Pyriet

Trefwoorden: Mannelijke energie, manifestatie, actie, vitaliteit, wilskracht, creativiteit, vertrouwen
Element: Aarde
Chakra: Zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld: Leeuw
Herkomst: over de hele wereld aangetroffen, maar belangrijke bronnen zijn te vinden in Italië, Spanje en Peru.
Uiterlijk: Pyriet is een ijzersulfide en de naam is afgeleid van het Griekse woord voor ‘vuur’, omdat er vonken kunnen ontstaan wanneer je twee stenen tegen elkaar slaat. Vanwege de gele metaalglans heeft pyriet de bijnaam ‘goud der dwazen’. 

Werking Pyriet

Pyriet maakt het derde chakra krachtiger. Het geeft een onmiddellijke toename van vitaliteit en je krijgt er een impuls door om in de fysieke wereld uitdagende taken ten einde te brengen. Pyriet vergroot de wilskracht, helpt je bij het overwinnen van slechte gewoontes en brengt daar nieuwe patronen van gezondheid en positieve energie voor in de plaats. Het helpt je om angst en zorgelijkheid te overwinnen en geeft je een daadkrachtige houding bij wat je ook maar besluit te ondernemen. Negatieve invloeden in je omgeving schermt het af, en de steen geeft je de moed om dergelijke invloeden uit je leven te weren.

Pyriet kan een nuttig instrument zijn om polariteiten in evenwicht te brengen en om voor harmonie in het aura-veld te zorgen. Op het derde chakra, in de handen en op het stuitchakra zal het je aura-veld stevig verankeren in het lichaam, in een dusdanige afstemming dat je spirituele zelf in de fysieke wereld optimaal kan functioneren. Bij meditatie (met in elke hand een pyrietsteen) kun je meteen een nieuw evenwicht en hernieuwde energie voelen en het brengt aan het eind van een meditatie je energie volledig terug naar de fysieke wereld. 

Pyriet is heel geschikt voor gebruik bij manifestatie, omdat het je helpt actie te ondernemen op je ideeën of concepten. Het stimuleert namelijk creativiteit en voedt de eigenschappen ambitie, toewijding en doorzettingsvermogen. Het helpt je dus om ‘vol te houden\’ en dingen af te maken. Het vergroot de mentale helderheid en focus, waardoor het een ideale steen is voor studenten.

Pyriet versterkt mannelijke energieën zodat deze steen je ondersteunt om assertieve te zijn, andere mensen en de aarde te beschermen, en de innerlijke krijger te ontwikkelen voor het welzijn van de gemeenschap. Bij mannen geeft pyriet meer vertrouwen in de eigen mannelijkheid, en het ondersteunt een sublieme en enthousiaste expressie van mannelijke erotiek.

Pyriet maakt het mogelijk je met de energie van de aarde te verbinden en die energie door je lichaam te laten stromen. Het maakt het ook makkelijker hogere kennis te aarden in actie. Hoewel pyriet een steen is van het aarde-element, heeft het ook vuuraspecten waardoor het verwarmend en stimulerend voor de energiesystemen.

Pyriet werkt harmonisch samen met:

  • Zinkiet en carneool: om de mannelijke seksuele energieën te stimuleren.
  • Prehniet: brengt de energieën dichter naar het hartchakra, zodat liefde een nog groter bestanddeel van seksualiteit gaat uitmaken.
  • Heliodoor, Libisch goudtektiet, goudlabradoriet en citrien: om de energieën van de wil en mentale helderheid van het derde chakra te versterken.
  • Hematiet: voor aarding

Spiritueel

Pyriet helpt je hoogfrequente energie in het fysieke lichaam op te nemen. De steen helpt je actie te ondernemen om voor overvloed in je leven te zorgen. De frequentie van de steen stimuleert creatieve energie en zorgt voor een gezonde expressie van seksualiteit.

Emotioneel

Pyriet zet je ertoe aan angsten te overwinnen en in actie te komen. Het kan worden aangewend om je uit je schulp te halen en je te stimuleren om dynamischer te worden en meer vertrouwen te hebben.

Affirmatie

Mijn wil is sterk, en die wend ik aan om de manifestatie van mijn meest goedgunstige hoop en wensen te volvoeren.