vermogen om te ontvangen wordt vergroot. Wanneer je deze steen gebruikt bij meditatie, kun je leren te communiceren met engelen, geestelijke wezens, of je hogere zelf. Prehniet kan ook helderzienden en intuïtieve readers helpen nauwkeuriger te worden in hun voorspellingen.

Prehniet is een goede steen bij spirituele discipline omdat ze je zullen helpen om dissonantie in het denken tot rust te brengen en ‘je hart in te stellen’ op het doel van spirituele overgave.

Prehniet werkt harmonisch samen met:

  • Adamiet, jade, smithsoniet, hemimorfiet, blauw aragoniet, Libisch goudtektiet, heliodoor, smaragd en moldaviet.
  • Azeztuliet, natroliet, scoleciet en herderiet : om de poorten van communicatie met wezens uit hogere dimensies te openen kracht bij te zetten.
  • Lila lepidoliet, roze lithiumsilicaat, amblygoniet en petaliet: om het rusteloze denken te kalmeren en je innerlijke vrede te brengen.
  • Roze lazurien, roze, groen en zwart toermalijn, fenakiet en Satyaloka-kwarts.

Spiritueel

Prehniet reikt je een bedachtzaam, kalm beginpunt aan van waaruit je de aard van je ervaring kunt verkennen. Het vergemakkelijkt een in het hart gecenterde verbondenheid met de hele schepping.

Emotioneel

Prehniet is een milde, koesterende steen die je kan helpen om je niet te identificeren met verwondingen uit het verleden. Het is een soort ‘emotionele zeep\’ die emotioneel vuil uit de aura helpt weg te wassen. De steen kan dienen als een emotioneel ‘hulpmiddel’ waardoor je er onmiddellijk mee stopt je te identificeren met emotionele kwetsuren; ook wordt voorkomen dat kleine pijntjes uitgroeien tot etterende emotionele wonden.

Affirmatie

Ik stel mijn persoonlijke macht in dienst van het hart, en mijn wil is bereid te doen wat het hart wenst.